TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/2)

Όσα αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, αν τα βράδια σας βρουν στον καναπέ σας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/2)
Κι ενώ τα κανάλια ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους για το β’ μισό της σεζόν – κυρίως ο ΑΝΤ1, που έδωσε το πράσινο φως για νέες ελληνικές σειρές και την επιστροφή του Your Face Sounds Familiar, αλλά και τον ALPHA που ετοιμάζει νέο τηλεπαιχνίδι και εκπομπές, αυτή την εβδομάδα… θα χορτάσουμε ταινίες. Κυρίως προς το τέλος της, που η ατμόσφαιρα θα θυμίζει Άγιο Βαλεντίνο και οι έρωτες της έβδομης τέχνης θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια μας. Ιδού τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα:

*Χώρα Προέλευσης (2010), Τρίτη στις 22.50, ΕΡΤ2
Η «Χώρα προέλευσης» είναι η ιστορία μιας χώρας και μιας οικογένειας σε ελεύθερη πτώση. Τρεις γενιές μιας οικογένειας (η γενιά του ’50, η γενιά της Μεταπολίτευσης και η νεότερη γενιά), οδηγούνται σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας. Είναι η ταινία που έκανε γνωστό τον Σύλλα Τζουμέρκα, με μια νέα είσοδο στο weird wave του νέου ελληνικού σινεμά.

*Fantastic Four (2005), Τετάρτη στις 22.00, Star
Κομιξική περιπέτεια γεμάτη εφέ και αδρεναλίνη με φόντο τον κίνδυνο από το ξεκλείδωμα του ανθρώπινου DNA. Πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Άλμπα, Γιόαν Γκρούφουντ, Μάικλ Τσίκλις, Κρις Έβανς.

*Τα Κίτρινα Γάντια (1960), Τετάρτη στις 22.00, ALPHA
Κλασικός παλιός ελληνικός κινηματογράφος, γεμάτος ζήλιες, ατάκες περί πορτοκαλάδων από πορτοκάλια και αστείες φιγούρες, όπως αυτές του Σταυρίδη, του Γκιωνάκη, της Κοντού και του Φωτόπουλου.

*Bank Bang (2008), Τετάρτης τις 23.45, ALPHA
Από τις συμπαθέστερες μοντέρνες ελληνικές κωμωδίες, η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ακολουθεί την περιπέτεια δύο αδερφών μπλεγμένων με την ελληνική μαφία, που για να ξεχρεώσουν αποφασίζουν να ληστεύουν τράπεζες. Παίζουν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τζένη Μπότση, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Φάνης Μουρατίδης, Θάνος Σαμαράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ερρίκος Λίτσης, Μιχάλης Ιατρόπουλος.

*Οικογένεια Μίλερ (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Ένας χρεωμένος έμπορος μαριχουάνας, προσπαθεί να φέρει ένα παράνομο φορτίο στις ΗΠΑ και για να ξεγελάσει τις αρχές, στήνει για καμουφλάζ μία «αγία οικογένεια», την οικογένεια Μίλερ – κωμωδία με τους Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς.

*Ο Σωματοφύλακας (1992), Παρασκευή στις 21.45, Star
Αρχίζει σιγά-σιγά να «μυρίζει» Βαλεντίνος, και η Γουίτνεϊ Χιούστον ερωτεύεται τον σωματοφύλακά της (Κέβιν Κόστνερ), ο οποίος τη συνοδεύει στις συναυλίες της. Και το κοινό της σιγοτραγουδά στο φινάλε «and I will always love you».

*Πατέρας Αφέντης (1977), Παρασκευή στη 1.30, ΕΡΤ1
Η πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει ν’ αντιμετωπίσει, ν’ αντισταθεί και, εντέλει, να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας, όπου μεγαλώνει και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, είναι η ταινία του αδερφών Ταβιάνι που έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα από τις Κάνες του 1977.

*Ζήτημα Τιμής (1992), Σάββατο στις 23.10, Mega
Σε μια αμερικανική βάση της Κούβας, ένας πεζοναύτης που δεν άντεχε τα σκληρά γυμνάσια και ζητούσε να μετατεθεί, βρίσκεται νεκρός ύστερα από καψόνι δύο συναδέλφων του. Η υπεράσπισή τους ανατίθεται σ' έναν άπειρο δικηγόρο, έφεδρο αξιωματικό, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το μπέιζμπολ παρά για την απονομή της δικαιοσύνης. Και η συνέχεια περιλαμβάνει την προσπάθεια του Τομ Κρουζ να αποσπάσει ομολογία από τον σκληροτράχηλο Τζακ Νίκολσον, σε μία σκηνή που σημάδεψε την ποπ κουλτούρα των ‘90s. You can’t handle the truth!

