Τα τηλεοπτικά shows που αγαπήσαμε

Λίγο πριν την επιστροφή του «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά, θυμόμαστε τα κορυφαία βραδινά ζωντανά shows της παλιάς, λαμπερής ελληνικής τηλεόρασης.
Τα τηλεοπτικά shows που αγαπήσαμε
Αυτό το Σάββατο, η ‘90s τηλεόραση ξαναχτυπά με φόρα. Η Ρούλα Κορομηλά, από τη συχνότητα του Ε, επαναφέρει – ή έστω, προσπαθεί– την παλιά αίγλη των βραδινών ζωντανών σόου με το αναγεννημένο «Bravo» της. Και μας θυμίζει εκείνες τις εποχές της ελληνικής τηλεόρασης που τα βράδια του Σαββατοκύριακου στηνόμασταν μπροστά στη μικρή οθόνη για να παρακολουθήσουμε ένα συνονθύλευμα από συνεντεύξεις, τραγούδι, παιχνίδια, εκπλήξεις, reality στήλες και παρουσιαστές λουσμένους στη χρυσόσκονη των παχιών αγελάδων. Μας θυμίζει, με άλλα λόγια, τα τηλεοπτικά shows που αγαπούσαμε – ή αγαπούσαμε να μισούμε, όπως τα παρακάτω:

Μπράβο

Έκανες την τύχη σου. Είσαι η καλύτερη. Καλώς ήρθατε. Με πολλές παραλλαγές στον «υπότιτλο», αλλά πάντα την ίδια παρουσιάστρια, που κατάφερνε τη μία στιγμή να παίρνει συνέντευξη, την επόμενη να χορεύει με τον Σάκη, την επόμενη να σμίγει οικογένειες before it was cool και να αγκαλιάζει τον Ρίκι Μάρτιν στα σκαλιά του δημαρχείου της Σύρου, το Μπράβο του Mega μας κράτησε παρέα όλο το β’ μισό των ‘90s και έμεινε στην τηλεοπτική μας Ιστορία ως το με διαφορά πιο επιτυχημένο show της ελληνικής tv.

Ciao ANT1

Ο «προπομπός» του Μπράβο υπήρξε το δημοφιλέστερο show του ΑΝΤ1, που μας κράτησε από το 1993 παρέα, για δύο σεζόν με την Ρούλα και για άλλες δύο με τον Γιώργο Μαρίνο, αλλά και πολύ… γνωστό κόσμο στις θέσεις των συμπαρουσιαστών, αλλά και των… τσαουσών που «λύσσαγαν» σε κάθε live. Ανάμεσά τους, οι Απόστολος Γκλέτσος, Ζέτα Μακρυπούλια, Αγγελική Ηλιάδη, Αννίτα Ναθαναήλ και Εύη Παπαδάκη.

Αλλά κόλπα

Το πιο ανατρεπτικό show του Mega παρουσιάστηκε τις σεζόν 1994-96 από τη συχνότητα του Mega και βασιζόταν στην «τρέλα» της προσωπικότητας του Βλάση Μπονάτσου, που το παρουσίαζε μαζί με την «Μπονάτσα» του, την Ισαβέλλα Βλασιάδου. Ροκ καταστάσεις, μουσικές, φάρσες και πολύ χιούμορ ήταν τα κυριότερα συστατικά.

Fantastico

Την ίδια εποχή με τα «Άλλα Κόλπα», ένας άλλος… Απαράδεκτος στεκόταν απέναντι: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είχε το δικό του show στον ΑΝΤ1, με συμπαρουσιάστρια την Βίκυ Κουλιανού, που μεσουρανούσε τότε στις πασαρέλες. Η διάρκεια ήταν τρίωρη, ενώ το ανατρεπτικό, όπως και με τα Άλλα Κόλπα, ήταν πως επρόκειτο για live show που προβαλλόταν μεσοβδόμαδα και όχι το σαββατοκύριακο.

Με αγάπη Άννα

Μπορεί να κράτησε μόνο για δέκα εκπομπές, το μακρινό 1995, αλλά έμεινε «θρύλος» στην Ιστορία των shows, κυρίως επειδή ήταν η πρώτη φορά που μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες της χώρας ασχολήθηκε με την τηλεόραση. Με μουσικές συνθέσεις του Νίκου Καρβέλα και κείμενα Ηλία Ψινάκη, το σαββατιάτικο show υποδεχόταν κάθε φορά δύο ή περισσότερους καλεσμένους από τον κόσμο της show biz – από τον Σάκη και το Νότη ως τον Λε-Πα, την Άντζελα Δημητρίου, τον Τάκη Ζαχαράτο κ.α. Η εκπομπή προοριζόταν για πλήρη κύκλο 40 εκπομπών, γι’ αυτό και την διακοπή του ακολούθησε μεγάλη δικαστική διαμάχη.

Πολύ την Κυριακή

Είναι 2005, και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, αγαπημένο παιδί του Mega τότε, μετά τις επιτυχημένες πρωινές και ημι-ταξιδιωτικές εκπομπές του, αναλαμβάνει να ξαναφέρει μέρες δόξας, μαζί με τεράστια νούμερα τηλεθέασης, στην κυριακάτικη αρένα της τηλεόρασης. Την πρώτη χρονιά μαζί με την Μαριέττα Χρουσαλά και την δεύτερη με την Καλομοίρα (τότε που ο τίτλος έγινε… Πιο Πολύ την Κυριακή), έμεινε στη μνήμη μας για την Κλάρα, την αγελάδα που περιμέναμε με αγωνία να κάνει την ανάγκη της και για τα σπίτια στα οποία έμπαινε προτείνοντας στους ενοίκους να πετάξουν τα έπιπλά τους από το παράθυρο για να τους δώσει καινούρια. Οι αριθμοί της AGB έπαιρναν για τα καλά την ανιούσα – σε αντίθεση, όμως με την αισθητική.

Ζω ένα Δράμα

Μπορεί να μην πήγε καλά σε νούμερα, και να κόπηκε πρόωρα, αλλά ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Mega να κάνει ένα πραγματικά διασκεδαστικό αλλά και φαντασμαγορικό show το 2005. Ο Τάκης Ζαχαράτος ήταν το πρόσωπο-κλειδί, μιας και παρουσίαζε, μιμούταν και «ανέκρινε» τους καλεσμένους, ενώ στην ομάδα συμμετείχαν και ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Δήμητρα Παπαδοπούλου, σε ένα αποτέλεσμα που θύμιζε κάτι ανάμεσα σε stand up show και variety-cabaret.

Ό,τι καλύτερο

Λίγο από talk show, λίγο από βραδινή γιορτή, λίγο από συνεντεύξεις με διασημότητες και εκπροσώπους της κοσμικής Αθήνας, το Ό,τι Καλύτερο ήταν η σαββατιάτικη εκπομπή που παρουσίαζε η Άννα Δρούζα για δύο κύκλους στο Mega το μακρινό 1998, μέχρι και την… αλλαγή του μιλένιουμ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v