TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/11)

Οι ξένες ταινίες, το ελληνικό σινεμά, οι πρεμιέρες και οι αθλητικές αναμετρήσεις που θα μας κρατήσουν μπροστά στην μικρή οθόνη αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/11)
Από Κόπολα μέχρι Μπρους Γουίλις, από μπασκετικά ντέρμπι μέχρι πρεμιέρες εκπομπών και από παλιό καλό ελληνικό σινεμά μέχρι… weird νεοελληνικό κινηματογράφο έχει το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης αυτή την εβδομάδα. Σημειώστε παρακάτω ώρες και ημέρες για να μη χάσετε τα highlights.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*
Χαμένοι στη Μετάφραση, Δευτέρα στις 2.15, STAR 
Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος κινηματογραφικός αστέρας των 70’s, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας ουίσκι. Στο μπαρ του ξενοδοχείου, στο οποίο διαμένει, συναντά τη Σαρλότ, τη νεαρή σύζυγο ενός επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά, ψάχνοντας διέξοδο στην κρίση ταυτότητας και στο γκρίζο των υπαρξιακών της επιλογών. Οι δυο τους ξεχύνονται στους δρόμους του Τόκυο, μη γνωρίζοντας πού θα οδηγηθεί αυτή η παράδοξη σχέση. Σκηνοθετεί η Σοφία Κόπολα και πρωταγωνιστούν οι Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Αφεντικά για Σκότωμα, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Τρεις φίλοι, απηυδισμένοι με τα αφεντικά τους, αποφασίζουν να τα… ξεφορτωθούν, με τραγελαφικές συνέπειες, σε μια ευχάριστη κωμωδία με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τσέισον Σουντέκις, Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι και Τζέιμι Φοξ.

*16 Τετράγωνα, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Δεκαέξι οικοδομικά τετράγωνα χωρίζουν τον εγκληματία Έντι Μπάνκερ, που κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης. Εκεί θα πρέπει να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας στον εισαγγελέα. Μία διαδρομή ρουτίνας, που κανείς όμως δεν θέλει να αναλάβει και τελικά ανατίθεται στον αλκοολικό βετεράνο ντετέκτιβ, Τζακ Μόζλι. Αυτή η διαδρομή εξελίσσεται σε περιπετειώδη εφιάλτη με πολύ σασπένς, με πρωταγωνιστές τους Μπρους Γουίλις, Μος Ντεφ και Ντέιβιντ Μορς.

*Το λιμάνι της Χάβρης, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Μαρσέλ Μαρξ, πρώην συγγραφέας και πολύ γνωστός αντικομφορμιστής, έχει αποσυρθεί σε εθελοντική εξορία στο λιμάνι της πόλης της Χάβρης, όταν ξαφνικά η μοίρα πετάει στο δρόμο του έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική. Όμως, εναντίον του βρίσκεται ο συνταγματικός μηχανισμός της πολιτείας που κυβερνά τυφλά και που εκπροσωπείται από την αστυνομία, η οποία από στιγμή σε στιγμή πλησιάζει τον μικρό πρόσφυγα. Ένα συγκινητικό διαμαντάκι για την αλληλεγγύη από τον σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι.

*Ο Μονομάχος, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ρίχνει τον Ράσελ Κρόου στην αρένα του Κολοσσαίου με τα λιοντάρια, σε μια ιστορία εκδίκησης και τιμής για έναν ξεπεσμένο στρατηγό, που έφτασε ως τα Όσκαρ. Μαζί τους, οι Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν και Ρίτσαρντ Χάρις.

*Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο, Σάββατο στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Η οικογενειακή ευτυχία του Μισέλ και της Μαρί-Κλερ θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ένας πρώην συνάδελφος του Μισέλ, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του. Μια σκοτεινή κοινωνική ιστορία με φόντο μια γαλλική πόλη σε κρίση, από τον Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

*Το Χρονικό της Νάρνια: Ο πρίγκιπας Κάσπιαν, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Οι τέσσερις μικροί Πέβενσι επιστρέφουν στη Νάρνια για να βοηθήσουν τον νεαρό πρίγκιπα Κάσπιαν να διεκδικήσει το θρόνο από το θείο του, τον ανελέητο λόρδο Μιράζ. Ώρα για blockbuster με άρωμα παιδικού παραμυθιού, με τους Μπεν Μπαρνς, Γουίλιαμ Μόζλι και Άνα Πόπλγουελ.

