TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25/11-1/12)

Ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, νέα επεισόδια ελληνικών σειρών, ταινίες, Champions League και όλοι οι τηλεοπτικοί λόγοι να αράξουμε τα βράδια στον καναπέ.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25/11-1/12)
του Γιώργου Κόκουβα

Μετά από πολλές σταδιακές πρεμιέρες, τροποποιήσεις, μεταγραφές και προετοιμασίες, αισίως Δεκέμβριος, και οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέληξαν στο μόνιμο πρόγραμμά τους για αυτόν τον χειμώνα.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως οι περισσότερες νέες εκπομπές είναι απογοητευτικότατες και καμιά καινούρια ιδέα δεν φαίνεται να κάνει την εμφάνισή της. Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις, η σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» φαίνεται να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τον πόλεμο των social media (το hashtag #mourmoura πάντα επικρατεί στο Twitter κάθε Δευτέρα και Τρίτη) ενώ το τελευταίο επεισόδιο με το απολαυστικό guest της Ελένης Γερασιμίδου στον ρόλο της κακιάς πεθεράς της Δάφνης Λαμπρόγιαννη θύμισε παλιές καλές εποχές της τηλεοπτικής κωμωδίας.

Κατά τα άλλα, σας έχουμε εδώ συγκεντρωμένα τα highlights αυτής της εβδομάδας ανά κατηγορία εκπομπών, για τα βράδια που θα τα περάσετε με κουβέρτα στον καναπέ.

Οι ταινίες
*The Bourne Supremacy, Δευτέρα στις 21.00, Star 
O άριστα εκπαιδευμένος εκτελεστής της C.I.A., που υποφέρει από αμνησία, Τζέισον Μπέρν, έχει εγκαταλείψει το βίαιο παρελθόν του και ζει με την κοπέλα του. Η προσωπική του ιστορία όμως ματαιώνει τα σχέδιά του για μια ήρεμη ζωή όταν γλιτώνει παρά τρίχα από μια απόπειρα δολοφονίας. Ένα κυνηγητό, που κόβει την ανάσα, ξεκινάει με τον εκτελεστή της C.I.A. να βρίσκεται κυνηγημένος από έναν άγνωστο εχθρό και να πρέπει να αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι εύκολος στόχος. Στον ρόλο του «εναλλακτικού» James Bond, ο Ματ Ντέιμον.
*Παριζιάνα, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Στην «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας, η Ρένα Βλαχοπούλου υποδύεται την δαιμόνια μοδίστρα Πελαγία που κατσαδιάζει την «Σούζυ που τρώει και ψεύδεται» και παριστάνει την παριζιάνα για να μπει στον κόσμο της μόδας. Γράφει και σκηνοθετεί ο Γιάννης Δαλιανίδης.
*Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος β’, Παρασκευή στις 22.00, Star 
Οι «μαγικές» Παρασκευές του Star ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα με την προβολή της τελευταίας ταινίας από την σειρά του Harry Potter, στην οποία ο Χάρι και η παρέα του επιχειρούν να καταστρέψουν το μυστικό της αθανασίας του Βόλντεμορτ.
*2012, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Ένας παγκόσμιος κατακλυσμός φέρνει το τέλος του κόσμου και στον πλανήτη ξεκινά η ηρωική μάχη για την επιβίωση. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης της «Ημέρας Ανεξαρτησίας» Ρόλαντ Έμεριχ «ζωντανεύει» τις προφητείες των Μάγια, με πρωταγωνιστές τους Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ και Ντάνι Γκλόβερ.
*Δυο Καπνισμένες Κάννες, Κυριακή στη 1.00, Mega 
Ο 'Εντι έχει μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή του προκειμένου να βρει τα χρήματα που χρωστά, αλλιώς θα αρχίσει να χάνει ένα-ένα τα δάχτυλά του, για κάθε μέρα που το χρέος του παραμένει απλήρωτο. Κάπως έτσι, ο Γκάι Ρίτσι σκηνοθετεί μία underground περιπέτεια για τον υπόκοσμο, με πρωταγωνιστές τους Στινγκ, Βίνι Τζόουνς και Τζέισον Στάθαμ.

Οι εκπομπές
Με νέα επεισόδια και θεματικές επιστρέφουν αυτή τη βδομάδα οι ενδιαφέρουσες εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας των τηλεοπτικών σταθμών, όπως το «360°» της Σοφίας Παπαϊωάννου (Τρίτη στις 23.45), η «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ (Πέμπτη στις 23.45), τα «60’ Ελλάδα» του Νίκου Μάνεση (Τετάρτη στις 23.45, ALPHA), οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Τρίτη στις 23.40, Mega) και το «Σε πρώτο Πλάνο» της Κατερίνας Αντωνοπούλου (Κυριακή στις 0.30, ΑΝΤ1).

Άξια αναφοράς είναι και η προβολή από τον ALPHA του ντοκιμαντέρ Half the Sky του γνωστού δημοσιογράφου Νίκολας Κρίστοφ, που ταξιδεύει σε δέκα διαφορετικές χώρες για να παρακολουθήσει την καθημερινή ζωή των γυναικών, η οποία δοκιμάζεται με τους πιο βάναυσους τρόπους. Η παραγωγή θα προβληθεί σε δύο μέρη (Δευτέρα στις 23.30 και Τρίτη στις 0.45) και θα μας ταξιδέψει από τη Σιέρρα Λεόνε μέχρι την Καμπότζη και από τη Σομαλία μέχρι την Ινδία. Εμφανίζονται οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Μεγκ Ράιαν, Εύα Μέντες, Χίλαρι Κλίντον κ.α. 

Η αθλητική αναμέτρηση
Παρί Σεν Ζερμέν – Ολυμπιακός, Champions League, Τετάρτη στις 21.45, ΔΤ

Οι σειρές
Νέα επεισόδια θα προβληθούν αυτή τη βδομάδα για τις σειρές Βασιλιάδες (Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.30, Mega), Με τα παντελόνια κάτω (Δευτέρα στις 22.30, Mega), το Σπίτι της Έμμας (Παρασκευή στις 22.30, Mega) και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ALPHA). Στο «γήπεδο» των ξένων σειρών, συνεχίζεται η προβολή των Breaking Bad (Τετάρτη-Παρασκευή στις 23.30, Mega), Homeland (Δευτέρα στις 22.30, ALPHA), Game of thrones (Δευτέρα στις 23.15, ΣΚΑΪ), Boardwalk Empire (Τρίτη στις 23.15, ΣΚΑΪ) και The Good Wife (Πέμπτη και Παρασκευή μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v