TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/11)

Τα αφιερώματα στο Πολυτεχνείο, οι ξένες και ελληνικές ταινίες, οι πρεμιέρες, οι αθλητικές αναμετρήσεις και τα best of αυτής της τηλεοπτικής εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/11)
του Γιώργου Κόκουβα

Με γεύση από επέτειο Πολυτεχνείου ξεκινά αυτή η εβδομάδα, και η ΝΕΡΙΤ την τιμά με αφιέρωμα το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια ημέρα τελικά επιστρέφουν στην μικρή οθόνη οι «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1, με καθυστέρηση και αναβολές αρκετών εβδομάδων, ενώ την Τρίτη αναμένεται και το επόμενο «Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA. Εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό σκηνικό και η «πίτα» των σταθμών αλλάζει δραματικά, καθώς το Mega βλέπει τις επιλογές του να μην αποδίδουν και ο ALPHA το αντίθετο, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά πρώτος για το σύνολο του προηγούμενου μήνα. Λέτε να έχουμε χρονιά αλλαγών και ανακατατάξεων; Μέχρι να διαπιστώσουμε τι θα φέρει και ο Νοέμβριος, δείτε τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, Δευτέρα στη ΝΕΡΙΤ
Στις 20.15, παρουσιάζεται το «Πανόραμα μιας Επταετίας, Χούντα είναι θα περάσει» σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού, ενώ στις 21.00, θα προβληθούν οι «Ημέρες Πολυτεχνείου», ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τον φακό των ξένων και ελλήνων οπερατέρ.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας

*Dreamhouse, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA 
Μια οικογένεια μετακομίζει σε ένα πανέμορφο σπίτι, όπου ανακαλύπτει πως έχει δολοφονηθεί μία μητέρα με τα δύο παιδιά της. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τρομακτικά όταν μαθαίνουν πως τον φόνο έκανε ο πατέρας της οικογένειας, που είναι ακόμη ζωντανός. Με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιτσελ Βάιζ και Ναόμι Γουότς.

*The Guard, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Τζον Μάικλ Μακντόνα σκηνοθετεί μια περιπέτεια με ιδιαίτερο χιούμορ (αν σας άρεσε το "Αποστολή στη Μπριζ", θα αγαπήσετε και αυτή την ταινία) και στοιχεία γουέστερν, που διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη όσο και αφιλόξενη παραθαλάσσια ιρλανδική κωμόπολη, η οποία θα βρεθεί εντελώς αναπάντεχα στο στόχαστρο του FBI, όταν μια τριάδα από καλοβαλμένους, πλην όμως αποφασισμένους για όλα εμπόρους ναρκωτικών θα τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τη διακίνηση της «πραμάτειας» τους στην ενδοχώρα.

*Taking Woodstock, Τετάρτη στις 0.45, Mega 
Ο διάσημος σκηνοθέτης Ανγκ Λι μας μεταφέρει στην θρυλική συναυλία που δόθηκε λίγο έξω από το Γούντστοκ το καλοκαίρι του '69. Η ταινία είναι επικεντρωμένη στον 'Ελιοτ Τίμπερ, έναν φιλότεχνο νεαρό και επιτυχημένο επιχειρηματία, που αναλαμβάνει να ξελασπώσει την καταχρεωμένη τοπική οικογενειακή επιχείρηση. Εντοπίζει με δημιουργικότητα το πολλά υποσχόμενο μουσικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο έχει μείνει άστεγο και φέρνει την επανάσταση στην παρθένα περιοχή του, αφού εκεί θα στεγάσει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ που συνέβησαν ποτέ.

*Η Σιωπή της Λόρνα, Πέμπτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Η Λόρνα είναι μια μετανάστρια από την Αλβανία που ζει στη Λιέγη. Ονειρεύεται να ανοίξει κάποια μέρα ένα μαγαζί με τον άντρα που αγαπάει. Ο μόνος τρόπος για να μαζέψει τα απαραίτητα χαρτιά είναι ένας λευκός γάμος. Κάπως έτσι, χτυπά την πόρτα ενός μαφιόζου της περιοχής και από εκεί και πέρα ο έλεγχος χάνεται και η «περιπέτεια ξεκινά», σκηνοθετημένη από τους αδερφούς Νταρντέν.

