TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-14/3)

Οι καλύτερες ταινίες και τα αθλητικά ντέρμπι που θα μας κρατήσουν καλή παρέα την εβδομάδα της Αποκριάς.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-14/3)
Απ’ όλα έχει αυτή η εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση: Από Ταραντίνο μέχρι Σταλόνε και από animation τρόμο μέχρι ασπρόμαυρο ελληνικό σινεμά. Από Χάνεκε και οσκαρικές μεταφορές μυθιστορημάτων μέχρι Κρίστοφερ Νόλαν, και από αδερφούς Νταρντέν μέχρι επικά χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ. Για τους φίλους των σπορ, έχει και ντέρμπι για την φάση των 16 σε Champions League και Euroleague. Και, τέλος, μερικές μικρές εκπλήξεις για τους μικρούς θεατές το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

*Rocky III (1982), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Ένας θρασύς νεοφερμένος μπόξερ προκαλεί τον Ρόκι Μπαλμπόα σε μονομαχία, με φόντο την ανάκτηση του παγκόσμιου τίτλου πυγμαχίας, και ο Σταλόνε επιστρέφει για τρίτη φορά στο ρινγκ.

*Λόλα (1964), Τετάρτη στις 22.00, Mega
Ο Νίκος Κούρκουλος υποδύεται έναν νεαρό, άρτι αποφυλακισθέντα, που καταφθάνει στην Τρούμπα για να τακτοποιήσει παλιούς λογαριασμούς. Εκεί ζει και η Λόλα, μια γυναίκα ελευθέρων ηθών που διατηρεί σχέση μαζί του. Πρωταγωνιστούν οι Κούρκουλος, Καρέζη, Παπαγιαννόπουλος και Ζερβός, σκηνοθετεί ο Ντίνος Δημόπουλος και την μουσική υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

*Funny Games (2007), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Στην δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά της ίδιας αλληγορικής ιστορίας τρόμου, ο Χάνεκε στριμώχνει την Ναόμι Γουότς και τον Τιμ Ροθ σε ένα εξοχικό σπίτι, όπου δύο νεαροί τους υποβάλουν σε βασανιστήρια… κοινωνικού πειραματισμού.

*Inception (2010), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ο Κρίστοφερ Νόλαν παίζει χωρίς όρια με την επιστημονική φαντασία, οι σκηνές του νικούν τη βαρύτητα και η πλοκή του χάνεται σε αλλεπάλληλα στρώματα περιπέτειας και ονείρου. Πρωταγωνιστούν οι Ντι Κάπριο, Κοτιγιάρ, Πέιτζ, Κέιν, Γκόρντον-Λέβιτ, Χάρντι κ.α.

*Ο Επίμονος Κηπουρός (2005), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ένας βρετανός διπλωμάτης ταξιδεύει με την ακτιβίστρια σύζυγό του στην Κένυα, όπου εκείνη θα βρεθεί δολοφονημένη. Ο σύζυγός της όμως ξεκινά μία επίμονη αναζήτηση των ενόχων, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τα μυστικά της φαρμακοβιομηχανίας στη Μαύρη Ήπειρο. Ο Μεϊρέλες μεταφέρει το μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ στο πανί, και πλάι στον Ρέιφ Φάινς, ξεχωρίζει με την συγκλονιστική της ερμηνεία η Ρέιτσελ Βάιζ.

*Kill Bill vol.2 (2003), Παρασκευή στις 23.15, ΣΚΑΪ
Η «Νύφη», τυφλωμένη από μίσος και διψασμένη για εκδίκηση συνεχίζει ακάθεκτη την εξόντωση των υπόλοιπων μελών της συμμορίας δολοφόνων του Μπιλ, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά τον αδελφό του και την μονόφθαλμη Ελ, μέχρι να βρεθεί μπροστά στον τελικό της στόχο. Σκηνοθετεί ο Κουεντίν Ταραντίνο, πρωταγωνιστεί η Ούμα Θέρμαν.

*Ο Ζωολογικός μας Κήπος (2011), Σάββατο στις 21.45, Star
Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους πραγματικότητα. Πρόκειται για μεταφορά της αληθινής ιστορίας του Μπέντζαμιν Μι, με πρωταγωνιστές τους Σκάρλετ Γιόχανσον και Ματ Ντέιμον.

*Η Σιωπή της Λόρνα (2008), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Η Λόρνα είναι μια μετανάστρια από την Αλβανία που ζει στη Λιέγη. Ονειρεύεται να ανοίξει κάποια μέρα ένα μαγαζί με τον άντρα που αγαπάει. Ο μόνος τρόπος είναι να πραγματοποιήσει λευκό γάμο, ο οποίος όμως την μπλέκει με την ρωσική μαφία και με την… συνείδησή της. Άλλο ένα δείγμα κοινωνικού νεορεαλισμού από τα αδέρφια Νταρντέν.

*Αζούρ και Ασμάρ (2007), Κυριακή στις 19.15, ΕΡΤ2
Στη μεσαιωνική Γαλλία, ένα ξανθό παιδάκι, γόνος αριστοκρατών, μεγαλώνει με την γκουβερνάντα του και τον γιο της, ένα μελαμψό αγόρι που τον βλέπει σαν αδερφό του. Καθώς μεγαλώνουν, γίνονται αντίζηλοι και ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια για να ανακαλύψουν την Μαγική Χώρα και να κατακτήσουν την καρδιά της Νεράιδας. Πρόκειται για ένα animation παραμύθι σπάνιας εικαστικής γοητείας, με άρωμα από «Χίλιες και μία Νύχτες» αλλά και ένα συγκλονιστικό ουμανιστικό μήνυμα, δοσμένο απλά και συγκινητικά.

*Το Τερατόσπιτο και Ξενοδοχείο για Τέρατα, Κυριακή στις 15.20 και στις 21.00, Mega
Από τη μία, ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που εξερευνά ένα αγόρι μεταμορφώνεται σε τρομακτικό τέρας, και από την άλλη, ο Δράκουλας ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο και γιορτάζει τα 118α γενέθλια της κορούλας του. Το Mega γεμίζει την Κυριακή της Αποκριάς με διασκεδαστικό animation τρόμο για τους μικρούς του θεατές.

*Τζέιν Έιρ (2011), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μέσα στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, ιδιοκτήτη του απομονωμένου και επιβλητικού σπιτιού στο οποίο εργάζεται. Όμως, τίποτα στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς ο Ρότσεστερ προσπαθεί να κρύψει σκοτεινά μυστικά και προδοσίες. Στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία πρωταγωνιστούν οι Μία Γουατσικόφσκα και Μάικλ Φασμπέντερ.

*G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα (2009), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ώρα για blockbuster δράση: Η επίλεκτη ομάδα κομάντος των G.I. JOE, με αρχηγό τον Ντιουκ, μάχεται ενάντια στη διαβολική τρομοκρατική οργάνωση ‘Cobra’ που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο υπό την καθοδήγηση του Σκοτσέζου εμπόρου όπλων Ντέστρο. Πρωταγωνιστούν οι Ντένις Κουέιντ και Τσάνινγκ Τάτουμ.

*Τροία (2004), Καθαρά Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο Τρωικός Πόλεμος… όπως τον είδε το Χόλιγουντ, μας διηγείται τις περιπέτειες Ελλήνων και Τρώων, βασιλιάδων και πολεμιστών, με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Έρικ Μπάνα, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Σον Μπιν και Πίτερ Ο’ Τουλ.

*Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
Champions League 16: Τσέλι-Παρί Σεν Ζερμαίν, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
Euroleague 16: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 21.00, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v