TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/4)

Τα καλύτερα ραντεβού της μικρής οθόνης, για να χορτάσετε ταινίες και θέαμα αν μείνετε μέσα αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/4)
Επικά δράματα και περιπέτειες εποχής. Μυστικοί πράκτορες και ασπρόμαυρο ελληνικό σινεμά που γίνεται έγχρωμο. Ανάλαφρη Disney και βαρύς Πολ Τόμας Άντερσον. Απ’ όλα έχει το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης αυτή την εβδομάδα. Δείτε όσα θα σας κρατήσουν καλή παρέα, αν μείνετε στον καναπέ σας.

*The Impossible (2012), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, η Ναόμι Γουότς και τα παιδιά τους σκορπίζονται κατά την διάρκεια του φονικού τσουνάμι της Ινδονησίας, και ξεκινούν έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας να ξανασμίξουν, σε ένα άκρως συγκινητικό αποτέλεσμα.

*Ronin (1998), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Στη ιαπωνική ιστορία, οι «Ρόνιν» ήταν πολεμιστές σαμουράι που δεν αναγνωρίζουν κανένα αφεντικό. Τέτοιους διακεκριμένους, αλλά σύγχρονους Ρόνιν θα στρατολογήσει και η ιρλανδικής καταγωγής Ντίερντρε, η οποία τους προσλαμβάνει ως ομάδα αποστολής για να αποσπάσουν μια πολύτιμη βαλίτσα. Μέχρι που χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Νατάσα ΜακΈλον, Σον Μπιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο (2006), Δευτέρα στις 22.30, ΕΡΤ2
Αίγυπτος, 1955. Ο Γάλλος πράκτορας OSS 117 φτάνει στο Κάιρο του 1955 για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός συναδέλφου του και μπλέκει με Ρώσους πράκτορες, μουσουλμάνους φονταμενταλιστές ναζί, μέλη της οικογένειας του έκπτωτου βασιλιά Φαρούκ και εμπόρους ορνίθων. Η γαλλική απάντηση στον Μποντ έχει χιούμορ, έχει αναφορές σε έναν παλιό δημοφιλή γάλλο ήρωα και έχει την σκηνοθετική σφραγίδα του οσκαρούχου Μισέλ Χαζαναβίσιους.

*The Master (2012), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Ο Πολ Τόμας Άντερσον σκηνοθετεί ένα δυσνόητο, δαιδαλώδες δράμα περί πίστης και υποταγής, με δύο κάτι παραπάνω από υπέροχους πρωταγωνιστές, τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τον Χοακίν Φίνιξ στην καλύτερη ίσως ερμηνεία του.

*Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία (2012), Πέμπτη στις 22.00, Star
Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για να αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη. Με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ.

*Το Βασίλειο των Ουρανών (2005), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ο Βάλιαν, ένας ταπεινός σιδεράς, έχει χάσει την οικογένεια του και σχεδόν την πίστη του και θα βρεθεί στον κυκεώνα των ιστορικών γεγονότων των σταυροφοριών στις αρχές του 12ου αιώνα. Ως ιππότης, θα οδηγήσει τα στρατεύματα των χριστιανών, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Πρωταγωνιστεί ο Ορλάντο Μπλουμ.

*Η Πεντάμορφη και το Τέρας (1991), Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Από τις πιο ρομαντικές στιγμές της Disney, η Πεντάμορφη συναντά το Τέρας της και ακολουθεί ένα κλασικό μιούζικαλ, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

*Επικίνδυνη Οικογένεια (2013), Παρασκευής τις 23.20, ΣΚΑΪ
Ο Fred Manzoni (Robert De Niro), ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο (Michelle Pfeifer) και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI (Tommy Lee Jones). Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Manzoni θα πέσει και πάλι στις εγκληματικές της συνήθειες, που περιλαμβάνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σκηνοθετεί ο Λυκ Μπεσόν.

*Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965), Σάββατο στις 20.00, ΑΝΤ1
Δεν είχε την τύχη που διαφαινόταν στην κινηματογραφική της επανακυκλοφορία, αλλά η έγχρωμη εκδοχή της κλασικής ταινίας του παλιού ελληνικού σινεμά θα προβληθεί και στην τηλεόραση, για να δούμε επιτέλους πώς μοιάζουν… έγχρωμοι ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα Κοκοβίκου.

