Οι πιο αστείες σειρές όλων των εποχών

Τα γκαγκ του Mr Bean, οι ατάκες των Friends, οι καφρίλες των Simpsons και όλες οι σειρές που μας έκαναν να ξεκαρδιστούμε στην Ιστορία της τηλεόρασης.
Οι πιο αστείες σειρές όλων των εποχών
Με ποια σειρά γελάσατε περισσότερο; Ποιος χαρακτήρας σας έκανε να ξεκαρδιστείτε και με ποια τηλεοπτική οικογένεια ή παρέα ταυτιστήκατε περισσότερο, αφού σας έκανε να πνιγείτε από τα χαχανητά; Ιδού η δική μας λίστα με τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που είδαμε ποτέ – προσθέστε ελεύθερα τις δικές σας επιλογές σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του αφιερώματος.

Friends (1994-2004)

Δεν χρειάζονται συστάσεις τα Φιλαράκια. Η παρέα των έξι πανέξυπνα δομημένων χαρακτήρων που ζουν στη Νέα Υόρκη και μας κράτησαν παρέα επί δέκα σεζόν με τις ξεκαρδιστικές τους ατάκες θα συνεχίσουν πιθανότατα να το κάνουν… αιωνίως, χάρη στις αδιάκοπες επαναλήψεις του Σαββατοκύριακου.

The Simpsons (1989-)

Μία από τις πιο απολαυστικές οικογένειες της τηλεοπτικής κωμωδίας τυχαίνει να είναι… καρτούν! Η ιστορική φαμίλια των Simpsons μας πρωτοσυστήθηκε το 1989 και οι περιπέτειές τους καλά κρατούν ως σήμερα, με ευφυείς μίξεις πολιτικής σάτιρας και κάφρικου χιούμορ.

South Park (1997-)

Κι εκεί που νομίζαμε πως το κάφρικο χιούμορ των καρτούν εξαντλείται στις περιπέτειες του κακού παιδιού Bart Simpson, στα μέσα των ‘90s εμφανίζονται μερικά ακόμα πιο αθυρόστομα δισδιάστατα πλάσματα, που για 15 σεζόν «περιποιήθηκαν» όλους τους celebrities του πλανήτη και κατάφεραν να μας κάνουν να ξεκαρδιστούμε με τον πιο αιρετικό τρόπο.

Seinfeld (1989-1998)

Ένας νευρωτικός αμερικανός κωμικός ηθοποιός και οι εξίσου νευρωτικοί νεοϋορκέζικοι φίλοι του μπλέκουν σε… μη-περιπέτειες, καθώς για μία περίπου δεκαετία, από το 1989 ως το 1998, ο Seinfeld και η παρέα του μας παρουσίασαν αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «κωμωδία για το τίποτα», δηλαδή για τις μικρές «ανούσιες» ιστορίες της καθημερινότητας.

The Big Bang Theory (2007-)

Τα nerds παίρνουν την εκδίκησή τους στο ίσως πιο επιτυχημένο sitcom της τελευταίας δεκαετίας, με πρωταγωνιστές τέσσερις επιτυχημένους επιστήμονες, αλλά εντελώς ιδιόρρυθμους και “losers” στην κοινωνική ζωή, οι οποίοι παίρνουν μαθήματα «έξω καρδιάς» από την σέξι γειτόνισσά τους.

Monty Python's Flying Circus (1969-1974)

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα οι Monty Python, οι μετρ του βρετανικού χιούμορ που παρουσίασαν 45 επεισόδια γεμάτα σουρεάλ σκετσάκια, ευφυή gags και animations του Τέρι Γκίλιαμ που «παντρεύτηκαν» με ζωντανές σκηνές. Από το ’69 ως το ’74, η σειρά σάρωσε στα βραβεία Bafta.

Arrested Development (2003-)

Οι τρεις σεζόν που προβλήθηκαν στο Fox από το 2003 ως το 2006 ήταν αρκετές να δημιουργήσουν μια βάση φανατικού κοινού, που κατόρθωσε να επαναγεννήσει τη σειρά στο Netflix το 2013. Οι περιπέτειες της ξεπεσμένης οικογένειας Bluth και των δυσλειτουργικών της μελών είναι απολαυστικότατες, ενώ τα «κρυμμένα» inside jokes που διατρέχουν κάθε κύκλο της σειράς είναι το σήμα-κατατεθέν της.

The Office (2001-2003)

Το φλέγμα του Ricky Gervais άνθισε σε αυτό το σίτκομ που έκανε μόδα τα «mockumentaries». Η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα των υπαλλήλων μιας εταιρίας, που είναι ιδιαίτερα αδέξιοι και κοινωνικά απροσάρμοστοι. Στην αρχική της προβολή στο BBC, η σειρά… πάτωσε σε τηλεθέαση, αλλά σταδιακά καθιερώθηκε ως μία από τις καλύτερες βρετανικές κωμωδίες και φυσικά απέκτησε και την αμερικανική της εκδοχή, η οποία κράτησε από το 2005 ως το 2013.

Mr Bean (1990-1995)

Καθιέρωσε τον Rowan Atkinson ως μία από τις χαρακτηριστικότερες καρικατούρες των ‘90s και κατάφερε με τα 14 μόλις ημίωρα επεισόδιά του να προκαλέσει πολύ γέλιο χωρίς (σχεδόν) ποτέ να ακούσουμε τη φωνή του χαρακτήρα που υποδύθηκε. Ο βρετανός γκαφατζής έγινε ο άρχοντας του βρετανικού γκαγκ και «ενέπνευσε» και δύο κινηματογραφικές ταινίες, που κυκλοφόρησαν με τις περιπέτειές του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v