TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/3)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες, τα αθλητικά ραντεβού, όλα τα προγράμματα που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/3)
Αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, από ταινίες εποχής του Σπίλμπεργκ μέχρι κομψοτεχνήματα της Pixar, και ωραίες περιπέτειες για μεγάλους αλλά και μικρούς τηλεθεατές έχει η εβδομάδα που έρχεται. Δείτε… τι θα δείτε.

*Η λίστα του Σίντλερ (1993), Δευτέρα στη 1.30, Alpha
Κρακοβία, 1939, λίγο μετά την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Όσκαρ Σίντλερ, ένας τυχοδιώκτης γερμανός επιχειρηματίας, φτάνει στην πόλη φιλοδοξώντας να κάνει περιουσία από τον πόλεμο. Αφού δωροδοκήσει τη Βέρμαχτ και τους αξιωματικούς των Ες Ες, θα αγοράσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή πυρομαχικών. Μια συγκλονιστική ιστορία όμως εκτυλίσσεται με τους πολωνούς εβραίους που ετοιμάζεται να προσλάβει. Η υπόθεση βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Σίντλερ, που έσωσε τη ζωή περισσότερων από 1.200 Εβραίων στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

*Demolition (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Μετά το θάνατο της γυναίκας του και με αφορμή ένα γράμμα παραπόνων σε μια εταιρεία, ένας άνδρας συνειδητοποιεί ότι για να ξαναχτίσει τη ζωή του πρέπει πρώτα να τη γκρεμίσει ολοκληρωτικά. Συγκινητικό δράμα του Ζαν Μαρκ Βαλέ (CRAZY, Dallas Buyers Club) με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ.

*Prisoners (2013), Τετάρτη στις 22.00, Star
Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια. Η οικογένεια Ντόβερ έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί. Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών - μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα - θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς. Ο εφιάλτης των δύο οικογενειών, που τις αναζητούν, μόλις έχει ξεκινήσει. Με τους Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Ρατατούης (2007), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Η Pixar μας θυμίζει ότι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και ότι μπορούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, ακόμη κι αν είμαστε… αρουραίοι ή "ασήμαντοι" λαντζέρηδες. Ο Ρατατούης διηγείται την ιστορία ενός ποντικού στο Παρίσι που βοηθά έναν νεαρό φιλόδοξο αλλά άτολμο μάγειρα να αναδειχθεί σε σεφ.

*Die Hard (1988), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ο Τζον Μακ Κλέιν είναι ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός, που αποφασίζει κάποια Χριστούγεννα να ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για να κάνει μια νέα αρχή με τη γυναίκα του. Μόνο που τον ίδιο προορισμό έχει και ο τρομοκράτης Χαν Γκρούμπερ, και κάπως έτσι η πρώτη περιπέτεια του «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» ξεκινά. Πρωταγωνιστεί ο Μπρους Γουίλις.

*Εγώ ο Απαισιότατος (2010), Σάββατο στις 21.00, Star
Απολαυστικό animation με τα γνωστά και μη εξαιρετέα πλέον minions, που αποτελούν τον στρατό του πανούργου Γκρου. Ο Γκρου έχει ένα νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους, να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς.

*Angry Birds: Η ταινία (2016), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Όταν σε ένα νησί που κατοικείται από ανέμελα πουλιά κάνουν απόβαση μυστηριώδη πράσινα γουρούνια, οι οξύθυμοι Ρεντ, Τσακ και Μπομπ αναλαμβάνουν να ανακαλύψουν τις προθέσεις τους, και το πασίγνωστο game app που έσπασε ταμεία, μεταμορφώνεται σε animation περιπέτεια.

*Real Steel (2011), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Στο κοντινό μέλλον, το αγαπημένο άθλημα των ανθρώπων είναι η ρομποτομαχίες. Και ένας μάνατζερ με πολλά προβλήματα, βρίσκει τον επόμενο πρωταθλητή στον «πρόσωπο» ενός παρατημένου ρομπότ. Χάι-τεκ περιπέτεια με τον Χιου Τζάκμαν.

*Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία του Ινδού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν, της ιδιοφυίας που έφερε την επανάσταση στο πεδίο των μαθηματικών, και το έργο του, το οποίο απασχόλησε τη μαθηματική κοινότητα για τον επόμενο αιώνα, με πρωταγωνιστές τους Ντεβ Πατέλ, Στίβεν Φράι και Τζέρεμι Άιρονς.

*Ο εγωιστής γίγαντας, Κυριακή στις 22.15, ΕΡΤ2
Σε μια αγγλική βιομηχανική πόλη, ένας 13χρονος που έχει αποβληθεί απ’ το σχολείο του, περνά τη μέρα του τριγυρνώντας με τον κολλητό του, και μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλεμμένα καλώδια. Τα πράγματα όμως δεν κυλούν τόσο ομαλά στην μεγάλη κλοπή καλωδίων που ετοιμάζουν, σε αυτό το δακρύβρεχτο, σοκαριστικό δράμα της Κλιό Μπερνάρντ.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Euroleague, Ολυμπιακός-Γαλατασαράι, Παρασκευή στις 21.00, ΕΡΤ2
*Sports.doc, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τετάρτη στις 22.15, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v