TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/11)

Οι καλύτερες ταινίες και τα κορυφαία αθλητικά ραντεβού που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/11)
Τα ελληνικά σίριαλ έχουν βρει τους ρυθμούς τους και γεμίζουν το πρόγραμμα του prime time – του ΑΝΤ1 και ALPHA κυρίως – και πιθανώς να έχετε καταλήξει στο ποιες αξίζει να παρακολουθείτε. Έχετε όμως κι άλλους λόγους να ανοίξετε την μικρή οθόνη αυτή την εβδομάδα: Μερικές σπουδαίες ταινίες, πρεμιέρες και αθλητικές αναμετρήσεις. Δείτε… τι θα δείτε.

*Το Κυνήγι (2012), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Ο Τόμας Βίντερμπεργκ σκηνοθετεί τον εξαιρετικό Μαντς Μίκελσεν σε ένα «κυνήγι», όταν μετά από ένα «αθώο» ψέμα ενός μικρού παιδιού, εκείνος κατηγορείται από την κοινότητά του για παιδοφιλία.

*Truman (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Φίλοι από παλιά, ο Χουλιάν κι ο Τομάς συναντιούνται ξανά έπειτα από πολλά χρόνια με αφορμή την αρρώστια του Χουλιάν και μαζί θα περάσουν μερικές ημέρες γεμάτες συγκίνηση και έντονες στιγμές. Σκηνοθετεί ο Σες Γκάι.

*Χωρίς ταυτότητα (2002), Τρίτη στις 23.45, Star
Στην πρώτη περιπέτειά του, ο πράκτορας Μπορν ξυπνά με δύο σφαίρες στην πλάτη και χωρίς καθόλου μνήμες από το παρελθόν. Καλείται λοιπόν μέσα από ένα ανθρωποκυνηγητό να ξαναβρεί την ταυτότητά του. Πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.

*Καληνύχτα και καλή τύχη (2005), Τετάρτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Ο Έντουαρντ Μόροου είναι ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος του CBS. Όταν η δημοσιογραφική του ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία αποκλειστικότητα, μπαίνει στα επικίνδυνα μονοπάτια του μακαρθισμού και των απαγορευμένων πολιτικών φρονημάτων. Τα δημοσιογραφικά μαθήματα παραδίδει ο Ντέιβιντ Στράδερν, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ.

*Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της (1989), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα δημιουργήματα του Πίτερ Γκρίναγουεϊ, που έχει διχάσει το κοινό και τους κριτικούς, αυτή η ερωτική περιπέτεια της γυναίκας ενός γκάνγκστερ με έναν πελάτη του εστιατορίου τους, και με τη βοήθεια του μάγειρά τους, ακροβατεί ανάμεσα στην κοινωνική φάρσα και το σοκαριστικό έργο τέχνης.

*Ψυχώ (1960), Παρασκευή στις 2.30, Star
Μια νεαρή κοπέλα κλέβει 40.000 δολάρια από έναν πελάτη του αφεντικού της και κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια, όπου πρόκειται να συναντήσει τον εραστή της. Διαλέγει όμως να διανυκτερεύσει στο μοτέλ του «ήσυχου» νεαρού Νόρμαν Μπέιτς, και τότε ο εφιάλτης ξεκινά. Μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Χίτσκοκ, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Πέρκινς.

*Η εποχή των παγετώνων 3, Σάββατο στις 21.00, Star
Στην «ώρα του παιδιού», το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς ταινιών «Ice Age» ακολουθεί την παρέα των ζώων που έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων και μπλέκει σε πιο… προσωπικές, οικογενειακές περιπέτειες.

*Κάτω από τον ήλιο (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Οι διακοπές μιας διάσημης τραγουδίστριας διακόπτονται από την επίσκεψη ενός πρώην εραστή της. Ζήλια, πάθος και κίνδυνος διαταράσσουν τη σχέση του ζευγαριού, κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου. Με τους Ρέιφ Φάινς και Τίλντα Σουίντον.

*The Avengers, Κυριακή στις 21.00, Alpha
Οι υπερήρωες της «ΑΣΠΙΔΑΣ» - από τον Iron Man και τον Θορ ως τον Hulk και τον Captain America - ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον κόσμο σε μία από τις πιο πολυπρόσωπες και διασκεδαστικές παραγωγές της Marvel. Σκηνοθετεί ο Τζος Γουίντον και πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο.

*The Hunger Games – Επανάσταση, μέρος II (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Το μεγαλειώδες φινάλε των Αγώνων Πείνας περιλαμβάνει την μεγάλη Επανάσταση, τις επικές μάχες στην πρωτεύουσα και μία εξαιρετική Τζένιφερ Λόρενς που κλέβει την παράσταση.

*The Act of Killing (2012), Κυριακή στις 23.30, ΕΡΤ2
Όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε από πραξικόπημα το 1965, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Ανουάρ και οι φίλοι του, από μαυραγορίτες εισιτηρίων προάχθηκαν σε αρχηγούς ταγμάτων θανάτου. Ο Ανουάρ σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια εκατοντάδες άτομα. Σε αυτό το βραβευμένο και υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ, ο Ανουάρ και οι φίλοι του συμφώνησαν να εξιστορήσουν αυτούς τους φόνους, μία σοκαριστική εμπειρία θέασης, πίσω από την παραγωγή της οποίας κρύβεται ο Βέρνερ Χέρτζογκ.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Euroleague, Παναθηναϊκός-Μακάμπι, Πέμπτη στις 21.15, ΕΡΤ1
*Προκριματικά Mundial, Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κυριακή στις 21.45, ΣΚΑΪ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v