*Έτσι τέλειωσε μια μεγάλη αγάπη, Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ιταλία, 1866. Ο Ιταλο-αυστριακός Πόλεμος για την ενοποίηση της Βενετίας με την υπόλοιπη Ιταλία φτάνει προς το τέλος του. Κατά τη διάρκεια μίας παράστασης της όπερας «Il Trovatore», μια ομάδα Ιταλών εθνικιστών διαμαρτύρεται κατά των Αυστριακών αξιωματούχων που βρίσκονται στο θέατρο. Εν μέσω των ταραχών, η κόμισσα Λίβια Σερπιέρι γνωρίζεται με έναν νεαρό αυστριακό αξιωματικό, και ξεκινά ένας αυτοκαταστροφικός έρωτας που θα προκαλέσει την προδοσία μιας ολόκληρης χώρας, σε αυτό το βραβευμένο δράμα του Λουκίνο Βισκόντι.

*Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία (1989), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ο Δρ. Χένρι Τζόουνς, πατέρας του δυναμικού αρχαιολόγου, του στέλνει από την Ιταλία ένα ημερολόγιο που περιέχει πολύτιμα στοιχεία - περιλαμβανομένου κι ενός χάρτη - γύρω από το θρυλικό Αγιο Δισκοπότηρο. Λίγο αργότερα, ο Ιντιάνα πληροφορείται την εξαφάνιση του πατέρα του, οπότε ταξιδεύει στην Ιταλία, μαζί με τον επίτροπο του μουσείου. Μάρκους Μπρόντι, ώστε να αναζητήσει τα ίχνη του. Κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βάζει και πάλι τον Χάρισον Φορντ σε επικές περιπέτειες με φόντο τον κίνδυνο των Ναζί.

*Αν…, Κυριακή στις 22.15, ALPHA
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στην πρώτη του απόπειρα στην έβδομη τέχνη, παραδίδει μια καλογυρισμένη (αλλά στα γνωστά μονοπάτια των τηλεοπτικών του σεναρίων με τους δραματικούς έρωτες) και καταφέρνει να κάνει ρεκόρ εισπράξεων για τα δεδομένα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Πρωταγωνιστούν ο ίδιος, η Μαρίνα Καλογήρου και… ένας σκύλος που τον λένε «Μοναξιά».

*Like Crazy (2011), Κυριακή στις 22.45, ΑΝΤ1
Ο Τζέικομπ και η Άννα, ένας αμερικανός φοιτητής και μια βρετανή φοιτήτρια, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λος Άντζελες. Αλλά όταν η βίζα της Άννα λήγει, θα πρέπει να βρουν τρόπο να διατηρήσουν άσβεστο τον έρωτά τους. Φρέσκια ρομαντική δραμεντί, με υπέροχη μουσική από τον Ντάστιν Ο’Χόλοραν.

*Closer (2005), Κυριακή στις 0.50, Mega
Δύο ζευγάρια σε υπαρξιακή κρίση γίνονται η πρώτη ύλη για ένα σκληρό ερωτικό δράμα, γεμάτο αγάπη, πάθος, μοναξιά και εγκλήματα καρδιάς. Ξεχωρίζει το καστ, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζουντ Λο και Κλάιβ Όουεν.

*Ξέστρωτα Κρεβάτια (2009), Κυριακή στη 1.00, ΕΡΤ1
Ο ισπανός Άξλ φτάνει στο Λονδίνο για να βρει τον πατέρα του, υποδυόμενος έναν φοιτητή που ψάχνει σπίτι στο μεσιτικό του γραφείο. Η γαλλίδα Βέρα, πρόσφατα χωρισμένη, δουλεύει σε ένα βιβλιοπωλείο. Οι δυο τους θα μείνουν σε ένα κοινόβιο, με φόντο το underground Λονδίνο και τους αδιέξοδους έρωτες. Βραβευμένη ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Αλέξις Ντος Σάντος.

*Χαμένοι στη Μετάφραση (2003), Κυριακή στις 2.15, Star
Ένας ξεπεσμένος αστέρας του σινεμά και μία μοναχική γυναίκα συναντιούνται στο μπαρ ενός ξενοδοχείου στο Τόκυο, και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση που θα τους φέρει στους δρόμους της εξωτικής αυτής πόλης, και αντιμέτωπους με τα υπαρξιακά τους προβλήματα. Σκηνοθετεί η Σοφία Κόπολα και… ψιθυρίζουν οι Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

*A single man (2009), Κυριακή στις 3.00, ALPHA
Ένας ομοφυλόφιλος καθηγητής προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο του νεαρού συντρόφου του και ο Κόλιν Φερθ με την Τζούλιαν Μουρ γίνονται μοντέλα στα χέρια του σκηνοθέτη Τομ Φορντ, ο οποίος παραδίδει μια ταινία… εικαστικό πείραμα με άψογη αισθητική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v