Τα πιο αχτύπητα δίδυμα των ελληνικών σειρών

Δέκα από τα πιο αχτύπητα, τα πιο απολαυστικά, τα πιο αγαπημένα δίδυμα που πέρασαν ποτέ από την ελληνική τηλεόραση.
Τα πιο αχτύπητα δίδυμα των ελληνικών σειρών
Τι θα ήταν η Χριστίνα Μαρκάτου χωρίς τις πολύτιμες συμβουλές της Σάσας; Ποιος θα συνόδευε τη γιαγιά Σοφία του Παρά Πέντε στις περιπέτειές της αν δεν υπήρχε η Θεοπούλα; Πού θα ξεσπούσαν η Ντένη Μαρκορά και η Φλώρα Μπαρμπαρίτσα αν δεν είχαν η μία την άλλη και ποιος θα έκανε, τελικά, την Δήμητρα μάνα;

Είτε κολλητοί, είτε άσπονδοι εχθροί, είτε ζευγάρια, οι πιο απολαυστικοί χαρακτήρες των αγαπημένων ελληνικών σειρών έρχονται… δυο-δυο, και παρακάτω συγκεντρώνουμε τέτοια δυνατά δίδυμα, ντουέτα που μας χάρισαν άφθονο γέλιο – ή και δάκρυ.

Χριστίνα-Σάσα (Ντόλτσε Βίτα)

Κολλητές από τότε που ήταν Αρσακειάδες, η χήρα και η ζωντοχήρα των βορείων προαστίων δεν έκαναν βήμα η μία χωρίς την άλλη. Η Σάσα ήταν άλλωστε η μόνη που ήξερε για τον ένοχο δεσμό της Χριστίνας με τον γαμπρό της, και ως καπάτσα, είχε πάντα τις κατάλληλες συμβουλές για να τους σώζει.

Γιαγιά Σοφία-Θεοπούλα (Στο Παρά Πέντε)

Γλυκύτατες και με ρόλους που έκαναν την έκπληξη στην αγαπημένη κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη, η Ειρήνη Κουμαριανού και η Έφη Παπαθεοδώρου υποδύθηκαν τις υπέργηρες κολλητές που δεν το βάζουν κάτω ούτε στα 80 τους: Πηγαίνουν ταξίδια, παίζουν πινγκ πογνκ, σπάνε ρεκόρ Γκίνες και, πού και πού, παγιδεύουν και κανέναν εγκληματία. Γι’ αυτό και ήταν συγκλονιστική η στιγμή που η γιαγιά Σοφία έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας την Θεοπούλα μόνη της – όπως περίπου συνέβη και στην πραγματική ζωή λίγα χρόνια αργότερα.

Γιώργος και Ξένια (Ταύρος με Τοξότη)

Το πιο αχτύπητο δίδυμο… του ζωδιακού κύκλου έγινε το αγαπημένο «ντετεκτιβικό» ντουέτο των ‘90s. Και παρ’ ότι η Ξένια άργησε να το αποδεχτεί, όλοι τους θέλαμε μαζί κι ερωτευμένους.

Δήμητρα και Θοδωρής (Σ’ Αγαπώ Μ’ Αγαπάς)

Ψηφίστηκε αγαπημένο δίδυμο στα είκοσι χρόνια του Mega, και όχι άδικα: Η σειρά ήταν ούτως ή άλλως βασισμένη αποκλειστικά πάνω τους, καθώς δεν εμφανιζόταν κανείς άλλος στην οθόνη. Κι όμως, μέσα από δύο πρόσωπα, καταφέραμε να δούμε να ζωντανεύουν στο γυαλί όλοι οι φόβοι, οι μικροσυνήθειες, οι παραξενιές, τα κόμπλεξ και οι γλυκές τριβές της καθημερινότητας που ζουν όλα τα ζευγάρια. Και, ευτυχώς, μάθαμε στο τελευταίο επεισόδιο ότι επιτέλους η Δήμητρα θα γίνει μάνα.

