TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/10)

Μάθετε για όλες τις πρεμιέρες των ολοκαίνουριων ελληνικών σειρών αλλά και τις καλύτερες ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την πρώτη μεγάλη μάχη στο prime time των σταθμών, αφού κονταροχτυπήθηκαν δύο από τα πιο δυνατά χαρτιά του Mega και του ALPHA, τα σίριαλ «Μάνα Χ Ουρανού» και «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα» αντίστοιχα. Και μπορεί η αγαπημένη «Μουρμούρα» να επικράτησε σε νούμερα τηλεθέασης, αλλά πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το χιούμορ και το ευχάριστο σενάριο και των δύο σειρών, θυμίζοντάς μας παλιές καλές εποχές που οι τηλεθεατές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τι θα δουν από δύο τουλάχιστον καλά σίριαλ κάθε βράδυ.

Όσο για την εβδομάδα που έρχεται, στον τομέα των σίριαλ είναι η σειρά του ANT1: Την Δευτέρα στις 22.15 θα δούμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ταμάμ» με μια διαπολιτισμική οικογένεια στην Ελλάδα, την Τρίτη και την Παρασκευή την ίδια ώρα θα δούμε την νέα σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα «Τρίχες» και την Τετάρτη θα δούμε το πολυσυζητημένο ελληνικό θρίλερ «Η Εκδρομή», επίσης στις 22.30.

Δεν τελειώνουμε εκεί όμως: Πρεμιέρα κάνει και η πολυαναμενόμενη πρωινή εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή στο Mega, “Mega με Μία” (καθημερινά στις 10.00), που πολλοί περιμένουν με περιέργεια – και ίσως με φτυάρια στα χέρια. Επιστρέφει επίσης η μαγειρική εκπομπή «Chef Στον Αέρα» της Ελένης Ψιχούλη κάθε μεσημέρι στον ΣΚΑΪ, ενώ ξεκινά και το νέο απογευματινό μαγκαζίνο του ALPHA “Όλα Παίζουν” (καθημερινά στις 16.00 με τους Λιανό, Μαγγίρα, Καινούριου και Καμηλά). Στον ίδιο σταθμό επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στα πόστα τους η Βίκυ Χατζηβασιλείου με το «Πάμε Πακέτο», η Αγγελική Νικολούλη με το «Φως στο Τούνελ», ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το «Στην υγειά μας ρε παιδιά», οι δημοσιογραφικές εκπομπές «Αυτοψία» και «360 μοίρες», ενώ την Κυριακή στις 15.00 θα δούμε το πρώτο επεισόδιο της «μεταγραφής» από την ΕΡΤ «Επιστροφή στο Χωριό», με την Ευτυχία Φράγκου να επισκέπτεται χωριά της ελληνικής επαρχίας. Όχι κι άσχημα για μια εβδομάδα, έτσι; Η οποία, παρεμπιπτόντως, θα έχει και τις εξής ταινίες:

*Gran Torino, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA 
Ο Κλιντ Ίστγουντ σε μια ώριμη και «ήσυχη» στιγμή της σκηνοθετικής του καριέρας, πρωταγωνιστεί σε αυτό το αντιρατσιστικό δράμα που βρίσκει τον ήρωα να αλλάζει οπτική όταν στη γειτονιά του έρχονται να ζήσουν μετανάστες.

*Ο Ρατατούης, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Ο πιο γκουρμέ αρουραίος έρχεται να μας κάνει να γελάσουμε, να πεινάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε, όπως και εκείνος ο κριτικός εστιατορίων που δοκίμασε το καλύτερο ρατατουίγ που έφαγε ποτέ του και τον γύρισε στην παιδική του ηλικία – κάτι που καταφέρνει πολύ καλά η Pixar για άλλη μια φορά με αυτό το animation αριστούργημα.

*Bruno, Σάββατο στις 2.00, Mega 
Ο Μπρούνο, ένας γκέι ρεπόρτερ μόδας, το έχει βάλει σκοπό να γίνει ο διασημότερος Αυστριακός, ακόμη και από τον Αδόλφο Χίτλερ. Αφού δεν τα καταφέρνει στις ευρωπαϊκές πασαρέλες, αποφασίζει να κυνηγήσει την τύχη του στο Λος 'Αντζελες. Καφρίλα δίχως τέλος από τον μετρ του είδους Σάσα Μπαρόν Κοέν – ακατάλληλο για όσους περιμένουν συμβατικό χιούμορ και πολιτική ορθότητα.

*Hunger Games, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Η πρώτη ταινία της σειράς «Αγώνες Πείνας» μας συστήνει την Κάτνις, μια κοπέλα που εκπροσωπεί την περιοχή της στα ετήσια «Hunger Games», ένα αδυσώπητο κυνήγι που επιβάλλει στο μέλλον η κυβέρνηση στους «υπηκόους» της. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μείνει μόνο ένας από τους εκπροσώπους των Πολιτειών ζωντανός, και η Κάτνις, ερμηνευμένη εξαιρετικά από την Τζένιφερ Λόρενς, θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Μπλοκμπάστερ περιπέτεια, της οποίας σύντομα αναμένουμε το τρίτο μέρος στη μεγάλη οθόνη.

*Transformers 3: Dark of the moon, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Ο Optimus Prime και η παρέα του, μαθαίνουν για την άγνωστη ως τότε σχέση που είχαν οι Decepticons με την ξέφρενη κούρσα κατάκτησης του διαστήματος ανάμεσα σε Η.Π.Α. και Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 60. Το μυστικό που κρύβεται εδώ και δεκαετίες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, είναι ικανό να αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες και η αναζωπυρωμένη μάχη ανάμεσα στα ρομπότ απειλεί πλέον την ανθρωπότητα περισσότερο από ποτέ. Πρόκειται για την τρίτη κινηματογραφική συνέχεια των Transformers, με τον Σία ΛεΜπαφ για άλλη μια φορά στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

*Το Τέλος της Βίας, Κυριακή στις 0.00, ALPHA
Ο Τομ, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, εξοντώνει δυο γκάνγκστερ που προσπάθησαν να ληστέψουν την καφετέριά του κι ανακηρύσσεται ήρωας της τοπικής κοινωνίας. Όμως ένας άλλος γκάνγκστερ, που ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε στο πρόσωπό του έναν επικίνδυνο εγκληματία, με τον οποίο έχει ανοιχτούς θανάσιμους λογαριασμούς, απειλεί αυτόν και την οικογένειά του. Ο Κρόνεμπεργκ στοχάζεται με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο πάνω στη βία, με τον εξαιρετικό Βίγκο Μόρτενσεν στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

*Το Πράσινο Μίλι, Κυριακή στις 23.15, STAR 
Τη δεκαετία του ’30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του. Συγκινητική μεταφορά του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ από τον Φρανκ Ντάραμποντ, με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς και τον Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

*Η Παριζιάνα, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Η Πελαγία η μοδίστρα αποφασίζει να μετακομίσει στο Κολωνάκι και να γίνει «Πελαζί ντε Παρί» και μπλέκει σε μια τρελή περιπέτεια που περιλαμβάνει μούσμουλα από την Καλαμάτα, μακαρίτες που γίνονται φαντάσματα, ερωτευμένους γιεγιέδες και φυσικά την Σούζυ που τρώει – και ψεύδεται, και τρώει.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία, Προκριματικά Euro 2016, Τρίτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v