TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/7)

Οι πρεμιέρες, οι σειρές και οι ταινίες που αξίζει να δείτε στην ελληνική τηλεόραση αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/7)

Ιούλιος, και το ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό «γήπεδο» μεταφέρεται στον αγώνα των τηλεοπτικών αδειών, μια διαδικασία που αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα του μήνα. Ως τότε, τα κανάλια βάζουν τα… επαναληπτικά τους. Δε λείπουν και οι εκπλήξεις, ωστόσο, όπως μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες ζωνών στην ΕΡΤ (κάθε πρωί στις 11.00 παρακολουθούμε τις Νέες εξερευνήσεις, μια σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ στις τελευταίες νομαδικές φυλές του κόσμου και κάθε βράδυ στις 22.00 τους «Ανθρώπους του Παρασκηνίου», βραβευμένη γαλλική σειρά που μπλέκει την πολιτική και το μυστήριο).

Οι φίλοι των σπορ, αν πάθατε στερητικό μετά τη λήξη του Euro, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βράδια φιλικούς αγώνες του Ολυμπιακού στην ΕΡΤ2, καθώς και το τουρνουά μπάσκετ 3x3 Aegean το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1. Οι φίλοι της μουσικής θα απολαύσουν τα φετινά MAD Video Music Awards στον ALPHA (Κυριακή στις 21.00), ενώ οι φίλοι της έβδομης τέχνης έχετε αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές:

*Juno (2007), Δευτέρα στις 18.40, Novacinema 2HD
Αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μια έφηβη επιλέγει την υιοθεσία για το μωρό της. Μέχρι τον 9ο μήνα, πολλά μπορεί να αλλάξουν... Η πιο γλυκιά, αλλά αληθινή ταινία του 2007 βραβεύτηκε με Οσκαρ και προτάθηκε για 3 Χρυσές Σφαίρες.

*Good (2008), Δευτέρα στις 21.45, ΕΡΤ2
Γερμανία, τέλη των ‘30s. Ο Χάλντερ, ένας πραγματικά «καλός» και πράος άνθρωπος, προσπαθεί να ξορκίσει τα στοιχειά της προσωπικής του ζωής μέσα από το βιβλίο του, που επιχειρηματολογεί υπέρ της παρηγορητικής ευθανασίας και το οποίο ξαφνικά βρίσκει θέση σε μία λίστα αναγνωσμάτων, προορισμένων να υποστηρίξουν την προπαγάνδα των Ναζί. Το ρεύμα του εθνικισμού κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, μαζί και τον Χάλντερ, ο οποίος παρασύρεται χωρίς να το καταλάβει σε λάθος επιλογές που έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τη ζωή του και τους ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος. Σκηνοθετεί ο Βισέντε Αμορίμ, πρωταγωνιστεί ο Βίγκο Μόρτενσεν.

*Iceman (2012), Τρίτη στις 22.00, Star
Η πραγματική ιστορία του πολωνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, που επί περίπου 30 χρόνια ζούσε μια διπλή ζωή: ήταν ένας τρυφερός συζύγος, ένας αφιερωμένος πατέρας και ταυτόχρονα ένας αδίστακτος κατά συρροή δολοφόνος. Με τους Μάικλ Σάνον, Κρις Έβανς, Τζέιμς Φράνκο, Ρέι Λιότα, Γουϊνόνα Ράιντερ, Ντέιβιντ Σουίμερ.

*Λούτον (2013), Τρίτη στις 22.00, ΕΡΤ2
O Τζίμης είναι ένας ευκατάστατος μαθητής λυκείου, γύρω στα 17. Η Μαίρη, είναι μια ασκούμενη δικηγόρος γύρω στα 30. Ο Μάκης, ένας 50άρης οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης ενός ψιλικατζίδικου. Τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και η καθημερινότητα τους, επίσης. Μέσα στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους πιέζει, βρίσκουν το δικό τους τρόπο διαφυγής. Νέο ελληνικό σινεμά, διά χειρός Μιχάλη Κωνσταντάτου.

*Η διάσωση (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema 2HD
Κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, ένας αστροναύτης θεωρείται νεκρός κι εγκαταλείπεται από την ομάδα του στον Αρη. Εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Ρίντλεϊ Σκοτ και ερμηνεία από τον Ματ Ντέιμον σε μια οσκαρική sci fi περιπέτεια για γερά νεύρα. Η ταινία απέσπασε 2 Χρυσές Σφαίρες και 7 υποψηφιότητες για Οσκαρ.

*Τα παιδιά των ανθρώπων (2006), Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία, καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό. Με φόντο ένα Λονδίνο που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς και προστασίας της τελευταίας εγκύου γυναίκας σ’ ένα καταφύγιο. Σκηνοθετεί εξαιρετικά ο Αλφόνσο Κουαρόν, παίζουν οι Κλάιβ Όουεν, Τζούλιαν Μουρ, Μάικλ Κέιν, Τσιγουέιτελ Ιτζαϊόφορ.

*Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (2011), Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Τεχεράνη 1958. Ο πιο δημοφιλής βιολιστής της εποχής του, είναι παγιδευμένος σ’ έναν αδιάφορο γάμο. Κάποια μέρα η γυναίκα του, για να τον φέρει πιο κοντά της, του ετοιμάζει το αγαπημένο του πιάτο, κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Στην άκαρπη, όμως, προσπάθειά της θυμώνει και σπάει το βιολί του. Κι έτσι ο Νασέρ-Αλί χάνει την όρεξή του για ζωή. Ξαπλώνει στο κρεβάτι του, αρνούμενος να τραφεί και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις από το παρελθόν και στο μέλλον των παιδιών του. Γλυκόπικρη, υπέροχη ταινία από τους δημιουργούς του Περσέπολις.

*Gambit (2012), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ο Χάρι Ντιν, βρετανικής καταγωγής, εργάζεται σε ένα μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη - o oποίος συμπτωματικά είναι και το αφεντικό του - να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Το περίπλοκο σχέδιο πάει στραβά όταν εμπλέκεται και μια σέξι καουμπόισσα. Ριμέικ της ταινίας των ‘60s, με τους Κάμερον Ντίαζ, Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν σε σενάριο των αδερφών Κοέν.

*Brokeback Mountain (2005), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ2
Ο Ένις και ο Τζακ γνωρίζονται το 1963, στα βουνά του Γουαϊόμινγκ, όπου βόσκουν τα πρόβατα κάποιου κτηνοτρόφου. Η ερωτική έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον σημαδεύει τη ζωή τους. Στα χρόνια που θα έρθουν θα παντρευτούν και θα κάνουν καθένας την οικογένειά του. Όμως, κάθε τόσο θα συναντιούνται κρυφά και θα ζουν την παθιασμένη σχέση τους. Ο Ανγκ Λι σκηνοθετεί και αποσπά 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

*Zodiac (2007), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ένας serial killer δρα στο Σαν Φρανσίσκο, παραπλανά με επιτυχία τις αστυνομικές αρχές με τους περίπλοκους γρίφους του και αυτοαποκαλείται «Ζόντιακ». Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί περίτεχνα την αργόσυρτη προσπάθεια ενός καρτουνίστα κι ενός αστυνομικού ρεπόρτερ να τον ξεσκεπάσουν – με τους Μαρκ Ράφαλο και Τζέικ Τζίλενχαλ.

*Παίζοντας με την αγάπη (2012), Σάββατο στις 21.00, Star
Ένας άσος των γηπέδων αναλαμβάνει μια μικρή ομάδα ως προπονητής για να βρεθεί κοντά στην πρώην γυναίκα του και το παιδί τους, αλλά δεν έχει υπολογίσει την επίδραση του σεξ απίλ του στις μαμάδες των παιδιών που προπονεί. Κομεντί με τους Τζέραρντ Μπάτλερ και Τζέσικα Μπίελ.

*Χαμένοι στη μετάφραση (2003), Σάββατο στη 1.30, Star
Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος κινηματογραφικός αστέρας των 70’s, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας ουίσκι. Στο μπαρ του ξενοδοχείου, στο οποίο διαμένει, συναντά τη Σαρλότ, τη νεαρή σύζυγο ενός επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά, ψάχνοντας διέξοδο στην κρίση ταυτότητας και στο γκρίζο των υπαρξιακών της επιλογών. Οι υπαρξιακές αναζητήσεις τους στο χάος του Τόκιο γίνονται ένα μυστηριώδες παιχνίδι στα χέρια της Σοφία Κόπολα που αποσπά Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Με τους Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Παραγγελιά (1980), Κυριακή στις 22.00, ΕΡΤ1
Η ΕΡΤ προβάλλει μία από τις πιο θρυλικές ελληνικές ταινίες του ’80, την Παραγγελιά του Παύλου Τάσιου, που αποτελεί παράλληλα διερεύνηση της προσωπικότητας του Νίκου Κοεμτζή, του ανθρώπου που μαχαίρωσε ένα βράδυ σε μια ταβέρνα τους άντρες μιας παρέας, επειδή προσπάθησαν να του πάρουν τη σειρά στο χορό.

*Mud (2012), Κυριακή στις 0.45, ALPHA
Δύο μικρά αγόρια εντοπίζουν έναν φυγά σε ένα ερημονήσι απέναντι από το σπίτι τους και αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει και να επανενωθεί με την γυναίκα της ζωής του. Σκηνοθετεί εξαιρετικά ο Τζεφ Νίκολς και αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από τον Μάθιου Μακόναχι και τη Ρις Γούιδερσπουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v