8 σειρές για τους μαραθώνιους του Σαββατοκύριακου

Ένα Σαββατοκύριακο, οκτώ σούπερ σειρές, το απόλυτο λιώσιμο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Δες τις προτάσεις μας.
8 σειρές για τους μαραθώνιους του Σαββατοκύριακου

Καναπές, πίτσα, μπέργκερ, φίλοι/σύντροφος, κρασάκι ή ότι άλλο θες να πιεις. Και στην οθόνη τι;

Οκτώ σούπερ σειρές με λίγες σεζόν που απολαμβάνονται μονορούφι.

Altered Carbon (Netflix)
Συνολική διάρκεια: 10 ώρες




Σκοτεινό και δυστοπικό το Altered Carbon διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, εκεί όπου οι συνειδήσεις μεταφέρονται από σώμα σε σώμα και οι άνθρωποι ζουν για πάντα – αν έχουν τα φράγκα. Με μπόλικες ανατροπές και αρκετή δράση, η σειρά είναι ένα μυστήριο 10 επεισοδίων που ξετυλίγεται όπως πρέπει.

Jack Ryan (Amazon Prime)
Συνολική διάρκεια: 8 ώρες




Η Amazon φρεσκάρει τον ήρωα του Tom Clancy και βάζει τον συμπαθέστατο John Krasinski στη θέση του αναλυτή της CIA, ο οποίος τα βάζει με τρομοκράτες. Η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής σεζόν αριθμεί μόλις οκτώ επεισόδια και είναι ό,τι πρέπει για τους φαν της δράσης.

Penny Dreadful (Netflix, Showtime Anytime)
Συνολική διάρκεια: 24 ώρες




Λίγο μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά αν είστε φαν του τρόμου και, εν προκειμένω του γκόθικ, θα το «ρουφήξετε» εύκολα. Η σειρά φτιάχνει ένα παρεάκι πιο τρελό από το δικό σου και σίγουρα πιο τρομακτικό μαζεύοντας τους πιο περιβόητους και πιο τρομακτικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν έναν ταξιδιώτη (Timothy Dalton) και την σέξι βοηθό του (Eva Green).

Firefly (Hulu)
Συνολική διάρκεια: 11.5 ώρες




Ο Joss Whedon του Avengers απέδειξε ότι αρκούν 14 επεισόδια για να γυρίσει ίσως την καλύτερη σειρά… γουέστερν επιστημονικής φαντασίας. Επίκεντρο ένα πλήρωμα outsiders οι οποίοι ζουν την απόλυτη περιπέτεια σε σκονισμένους κόσμους, 500 χρόνια από σήμερα. Κάτι σαν και σένα στο σαλόνι σου όταν έχεις καιρό να κάνεις φασίνα, αλλά πολύ πιο εντυπωσιακά.

Dark (Netflix)
Συνολική διάρκεια: 10 ώρες




Σκοτεινό όνομα και πράγμα, υποδειγματικά γυρισμένο, άψογα ερμηνευμένο αυτό το mindfuck θρίλερ από τη Γερμανία είναι παρακολουθεί όλα όσα υπερφυσικά διαδραματίζονται σε μια μικρή γερμανική πόλη, με αφορμή την εξαφάνιση δύο νεαρών παιδιών. Ετοιμάσου για άφθονα «τι στο διάολο συμβαίνει» καθ’ όλη τη διάρκεια των 10 επεισοδίων. Δε λέμε τίποτα άλλο.

The Fall (Netflix)
Συνολική διάρκεια: 17.5 ώρες




Τοποθετημένη στο Μπέλφαστ η σειρά του BBC δεν είναι μια τυπική σειρά με serial killer. Ο κατά συρροή δολοφόνος – πρωταγωνιστής Jamie Dornan (πολύ πριν το ανεκδιήγητο 50 shades Of…) είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχης και «ένας από εμάς». Η διώκτης του Gillian Anderson από την άλλη πλευρά βρίσκει στη σειρά έναν από τους καλύτερους ρόλους της μετά X-Files καριέρας της.

The Punisher (Netflix)
Συνολική διάρκεια: 11.5 ώρες




O Τιμωρός της Marvel στην τηλεοπτική του εκδοχή είναι μακράν η καλύτερη μεταφορά κόμικ στη μικρή οθόνη και ο Jon Bernthal ο απολύτως κατάλληλος άνθρωπος για να υποδυθεί τον γ**και-δέρνω-τους-πάντες-όλους-δικέ-μου αντιήρωα. Δράση, ξύλο, δράση, ξύλο, δράση για ένα ολόκληρο ΣΚ.

The Night Of (HBO Go, HBO Now)
Συνολική διάρκεια: 8.5 ώρες




Η περίεργη ιστορία του Νάζιρ Καν (Riz Ahmed), ενός 23χρονου φοιτητή ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία μιας κοπέλας και βρίσκει στο πρόσωπο του γατόφιλου δικηγόρου, John Torturo, τον σωτήρα του. Ένα υπέροχο, αστυνομικό τηλεοπτικό δράμα.

Ν. Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v