TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/4)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες, τα ντέρμπι της Euroleague και όλα όσα αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3-9/4)
Animation της Pixar και αριστουργήματα του ρωσικού κινηματογράφου. Επιστημονική φαντασία και δυνατά θρίλερ. Μεγάλα ντέρμπι στην Euroleague και δυνατές πρεμιέρες. Απ’ όλα έχει αυτή η τηλεοπτική εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

*Λεβιάθαν (2014), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Ο Κόλια ζει σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα Μπάρεντς στη Βόρεια Ρωσία με την οικογένειά του. Έχει ένα συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο σπίτι του, το οποίο θέλει να του πάρει ο διεφθαρμένος δήμαρχος της πόλης. Ο Κόλια ζητά από έναν φίλο του, δικηγόρο, να έρθει εσπευσμένα από τη Μόσχα, αλλά η έλευσή του θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Συγκλονιστική αλληγορία με σπάνιας ομορφιάς πλάνα από τον σκηνοθέτη της Επιστροφής, Σερκέι Σβιαγκίντσεφ.

*Looper (2012), Δευτέρα στις 22.50, Star
Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής – και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη… Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τους Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπρους Γουίλις, Έμιλι Μπλαντ.

*Το μυστικό τους (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Δύο αδέλφια, η Ανι και ο Μπάξτερ Φανγκ, επιστρέφουν στο πατρικό τους όταν πληροφορούνται ότι οι γονείς τους, δύο καλλιτέχνες διάσημοι για τις περίτεχνες φάρσες τους, έχουν εξαφανιστεί... Πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Μπέιτμαν, Νικόλ Κίντμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Pearl Harbor (2001), Τετάρτη στις 22.45, Alpha
1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ. Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα δοκιμαστεί. Παράλληλα, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία και οι πολεμικές εξελίξεις επηρεάζουν τη ζωή του ερωτικού τριγώνου με απρόβλεπτο τρόπο. Περιπέτεια εποχής με τους Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κούμπα Γκούντιν Τζούνιορ.

*Stoker (2013), Πέμπτη στις 22.00, Star
Η 18χρονη Ίντια χάνει ξαφνικά τον πατέρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μια απώλεια, που τη σημαδεύει. Λίγο μετά, ο θείος Τσάρλι, του οποίου αγνοούσε την ύπαρξη, έρχεται να μείνει μαζί με την κοπέλα και την συναισθηματικά ασταθή μητέρα της. Η Ίντια αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας έχει απώτερα κίνητρα, αντί όμως να αισθανθεί οργή ή φόβο, το μοναχικό κορίτσι αρχίζει να τον ερωτεύεται παράφορα… Ο Παρκ Τσαν Γουκ σκηνοθετεί ένα δυνατό αμερικάνικο δράμα στα όρια του θρίλερ με τους Νικόλ Κίντμαν, Μία Γουατσικόφσκα, Μάθιου Γκουντ.

*Αγαπητή Ελενόρ (2016), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Το 1962, στον απόηχο της κρίσης των πυραύλων της Κούβας, δύο νεαρά κορίτσια αποφασίζουν να συναντήσουν την Έλενορ Ρούσβελτ και ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αποδειχθεί η πιο σημαντική εμπειρία ζωής... Με τις Τζέσικα Άλμπα και Ιζαμπέλ Φέρμαν.

*Ψάχνοντας τον Νέμο (2003), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Η Πιξάρ παραδίδει ένα από τα πιο όμορφα, συγκινητικά animation διαμαντάκια της, με πρωταγωνιστές τον Νέμο, ένα μικρό ψαράκι-κλόουν που χάνεται στον ωκεανό και τον πατέρα του, Μέρλιν και την φίλη του, Ντόρι, που ψάχνουν να τον βρουν. Εξαιρετική στη μεταγλώττιση οι Δήμητρα Παπαδοπούλου και Θοδωρής Αθερίδης.

*Υπάρχει και φιλότιμο (1965), Κυριακή στις 21.00, Star
Ένας υπουργός, ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, ξεκινάει από την πρωτεύουσα για ένα χωριό της εκλογικής του περιφέρειας, όπου πρόκειται να εγκαινιάσει το νέο μαιευτήριο. Ένα ατύχημα, όμως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, γίνεται αιτία να μάθει τις απάτες των συνεργατών του, με τη βοήθεια των χωρικών-εκλογέων του. Από τις πιο κλασικές ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με μια υπόθεση… καθαρά διαχρονική, διά χειρός Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου.

*Από μηχανής (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής προσκαλεί στο σπίτι του έναν υπάλληλο της εταιρείας του και του δίνει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε ένα πείραμα με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη. Η συνέχεια, σε αυτή την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με την Αλίσια Βικάντερ και τον Όσκαρ Άιζακ.

*District 9 (2009), Κυριακή στις 23.15, Mega
Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: Δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Πλέον, την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. Δυνατή μελλοντολογική περιπέτεια, με ιδιαίτερη κινηματογράφηση από τον Νιλ Μπλομκαμπ.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός, Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v