TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/1)

Οι περιπέτειες, οι ρομαντικές κομεντί, οι ξεκαρδιστικές κωμωδίες, οι ελληνικές δραματικές ταινίες και τα αθλητικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/1)
Ελληνικό δράμα από τα 60s ή φρέσκια αμερικάνικη κωμωδία; Περιπέτεια γεμάτη εφέ ή κοινωνικές ταινίες με συγκινητικές ερμηνείες; Επιστημονική φαντασία ή jazz animation; Ή μήπως λίγη Euroleague; Δείτε τι… θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Unstoppable (2010), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου, που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Περιπέτεια του Τόνι Σκοτ, βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, με τους Ντένζελ Ουάσιγκτον και Κρις Πάιν.

*Ο Εκλεκτός (2010), Δευτέρα στις 22.30, Mega
Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον υποδύεται έναν μοναχικό πολεμιστή, τον 'Ιλαϊ , που διασχίζει την Αμερική στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει μυστικά για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο δεσπότης μιας μικρής πόλης όμως, ο Κάρνεγκι, έχει στόχο να αποκτήσει το ιερό αυτό βιβλίο με κάθε τρόπο.

*Αφεντικά για σκότωμα (2011), Τρίτη στις 22.00, Star
Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να τους σκοτώσουν. Κωμωδία με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, και στους β’ ρόλους των αφεντικών, τους απολαυστικούς Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ και Κέβιν Σπέισι.

*Hangover III (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Δύο χρόνια μετά την δεύτερη περιπέτειά τους, η παρέα του Hangover επανενώνεται για μία τελευταία φορά, για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Άλαν. Και οι ήσυχες πια ζωές τους αναστατώνονται ξανά. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλυφιανάκις, Εντ Χελμς, Τζάστιν Μπάρθα, Μελίσα Μακάρθι.

*Τσίκο και Ρίτα (2010), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ταινία κινούμενων σχεδίων για ενήλικες, που με φόντο την Κούβα της δεκαετίας του ’40 διασχίζει την ιστορία της τζαζ μουσικής, έναν μεγάλο έρωτα και τη σημασία του να ζεις τη ζωή σου με πάθος. Στη μεταπολεμική Αβάνα, ο Τσίκο είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας με μεγάλα όνειρα και η Ρίτα μια όμορφη τραγουδίστρια, που διαθέτει εκπληκτική φωνή. Το ρομαντικό animation ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων σχεδίων.

*Η Τελετή (2011), Παρασκευή στις 0.00, Star
Ο Μάικλ Κόβακ, αναζητώντας έναν τρόπο να φύγει από το πατρικό του, αποφασίζει να σπουδάσει σε θεολογική σχολή και να γίνει κληρικός. Και μπορεί να είναι ακόμα σκεπτικιστής, αλλά η πρόσκληση να μαθητεύσει δίπλα στον Πατέρα Λούκας, γνωστό εξορκιστή στο Βατικανό, θα του ανοίξει νέους, τρομακτικούς ορίζοντες. Θρίλερ με τον Άντονι Χόπκινς.

*Ο Γάμος του καλύτερού μου φίλου (1997), Σάββατο στις 14.50, Mega
Σε μία από τις κλασικότερες ρομαντικές κομεντί των ‘90s, η Τζούλια Ρόμπερτς αντιλαμβάνεται ότι είναι ερωτευμένη με τον καλύτερό της φίλο, όταν αυτός της ανακοινώνει πως παντρεύεται. Και τώρα εκείνη πρέπει να αποφασίσει: Να καταστρέψει τον γάμο του ή να τον αφήσει στην άγνοια;

*Ανθισμένες Μανόλιες (1989), Σάββατο στις 21.00, Mega
Έξι πολύ ξεχωριστές γυναίκες, τις οποίες ενώνει η φιλία και η πίστη μέσα στους κύκλους της ζωής, του γάμου, της γέννησης και του θανάτου, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συγκινητικής ταινίας. Οι κυρίες αυτές έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη φιλία, που γεφυρώνει την διαφορά ηλικίας και κοινωνικής τους θέσης. Η Τζούλια Ρόμπερτς για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

*Κόκκινα Φανάρια (1964), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Ιστορίες έρωτα, προδοσίας και σκληρής αγάπης με φόντο τα πορνεία της Τρούμπας, γίνονται το υλικό αυτής της ταινίας του Βασίλη Γεωργιάδη που βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Με την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και τις ερμηνείες των Τζένης Καρέζη, Γιώργου Φούντα, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Μαίρης Χρονοπούλου, Μάνου Κατράκη, Κατερίνας Χέλμη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Δέσπως Διαμαντίδου κ.α.

*Eat Pray Love (2010), Σάββατο στις 23.30, Mega
Τρίτο «χτύπημα» της Τζούλια Ρόμπερτς την ίδια εβδομάδα, η οποία στην μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος στον κινηματογράφο υποδύεται μια γυναίκα σε κρίση ηλικίας. Αποφασίζει να χωρίσει και να ψάξει την ευτυχία και την ολοκλήρωση από την αγκαλιά ενός νεαρότερου άνδρα μέχρι την πνευματικότητα της ινδικής κουλτούρας και από την Ιταλία ως το Μπαλί.

*Ο Πόλεμος των Κόσμων (2005), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Η Γη δέχεται ξαφνική επίθεση εξωγήινων και ο Ρέι προσπαθεί να διαφύγει μαζί με την 6χρονη κόρη του και τον έφηβο γιο του, ο οποίος θέλει να πολεμήσει τους ακαταμάχητους εξωγήινους. Θα βρει καταφύγιο στο υπόγειο ενός άλλου διασωθέντα, ο οποίος, όμως έχει κυριευτεί από πολεμικό ντελίριο εναντίον των εισβολέων. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ.

*Α.Ι. Τεχνητή Νοημοσύνη (2001), Κυριακή στις 23.30, ΑΝΤ1
Back to back Σπίλμπεργκ αυτή την Κυριακή, αφού αμέσως μετά τον Πόλεμο των Κόσμων προβάλλεται η φουτουριστική ιστορία στην οποία ένα πρωτότυπο ρομπότ που σχεδιάστηκε να μοιάζει με πραγματικό αγόρι που αγαπά τους ιδιοκτήτες του, μπαίνει σε μια οικογένεια και γίνεται αφορμή μιας αντιπαλότητας και μιας χορταστικής περιπέτειας.

*Where the wild things are (2009), Σάββατο στις 13.30, ALPHA
Ο Μαξ, ένα ατίθασο αλλά και ευαίσθητο αγόρι, νιώθοντας ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτό ήταν μια απόφαση σωστή, αφού και τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούσαν απεγνωσμένα έναν ηγέτη, αλλά και ο Μαξ λαχταρούσε καιρό τώρα να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Μόνο που δεν είναι τα πάντα ρόδινα στο βασίλειό του. Αρτιστίκ όσο και συγκινητική παραμυθένια περιπέτεια διά χειρός Σπάικ Τζόνζι.

*Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
Euroleague, Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v