SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Headphones: Οι πρωταθλητές του web-conference

Είτε για τις επαγγελματικές είτε για τις ψυχαγωγικές σας ανάγκες, ένα καλό σετ ακουστικών-μικροφώνου μπορεί να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία. Από τα καλά headphones ξεχωρίσαμε τα καλύτερα.

Headphones: Οι πρωταθλητές του web-conference

του Πάρη Καπράλου

Μέχρι πρότινος τα ακουστικά με μικρόφωνο για πολλαπλές χρήσεις συνήθως ήταν είτε υπερβολικά ακριβά, σε σύγκριση με το τι ήθελε ο χρήστης, είτε κακής ποιότητας. Αν και θα ακουστεί αστείο, αυτό που άλλαξε τα πράγματα σε αυτή την αγορά ήταν το gaming. Οι περισσότερες εταιρείες θα σας πουν ότι οι τηλεδιασκέψεις και οι βιντεοδιασκέψεις επέβαλαν τη διάδοση των ανάλογων συσκευών, αλλά αυτό φανερά δεν είναι έτσι. Οι κάθε είδους τηλεδιασκέψεις είναι εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική στον δυτικό κόσμο τα οκτώ τελευταία χρόνια, ενώ το interactive gaming με δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των ανά τον κόσμο χρηστών τα τελευταία τρία. Έτσι, η αγορά των headphones έχει πλέον δύο χρόνια που επεκτάθηκε τόσο πολύ.

Στη πραγματικότητα, οι χρήστες πλέον αναζητούν ένα ζευγάρι ακουστικών με μικρόφωνο για πολλαπλές χρήσεις. Αυτή η ανάγκη κατέβασε τις τιμές και αύξησε τη ποιότητα. Η ενδυνάμωση των ασύρματων δικτύων αλλά και οι δυνατότητες άμεσης κινητής σύνδεσης μέσω του φορητού υπολογιστή σε ικανοποιητικές ταχύτητες έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και μέσω web-conference όπου και να βρισκόμαστε. Ο πιο άνετος τρόπος για να το κάνουμε είναι με την χρήση ενός τέτοιου headset.

Οι συσκευές αυτές δεν έχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να προσέξει κάποιος πέρα από την άνεσή του, την ποιότητα του ήχου και την ευαισθησία του μικροφώνου. Έτσι λοιπόν θα σας πρότεινα να προτιμήσετε κάποιο headset που να σας βολεύει με βάση το σχήμα του σε επίπεδο άνεσης.

Αν μιλάτε συχνά σε ιδιαίτερα θορυβώδη περιβάλλοντα προτιμήστε ένα μοντέλο που να αναγράφει ότι έχει τεχνολογία Noise-canceling: αυτό σημαίνει ότι τα ακουστικά είναι “προγραμματισμένα” να αναδεικνύουν τη κοντινότερη φωνητική πηγή και να υποβαθμίζουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μπορείτε να μιλάτε ακόμα και σιγά σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο, χωρίς ο συνομιλητής σας να ταλαιπωρείται για να σας ακούσει.

Καλό είναι επίσης να έχετε την δυνατότητα να συνδέετε τα ακουστικά μέσω USB θύρας ή τουλάχιστον και μέσω USB θύρας, ώστε όταν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας σε υπολογιστή γραφείου, στον οποίον είναι ήδη συνδεδεμένα μεγάφωνα, να μην απαιτείται να τα αποσυνδέσετε για να λειτουργήσουν τα ακουστικά. Η ευαισθησία του μικροφώνου μετριέται σε dB (ντεσιμπέλ). Ο,τιδήποτε μεταξύ 90 – 110 είναι αποδεκτό, αλλά όσο μικρότερη είναι αυτή η τιμή τόσο πιο ευαίσθητο είναι το μικρόφωνο. Εξάλλου αυτή η κατηγορία προϊόντος έχει συνήθως δύο χρόνια εγγύηση.

Δείτε στα Σχετικά Άρθρα του Αφιερώματος τα καλύτερα headphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2