TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/10-1/11)

Τα αφιερώματα στην 28η Οκτωβρίου, οι ταινίες, οι πρεμιέρες και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/10-1/11)
Σε ρυθμούς 28ης Οκτωβρίου κινείται αυτή η εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, με πολλές καλτ ταινίες αλλά και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή. Και μέσα σε αυτά, θα δούμε και μερικές ωραίες ταινίες.

*Η 28η στην tv:
28Η Οκτωβρίου ώρα 5.30, Τετάρτη στις 21.00, ANT1: Ένα ελληνικό χωριό κάνει την εξέγερσή του ενάντια στον κατακτητή – με τους Χρήστο Πολίτη, Βέρα Κρούσκα, Λάκη Κομνηνό.
Υπολοχαγός Νατάσσα, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπλέκει σε κατασκοπικές περιπέτειες στην Κατοχή και καταλήγει στα μπουντρούμια της Γκεστάπο.
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, Δευτέρα στις 0.15, STAR: Και πάλι η Αλίκη, αυτή τη φορά στον ρόλο μιας δασκάλας που τυχαίνει να διδάσκει στο σχολείο ενός χωριού την εποχή που κηρύσσεται ο πόλεμος.
Η Μεσόγειος Φλέγεται, Τετάρτη στις 19.00, ΣΚΑΪ: Δύο παιδικοί φίλοι, ένας έλληνας και ένας γερμανός, έρχονται αντιμέτωποι κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα – με τον Κώστα Πρέκα και τον Κώστα Καρρά.
Η Μηχανή του Χρόνου, Τετάρτη στις 17.00, ΕΡΤ1: Η ενδιαφέρουσα σειρά της ΕΡΤ με το επίκαιρο επεισόδιο "Η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα - Η μάχη των οχυρών".
Φιλιά εις τα Παιδιά, Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ2: Βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ που φωτίζει τις ιστορίες πέντε μικρών Εβραιόπουλων στην Ελλάδα της Κατοχής, τα οποία σώθηκαν χάρη σε οικογένειες χριστιανών.

Και την υπόλοιπη εβδομάδα…
*Ο Μονομάχος (2000), Δευτέρα στις 21.00, STAR
Ο Ράσελ Κρόου παλεύει με τα λιοντάρια στο Κολοσσαίο, στην πολυβραβευμένη ταινία εποχής του Ρίντλεϊ Σκοτ.

*Εχθρός προ των πυλών (2001), Δευτέρα στις 23.45, ALPHA
Πολεμικό κλίμα από νωρίς αυτή την εβδομάδα στον ALPHA, με αυτή την ταινία του Ζαν Ζακ Ανό που διηγείται την ιστορία ενός ρώσου ελεύθερου σκοπευτή και έναν γερμανό ταγματάρχη, η μονομαχία των οποίων θα κρίνει την Ιστορία, με φόντο την μάχη του Στάλινγκραντ. Με τους Τζουντ Λο, Εντ Χάρις, Τζόζεφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάις.

*Το Βασίλειο των Ουρανών (2005), Τρίτη στις 22.00, STAR
Ο Βάλιαν, ένας ταπεινός σιδεράς, θα βρεθεί στον κυκεώνα των ιστορικών γεγονότων των σταυροφοριών στις αρχές του 12ου αιώνα και θα παλέψει για την ειρήνη με τους μουσουλμάνους αλλά και την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ από τους εχθρούς της – η δεύτερη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Ορλάντο Μπλουμ.

*Ο Διάβολος φοράει Prada (2006), Τετάρτη στις 22.00, STAR
Η Αν Χάθαγουεϊ δεν έχει ιδέα από μόδα, αλλά αποφασίζει να δουλέψει στο κορυφαίο περιοδικό μόδας, του οποίου η διευθύντρια είναι… ο ίδιος ο διάβολος με τη μορφή της Μέριλ Στριπ.