*Toy Story 2, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Ο ALPHA συνεχίζει την συνεργασία του με τον θαυμαστό κόσμο της Disney, παρουσιάζοντας την δεύτερη περιπέτεια των θρυλικών παιχνιδιών του Άντι, που ζωντανεύουν και ζουν ξεκαρδιστικές και συγκινητικές περιπέτειες.

*Η Σιδηρά Κυρία, Σάββατο στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, παρουσιάζεται μέσα από την κάμερα της Φιλίντα Λοίντ και από την απολαυστική ερμηνεία της Μέριλ Στριπ που προσπαθεί να αποδώσει το πνεύμα της αλλά και τις δραματικές σελίδες της ζωής της.

*Millenium: The Girl With the Dragon Tattoo, Κυριακή στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Πριν η σκανδιναβική περιπέτεια πέσει στα χέρια του Χόλιγουντ και του Φίντσερ, ο Νιλς Άρντεν Όπλεφ είχε καταπιαστεί μαζί της, σκηνοθετώντας την σκοτεινή ιστορία ενός δημοσιογράφου που προσλαμβάνεται από έναν πάμπλουτο βιομήχανο για να ανακαλύψει την αλήθεια για την εξαφανισμένη ανιψιά του. Κάπως έτσι, ξεκινά μια ερωτική ιστορία, καθώς ο δημοσιογράφος μπλέκεται με μια νεαρή χάκερ, τη Λισμπέτ.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα Νερά, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Σε πρώτη προβολή, η τελευταία περιπέτεια του Τζακ Σπάρροου, που πέρα από τον Μαυρογένη και τον Μπαρμπόσα, θα συναντήσει και την παλιά του αγαπημένη, λατίνα καλλονή Αντζέλικα. Με τους Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας και Ίαν ΜακΣέιν.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας

*Η Κόμισσα της Κέρκυρας, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Η Ρένα Βλαχοπούλου υποδύεται την σιόρα Αντζελίνα, μια Κερκυραία που θα μπλέξει σε μια αστεία ιστορία πλαστοπροσωπίας, γεμάτη τραγούδι και επτανήσιο φολκλόρ. Γράφει και σκηνοθετεί ο Αλέκος Σακελλάριος.

*Το Γάλα, Πέμπτη στις 1.30, Mega 
Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του. Ο αδελφός του Λευτέρης από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα. Η μητέρα τους, Ρήνα, βρίσκεται στην μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά. Ο Γιώργος Σιούγας μεταφέρει το «Γάλα» στην μεγάλη οθόνη το 2011, με πρωταγωνιστές τους Ιωάννα Τσιριγκούλη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκη, Ηρώ Μπέζου και Δημήτρη Μαύρο.

*Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Η Ελενίτσα και ο Αντωνάκης ζουν σε ένα ήσυχο σπίτι στην Πλάκα, χωρίς να έχουν βάλει… την κουλούρα. Όταν όμως επιτέλους μπουν οι βέρες, τα πράγματα αλλάζουν, οι σκλάβοι ξυπνούν, και κάποιοι παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν, σε μία από τις νοσταλγικότερες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, διά χειρός Γιώργου Τζαβέλλα.

*Attenberg, Σάββατο στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Το κύμα του νεοελληνικού weird cinema βρίσκει άλλη μία εκπρόσωπο πίσω από την κάμερα της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία στήνει ένα αλλόκοτο «παραμύθι» σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, όπου ζει η Μαρίνα ανάμεσα σε δύο άνδρες, μαζί με μια φίλη που παραδίδει μαθήματα σεξουαλικής αγωγής και τον… θαυμαστό κόσμο της πανίδας. Παίζουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αριάν Λαμπέντ, Γιώργος Λάνθιμος, Ευαγγελία Ράντου.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Τούροφ-ΠΑΟ, Euroleague 2014, Παρασκευή στις 21.30, ΝΕΡΙΤ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v