*Η εποχή των Παγετώνων 3: Η αυγή των δεινοσαύρων (2009), Σάββατο στις 21.45, Star
Στο τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς animation «Ice Age», η παρέα των ζώων έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων. Πλέον ο Scratte θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο λατρεμένο του βελανίδι και την... αγάπη, αφού ένα γοητευτικό θηλυκό, θα του ψήσει το ψάρι στα χείλη, όσο η παρέα του Σιντ, του Μάνι και του Νιτέγκο εξημερώνεται επικίνδυνα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (2005), Σάββατο στη 23.45, Star
Ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς, να συμμετάσχει στο Τρίαθλο της Μαγείας, αντιμετωπίζοντας τρεις επικίνδυνους και δύσκολους άθλους, που θα εξαντλήσουν τα όρια της σωματικής αντοχής, της τόλμης και της ευφυίας όλων των διαγωνιζομένων, στη μάχη για την υπέρτατη διάκριση. Τώρα, ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο δράκο, τους αγριεμένους δαίμονες του νερού και ένα μαγεμένο λαβύρινθο, προτού καταλήξει στα νύχια του… Ακατονόμαστου.

*Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων (2010), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Στη Βόρεια Αφρική, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οκτώ χριστιανοί καλόγεροι ζουν σε ένα μοναστήρι βοηθώντας τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής. Όταν οι απειλές από φανατικούς μουσουλμάνους εξτρεμιστές πολλαπλασιάζονται, οι μοναχοί αρνούνται μεν την προστασία του στρατού, αρχίζουν δε να αναρωτιούνται αν πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Γαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Μποβουά.

*Χαμένοι στη Μετάφραση (2003), Σάββατο στις 3.00, Star
Η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μπιλ Μάρεϊ συναντιώνται σε ένα μπαρ ξενοδοχείου στο Τόκυο και παλεύουν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους και με τον εαυτό τους. Σκηνοθετεί η Σοφία Κόπολα.

*Η Αδερφή μου κι Εγώ (2009), Σάββατο στις 14.10, ALPHA
Όταν η 13χρονη Άννα ανακαλύπτει ότι είναι προϊόν τεχνητής γονιμοποίησης και ότι ήρθε στον κόσμο για να αποτελέσει συμβατό δότη της άρρωστης αδελφής της, θα… προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στην οικογένειά της. Συγκινητική δραμεντί με την Κάμερον Ντίαζ και την υπέροχη Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν.

*Οι Άθλιοι (2012), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Στη Γαλλία του 19ου αιώνα, ο Γιάννης Αγιάννης προσπαθεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν της φυλακής, αλλά δεν τον αφήνει ο μόνιμος διώκτης του, ο σκληροπυρηνικός αστυνομικός Ιαβέρης. Ο Γιάννης Αγιάννης θα καταφέρει αυτό που θέλει, φτάνοντας να γίνει μέχρι και δήμαρχος. Η ταραχώδης σχέση του όμως με τη Φαντίν, μια εργάτρια εργοστασίου και μητέρα εξώγαμου παιδιού, θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα, την ίδια στιγμή που η Παρισινή Εξέγερση του 1832 ετοιμάζεται να ξεσπάσει. Προσεγμένο, εντυπωσιακό μιούζικαλ του Τομ Χούπερ με τους Αν Χάθαγουει, Ράσελ Κρόου, Χιου Τζάκμαν.

*Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας (2007), Κυριακή στις 21.15, ΕΡΤ2
Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές μεταφέρεται στην οθόνη από τον Μάικ Νιούελ, που διηγείται την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού, το οποίο χωρίζουν οι κοινωνικές νόρμες. Ο έρωτάς τους όμως θα κρατηθεί ζωντανός ακόμη και μετά από πολλές δεκαετίες – πρωταγωνιστούν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζοβάνα Μετζοτζόρνο και Μπέντζαμιν Μπρατ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v