*Σφραγισμένα Χείλη, Κυριακή στις 23.00, Mega 
Στην μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μάικλ Μπεργκ θα γνωρίσει τα μυστικά του έρωτα από την κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του Χάνα Σμιτς. Η σχέση τους, που θα χαρακτηριστεί από την συνήθεια του πιτσιρικά να της διαβάζει βιβλία κλασσικής και σύγχρονης λογοτεχνίας θα τελειώσει το ίδιο αιφνίδια όπως άρχισε. Μερικά χρόνια αργότερα ο ασκούμενος δικηγόρος πλέον Μάικλ, παρακολουθεί μια δίκη για τα εγκλήματα των Ναζί και ανακαλύπτει σοκαρισμένος ότι κατηγορούμενη είναι η Χάνα. Καθώς με την εξέταση, έρχεται στην επιφάνεια το παρελθόν της, ο Μάικλ ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα επηρεάσει τις ζωές και των δύο για πάντα. Εξαιρετικό δράμα εποχής του Στίβεν Ντάλντρι με την Κέιτ Γουίνσλετ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας

*Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με το γιο ενός εφοπλιστή. Και από εκεί και πέρα… η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί, σε μία από τις κλασικές «περιπέτειες» του ζεύγους Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ με φόντο την Κέρκυρα.

*Οξυγόνο, Πέμπτη στις 0.50, Mega 
Το «Οξυγόνο» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα είναι η ιστορία ενός εκβιασμού σε μια επαρχιακή πόλη κάπου στην Ελλάδα του σήμερα. Όλα ξεκινούν με αφορμή την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου που οδηγεί τους ήρωες σε μια αλυσίδα εκβιασμών και πιέσεων. Η διαφθορά μιας κοινωνίας και η διάλυση μιας οικογένειας σε ένα παιχνίδι κυνισμού και απληστίας που φθάνει μέχρι τον φόνο. Το δίδυμο που μας έχει συνηθίσει σε ξεκαρδιστικές κωμωδίες τολμά ένα δράμα με ηθοποιούς που επίσης έχουμε συνηθίσει σε αστείους ρόλους (Μεντή, Καβογιάννη, Καραζήσης, Αντωνόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Γεωργούλης, Τσιμιτσέλης, Θεωνά, Λεκάκη, Κόκλας, Σταυροπούλου, Παπακωνσταντίνου, Χαλκιάς, Παναγιωτοπούλου, Λουδάρος, Αδαμάκη, Χρυσομάλλης, Κωνσταντινίδου, Λέχου, Συσσοβίτης) και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.

*L, Σάββατο στις 0.20, ΝΕΡΙΤ
Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του και συναντά τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Όταν ένας καινούριος οδηγός οδηγεί στην απόλυσή του, η ζωή του αλλάζει. Το “weird” ελληνικό σινεμά συνεχίζει να παράγει ιδιαίτερα δράματα. Σκηνοθετεί ο Μπάμπης Μακρίδης, γράφει ο Ευθύμης Φιλίππου (σεναριογράφος του Κυνόδοντα) και πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης.

*Πολίτικη Κουζίνα, Κυριακή στις 23.00, STAR 
Αρώματα, γεύσεις, οικογενειακές στιγμές, ξεριζωμοί και νοσταλγικές νότες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα μας σερβίρει ο Τάσος Μπουλμέτης σε αυτή την ταινία που θεωρείται πια κλασική για το ελληνικό σινεμά, με πρωταγωνιστές τους Χωραφά, Μιχαηλίδη, Λουιζίδου, Μάινα, Παπασπηλιόπουλο, Καλογήρου, Μαλικένζου, Γιαννατά, Προύσαλη κ.α.

Η πρεμιέρα της εβδομάδας
*Ράδιο Αρβύλα, Δευτέρα στις 23.15, ANT1
Η παρέα των Ράδιο Αρβύλα επιστρέφει στο πόστο της, έστω και καθυστερημένα και αναμένεται να ταρακουνήσει το σκηνικό της Δευτέρας στα τηλεοπτικά δεδομένα, πάντα με την κλασική συνταγή των αστείων βίντεο επικαιρότητας και το παρεΐστικο χιούμορ.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*ΟΣΦΠ-Γαλατά, Euroleague, Πέμπτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Ελλάδα-Ν. Φερόε, Προκριματικά Euro 2016, Παρασκευή στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v