Ράνια-Λίλα (s1ngles)

Η σειρά του Γιώργου Φειδά που έφερε τις νεανικές κομεντί στον 21ο αιώνα, είχε στο επίκεντρό της δύο φίλες από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, μία ονειροπαρμένη εκκεντρική γυναίκα γεμάτη ζωή και σεξουαλικότητα και μία γεροπαράξενη, γκρινιάρα φωνακλού, οι οποίες κατάφεραν να γίνουν κολλητές, να ξεχωρίσουν από το υπόλοιπο καστ, και να γίνουν το υλικό για την αναγέννηση της σειράς, δύο χρόνια αργότερα, όταν προβλήθηκαν οι s1ngles 2, 2 ½ και 3.

Ντένη-Φλώρα (Δυο Ξένοι)

Ένα δίδυμο μας έρχεται στο μυαλό κατευθείαν αν ψάξουμε για τις πιο «δολοφονικές» ατάκες, τον καταιγισμό στιχομυθίας και το πιο «αγαπώ να σε μισώ» ντουέτο της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτό της Ντεν Μαρ και της τσαούσας οικονόμου της, που ενώνουν τις δυνάμεις τους μόνο όταν πρόκειται να αναμιχθούν στη ζωή του Κωνσταντίνου.

Στέλλα-Τούλα (Είσαι το ταίρι μου)

Η αυτοσαρκαστική διάθεση είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του διδύμου βαρέων βαρών, που μέσα από την πένα του Λευτέρη Παπαπέτρου, δεν δίστασαν να κάνουν σημαία τους τα περιττά τους κιλά και να τσακίζουν στην καθισιά τους ένα γουρουνόπουλο η καθεμία.

Ζαν Κλοντ και Λάζαρος (Μαύρα Μεσάνυχτα)

Είναι σκληρός ο κόσμος της νύχτας, κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά δύο από τα πρωτοπαλίκαρα του αθηναϊκού υποκόσμου. Ο Ζαν Κλοντ (κατά κόσμον Γιάννης Κλοντάκης) και ο Λάζαρος έλυναν και έραβαν στα «Μαύρα Μεσάνυχτα», ίσως οι πιο απολαυστικοί β’ χαρακτήρες της μαύρης κωμωδίας του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Κωνσταντίνος και Ελένη (Κωνσταντίνου και Ελένης)

Η εξαρχειώτισσα και ο κολωνακιώτης. Η βλαχάρα και ο μανιαμούνιας. Η αναιδής γκαρσόνα και ο ξενέρωτος επίκουρος της Βυζαντινολογίας. Η «χύμα» και ο υποχόνδριος. Δεν θα μπορούσαν πιο διαφορετικοί κόσμοι να έρθουν αντιμέτωποι. Και μάλιστα να αναγκαστούν να μείνουν στο ίδιο νεοκλασικό, στην πλέον κλασική αταίριαστη συγκατοίκηση που «ταίριαξαν» οι Ρώμας και Χατζησοφιά, για να μας συντροφεύει κάθε μεσημέρι τα τελευταία 16 χρόνια.

Σενιόρα Σούλα-Χοσέ (Σαββατογεννημένες)

Η φράση «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε» βρίσκει την ιδανική εφαρμογή της στην εκρηκτική σχέση της «Σενιόρας Σούλας» και του «ουρουγουανικού» υπαλλήλου της Χοσέ. Γι’ αυτό και ανυπομονούσαμε για τις κοινές τους σκηνές σε κάθε επεισόδιο των Σαββατογεννημένων, ώστε να απολαύσουμε τον τρόπο που κάθε φορά θα κατάφερνε ο τρελός «καλλικάντζαρος» να εκνευρίσει τη Σούλα με φόντο τα αγαλματάκια του Φοίμπου, του Ποσιντό και της Μοθράκης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v