*Η πόλη των παιδιών (2011), Τετάρτη μεσάνυχτα, ΕΡΤ2
Σπονδυλωτή ταινία για τη γέννηση των παιδιών στην Αθήνα του 2011, μέσα από μία μέρα τριών διαφορετικών ζευγαριών, τη στιγμή που η εγκυμοσύνη συγκρούεται μετωπικά με τη ζωή τους, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα.

*Superman Returns (2006), Παρασκευή στις 22.00, STAR
Ο Σούπερμαν επιστρέφει στη Γη για να αντιμετωπίσει τον Λεξ Λούθορ αλλά και τις αλλαγές στη ζωή της παλιάς του αγάπης, Λόις Λειν.

*Φως μετά το σκοτάδι (2012), Παρασκευή στη 1.00, ΕΡΤ1
Στο Μεξικό, ο Χουάν και η οικογένειά του εγκαταλείπουν την καθημερινότητά τους στην πόλη και εγκαθίστανται στην εξοχή. Εκεί, χαίρονται αλλά και υποφέρουν ερχόμενοι σε επαφή με έναν κόσμο που βλέπει την ζωή διαφορετικά. Αυτή η εμπειρία κάνει τον Χουάν να αναρωτηθεί αν αυτοί οι δύο κόσμοι τελικά αλληλοσυμπληρώνονται, ή αν, αντίθετα, ασυναίσθητα συγκρούονται μεταξύ τους καταστρέφοντας ο ένας τον άλλον. «Παράξενο», εικαστικό και μυσταγωγικό σινεμά από τον Κάρλος Ρεϊγάδας.

*No Reservations (2007), Σάββατο στις 21.00, ALPHA
Η ζωή μιας κορυφαίας σεφ αλλάζει, όταν γίνεται κηδεμόνας της νεαρής ανιψιάς της – από εκεί και έπειτα αρχίζουν «νόστιμα» μπερδέματα με πρωταγωνιστές την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, τον Άαρον Έκχαρτ και την Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν.

*Βαλς με τον Μπασίρ (2008), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα, το συγκλονιστικό animation του Άρι Φόλμαν διδάσκει αισθητική αλλά και αντιπολεμικό πνεύμα, με φόντο τον πόλεμο του Λιβάνου.

*Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα (2007), Σάββατο στις 22.45, STAR
Την πέμπτη του σχολική χρονιά στο Χόγκουαρτς, ο μαθητευόμενος μάγος συγκεντρώνει την παρέα του και όλοι μαζί εκπαιδεύονται στον Στρατό του Ντάμπλντορ ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις του Βόλντεμορτ.

*High Fidelity (2000), Σάββατο στις 23.10, ALPHA
Ο Ρουθ Γκόρντον, ιδιοκτήτης ενός παλιομοδίτικου δισκάδικου, μη θέλοντας να αποδεχτεί το γεγονός ότι η φιλενάδα του τον άφησε για κάποιον άλλον, αποπειράται να βρει κάποιες παλιές ερωμένες του που επίσης τον εγκατέλειψαν, για να κάνει μια αποτίμηση της ερωτικής του ζωής. Ταινία-κομμάτι της μουσικής και κινηματογραφικής κουλτούρας με τον Τζον Κιούζακ και τον Τζακ Μπλακ – σκηνοθετεί ο Στίβεν Φρίαρς.

*World War Z (2013), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ένας υπάλληλος του ΟΗΕ ταξιδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας θεραπεία για μια θανατηφόρα επιδημία που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι – επιστημονική φαντασία με τον Μπραντ Πιτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Πίξελ, Σάββατο στις 15.30, ALPHA
Μία κάμερα, δώδεκα καλλιτέχνες. Η δουλειά τους, οι στιγμές τους, η σχέση τους με τα social media. Ο Γιώργος Νανούρης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, τους ακολουθεί καρέ – καρέ σε αυτή την νέα εκπομπή του Alpha, και συζητάει μαζί τους για την καθημερινότητά τους στις πρόβες, τα γυρίσματα, το μοντάζ, τα καμαρίνια.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
Euroleague, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Ολυμπιακός, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ1
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης, κάθε βράδυ στην ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v