TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/8-1/9)

Οι ταινίες και οι σειρές που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα μπροστά από την φτωχή, ελληνική μας τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/8-1/9)
Μπορεί τα τηλεοπτικά νέα να είναι καταιγιστικά (παραιτήσεις μεγαλομετόχων από το Mega, έναρξη ενημερωτικής εκπομπής από την Δημόσια Τηλεόραση, διακοπή της παροχής διαδικτυακής φιλοξενίας από την EBU στην ΕΡΤ), αλλά το τηλεοπτικό πρόγραμμα εξακολουθεί να είναι φτωχό, σε σημείο οι επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και των «Εγκλημάτων» να φαντάζουν όαση. Παρ’ όλα αυτά, εντοπίσαμε μερικές ξένες ταινίες και σειρές που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αν τύχει και κολλήσουμε στον καναπέ μας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

*Νταϊάνα: Οι τελευταίες ημέρες μιας πριγκίπισσας, Σάββατο στις 21.15, ANT1 
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που φωτίζει λεπτές πτυχές της ζωής της άτυχης πριγκίπισσας, μέχρι και την μοιραία διαδρομή με το αυτοκίνητο στο Παρίσι που της στοίχισε τη ζωή.

*Entourage, καθημερινά στη 1.00, ANT1 
Ο ΑΝΤ1 προβάλλει κάθε βράδυ την βραβευμένη με 4 ΕΜΜΥ σειρά που ακολουθεί έναν ζεν πρεμιέ, ο οποίος καταφθάνει στο Χόλυγουντ για να το κατακτήσει με κωμικά αποτελέσματα.

*Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν, Κυριακή στις 13.30, ANT1 
Τριάντα χρόνια πριν, ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν ένας ζεν πρεμιέ που έκαιγε καρδιές, και αυτή η ταινία ήταν ένα από τα καίρια βήματά του προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ζακ Μάγιο προσπαθεί να ξεπεράσει την τραυματική παιδική του ηλικία και να προσαρμοστεί στα αυστηρά ήθη της στρατιωτικής ακαδημίας, ενώ παράλληλα μπλέκει με μια νεαρή κοπέλα που ονειρεύεται να παντρευτεί αξιωματικό.

*Ο Νονός ΙΙΙ, Κυριακή στις 0.10, ANT1 
Σίγουρα όχι η καλύτερη της τριλογίας (η ερμηνεία της κόρης Κόπολα αξίζει βατόμουρο και με το παραπάνω) αλλά αν είχατε ακολουθήσει τις συμβουλές μας και είχατε δει τα δύο πρώτα μέρη του Νονού τις προηγούμενες Κυριακές, αξίζει να αφιερώσετε άλλο ένα βράδυ για τον επίλογο, αν μη τι άλλο, για να έχετε να λέτε ότι έχετε δει ολόκληρη την τριλογία.

*Οι Άγγελοι του Τσάρλι, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Το Mega επαναφέρει την ζώνη Mega Cinema και την εγκαινιάζει με blockbuster από το 2000, την περιπέτεια κατασκοπικής δράσης με τις τρεις δυνατές γυναικείες ερμηνείες από τις Μπάριμορ, Ντίαζ και Λιου στον ρόλο των «αγγέλων» του Τσάρλι.

*2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος, Τρίτη στις 1.45, STAR 
Ο σταθμός την πρόβαλε ξανά προ ολίγων μηνών, αλλά πόση σημασία έχει; Αν δεν το είδατε, αξίζει να αφιερώσετε λίγες (έως πολλές είναι η αλήθεια) ώρες το βράδυ της Τρίτης για να δείτε την ταινία του Κιούμπρικ που θεωρείται κινηματογραφικό έμβλημα επιστημονικής φαντασίας και σημείο-σταθμός για την έβδομη τέχνη.

*Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος, Σάββατο στις 21.00, STAR 
Σαββατόβραδο με γέλιο μας προτείνει το STAR και προβάλλει την κωμωδία που έδωσε φτερά στην καριέρα του Jim Carrey. Δύο μάλλον ηλίθιοι άντρες μπλέκουν σε μια περιπέτεια κυνηγητού ενός χαρτοφύλακα γεμάτου χρήματα, σε μια φαρσοκωμωδία του 1994 που άφησε εποχή.

*Μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού, Κυριακή στις 1.45, STAR 
Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί και οι Τζον Κιούζακ, Κέβιν Σπέισι και Τζουντ Λο πρωταγωνιστούν στο ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί την ιστορία ενός αντικέρ που κατηγορείται για την δολοφονία του νεαρού εραστή του.

*Common Law, Δευτέρα-Τρίτη στις 22.00, ΣΚΑΪ 
Ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε σε πρώτη προβολή την επιτυχημένη αστυνομική σειρά, με ήρωες δύο αστυνομικούς που συνεργάζονται επί επτά χρόνια, τα οποία προκαλούν, όπως και σε έναν γάμο, συναισθηματικά προβλήματα και… φαγούρα.

*Η ιστορία του χρήματος, Κυριακή τα Μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ 
Η παραγωγή του BBC μας βάζει στα άδυτα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών μυστικών, για να μάθουμε ποιοι μηχανισμοί κρύβονται πίσω από τα αλισβερίσια του χρήματος – και συγκεκριμένα σε αυτό το επεισόδιο, των στεγαστικών δανείων που τόσο ταλαιπωρούν τον μέσο Έλληνα.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v