TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/12)

Οι νέες εκπομπές, οι ελληνικές και ξένες σειρές, οι παλιές καλές ελληνικές ταινίες και οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/12)
του Γιώργου Κόκουβα

Πέρα από δύο πρεμιέρες δημοσιογραφικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, μάλλον φτωχότατη θα χαρακτηρίζαμε την τηλεοπτική εβδομάδα που έρχεται, καθώς λείπουν ακόμη και οι καλές ταινίες, στις οποίες μας είχαν συνηθίσει τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες το τηλεοπτικό σκηνικό απασχολεί η σύλληψη του Πέτρου Κωστόπουλου, που έλειψε για μια ημέρα από το «Πρωινό mou» αλλά επέστρεψε δριμύτερος την επομένη, καθώς και οι φήμες για μπαράζ παραιτήσεων στελεχών του Mega, ενόψει περικοπών και ανάγκης εξεύρεσης κεφαλαίων επειγόντως. Επίσης, λύθηκε το ζήτημα της Eurovision και επιβεβαιώθηκε πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και φέτος στον διαγωνισμό. Και μέσα σε όλα αυτά, σιγά-σιγά προετοιμαζόμαστε για το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα των σταθμών, που βάζουμε στοίχημα πως θα είναι για άλλη μια φορά ένα ανέμπνευστο κολλάζ 80s Άγιων Βασίληδων και εποχιακών επαναλήψεων. Ως τότε, θα δούμε τα εξής:

Οι πρεμιέρες

*Η μάχη των φύλων, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA 
Πρόκειται για ένα show που θα παρουσιάσει μέσα από κύκλο έξι εκπομπών τον «πόλεμο» των σχέσεων, μέσα από stand up παρουσιάσεις αλλά και εξομολογήσεις ενός διάσημου ζευγαριού και άλλων καλεσμένων. Στην πρώτη εκπομπή, στο μικροσκόπιο μπαίνουν το καμάκι, το φλερτ και τα πρώτα ραντεβού, με καλεσμένους την Μαρία Σολωμού και τον Πάνο Μουζουράκη. Παρουσιάζουν οι Γιώργος Χατζηπαύλου, Εύη Δόβελου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ερμόλαος Ματθαίου και Ζήσης Ρούμπος.

*T.T.: Η Μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλογλου, Παρασκευή στις 23.45 
Ο νέος ειδησεογραφικός συνεργάτης του Star, γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, θα παρουσιάζει τις έρευνές του σε μεμονωμένες εκπομπές, αρχής γενομένης από αυτή την Παρασκευή, με θέμα υπό διαπραγμάτευση «Πόσο στοιχίζει ένα λίτρο καθαρού αίματος», σχετικά με τις περικοπές στην Υγεία και τον ΕΟΠΥΥ.
Και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές εκπομπές: Με το ίδιο θέμα θα καταπιαστεί η «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα (Τρίτη στις 23.40), ενώ νέα επεισόδια θα παρουσιάσουν και το «360°» της Σοφίας Παπαϊωάννου (Τρίτη στις 23.45), η «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ (Πέμπτη στις 23.45), τα «60’ Ελλάδα» του Νίκου Μάνεση (Τετάρτη στις 23.45, ALPHA), ο «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου (Δευτέρα στις 23.15) και το «Σε πρώτο Πλάνο» της Κατερίνας Αντωνοπούλου (Κυριακή στις 0.30, ΑΝΤ1).

*Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 
Η καλύτερη φετινή σειρά (και ίσως η καλύτερη κωμική σειρά των τελευταίων χρόνων) επιστρέφει με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη και μας κάνει να ξεχαστούμε ευχάριστα με τους αστείους καβγάδες των τριών ζευγαριών με τα οποία ταυτιζόμαστε.
Και οι υπόλοιπες σειρές: Αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, και μόνο τότε, δείτε τα νέα επεισόδια των σειρών Βασιλιάδες (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.30, Mega), Με τα παντελόνια κάτω (Δευτέρα στις 22.30, Mega) και το Σπίτι της Έμμας (Παρασκευή στις 22.30, Mega). Στις ξένες σειρές, συνεχίζουμε να βλέπουμε Homeland (Δευτέρα στις 23.30, ALPHA), Game of thrones (Δευτέρα στις 23.15, ΣΚΑΪ), Boardwalk Empire (Τρίτη στις 23.15, ΣΚΑΪ) και The Good Wife (Πέμπτη μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ) - το Breaking Bad μας αποχαιρέτισε, καθώς το Mega έπιασε... μηδαμινά ποσοστά τα βράδια και εξόρισε τη σειρά τα ξημερώματα του σαββατοκύριακου...

Παλιές καλές ελληνικές ταινίες:

*Ο Θόδωρος και το δίκανο, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο Θόδωρος είναι ένας πατέρας παλαιών αρχών, που δεν θέλει να αποδεχτεί την ελευθερία των σύγχρονων νέων και δεν επιτρέπει στην κόρη του, Χριστίνα, να έχει προσωπική ζωή. Και φυσικά, όταν πρόκειται να γνωρίσει… υποψήφιους γαμπρούς, ορμά και παίρνει το δίκανο.

*Η νεράιδα και το παλικάρι, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA και Μοντέρνα Σταχτοπούτα, Κυριακή στις 21.10, Star
Δύο από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην «ένοχη καλτ απόλαυση» της Τετάρτης και της Κυριακής, μέσα από τις περιπέτειες δύο κρητικών νέων που μπλέκουν στη βεντέτα των γονιών τους στην πρώτη περίπτωση και μιας φτωχής πλην ικανότατης γραμματέως που ερωτεύεται το αφεντικό της στην δεύτερη.

Η αθλητική αναμέτρηση:
*Euroleague, Μπάγερν-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 21.30, ΔΤ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v