TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/8)

Ξένες σειρές, καλτ επαναλήψεις, αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, μέχρι και… Bollywood έχει η εβδομάδα για όσους βρεθούν μπροστά στους δέκτες τους.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/8)
του Γιώργου Κόκουβα

Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας, που φαίνεται να απασχολεί όλη την τηλεοπτική πιάτσα είναι η ξαφνική μεταγραφή των Γιώργου Λιάγκα-Φαίης Σκορδά στον ANT1, που άφησαν σύξυλο το Mega και προστέθηκαν στην «συλλογή» του αντίπαλου δέους, μετά την Ναταλία Γερμανού η οποία ήδη είχε αποχωρήσει από τον ALPHA.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίες όμως θα προσδιοριστούν από Φθινόπωρο. Προς το παρόν, το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι γεμάτο επαναλήψεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του, τόσο ώστε κάθε ημέρα του προγράμματος να μοιάζει με φωτοτυπία της προηγούμενης. Από αυτές τις φωτοτυπίες, ξεχωρίζουμε τα εξής:

*Πέδες, καθημερινά στις 15.00, ALPHA 
Η φρέσκια παρέα των Λαγούτη, Ζησάκη, Ατζαράκη, Τσολάκη και Κουρτίδου είναι ίσως η μόνη live παρέα που απέμεινε στους τηλεοπτικούς δέκτες, και κάνει τίμια την δουλειά της με συζητήσεις, προτάσεις, ειδήσεις, ιστορίες από την πόλη και νεανική διάθεση.

*The Good Wife, καθημερινά εκτός Δευτέρας, 0.00, ΣΚΑΪ 
Η βραβευμένη με Emmy Julianna Margulies υποδύεται την Alicia Florick, μια σύζυγο και μητέρα που αναλαμβάνει τα ηνία της οικογένειας όταν ο σύζυγός της, εισαγγελέας στο Σικάγο, φυλακίζεται εξαιτίας ενός πολιτικού σκανδάλου με ροζ αποχρώσεις. Η δημοφιλέστατη αμερικανική σειρά του CBS μας κρατά μεταμεσονύκτια παρέα στον ΣΚΑΪ.

*Καλτ επαναλήψεις:
-Γίγας Μοτέλ (κάθε βράδυ στις 2.20): Η καλτ σειρά του Mega επιστρέφει μετά από 20 χρόνια, για μεταμεσονύχτιο γέλιο με τους Μίμη Χρυσομάλλη, Κατιάνα Μπαλανίκα, Θέμη Μάνεση και Τασσώ Καββαδία. 
-Κόκκινο δωμάτιο (καθημερινά στις 21.15 εκτός Παρασκευής, το Σαββατοκύριακο στις 18.00, Mega): Δεν είναι η καλύτερη σειρά που έχει επιμεληθεί το δίδυμο Ρήγας-Αποστόλου, αλλά σίγουρα έχει αγαπηθεί από τον κόσμο τόσο, ώστε από την επαναπροβολή του τα σαββατοκύριακα να κατακτήσει μια θέση στο αυγουστιάτικο prime time του σταθμού, στην θέση τουρκικής σειράς.
-Κάψε το σενάριο (Σάββατο στις 0.45, Mega): Η πιο επιτυχημένη παρέα του stand up comedy επανέρχεται με τις ατάκες, τα παιχνίδια και τα σκετσάκια της κάθε Σάββατο.
-Safe sex (Σάββατο στις 22.30, Mega): Οι Ρέππας-Παπαθανασίου μετέφεραν την πολυσυζητημένη τους ταινία στην τηλεόραση, με αυτοτελείς ιστορίες έρωτα, πάθους και άφθονου γέλιου, σε μια σειρά που προβάλλεται σε διπλές επαναληπτικές δόσεις τα βράδια του Σαββάτου.
-Μπουκιά και Συχώριο (Σαββατοκύριακο στις 9.40, Mega): Η σειρά ντοκιμαντέρ του Ηλία Μαμαλάκη μας ταξιδεύει σε επανάληψη σε πανέμορφους ελληνικούς προορισμούς, συστήνοντάς μας την κουλτούρα τους αλλά και τα πιο νόστιμα μυστικά τους.

*Chalte Chalte, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Το πρόγραμμα έχει… Bollywood αυτή την Κυριακή. Ο Ραζ και η Πρίγια ερωτεύονται, αλλά προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, κάτι που θα τους θέσει πολλά εμπόδια στον έρωτά τους, αλλά και πολλές αφορμές για ξέφρενο ινδικό τραγούδι.

*Περί Τυφλότητος, Κυριακή στις 0.40, ANT1 
Το βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ζοζέ Σαραμάγκου μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη του Επίμονου Κηπουρού και της Πόλης των Ανθρώπων Φερνάντο Μεϊρέλες, και από εκεί στην μικρή οθόνη αυτή την Κυριακή. Πρόκειται για την ιστορία μιας πόλης, οι κάτοικοι της οποίας αρχίζουν να χάνουν την όρασή τους εξαιτίας μιας ανεξήγητης ασθένειας – με τους Τζούλιαν Μουρ, Μαρκ Ράφαλο, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ντάνι Γκλόβερ.

*Wag the dog, Τετάρτη στις 1.45, STAR 
Ένα ροζ σκάνδαλο απειλεί την επανεκλογή του Προέδρου των ΗΠΑ (σας θυμίζει κάτι;). Ωστόσο, ένας «κατασκευαστής κοινής γνώμης» σπεύδει σε βοήθειά του, και δημιουργεί έναν κατασκευασμένο πόλεμο για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο (σας ξαναθυμίζει κάτι;). Οι Ντάστιν Χόφμαν και Ρόμπερτ Ντε Νίρο υπό τις οδηγίες του Μπάρι Λέβινσον μας χαρίζουν μια ταινία γεμάτη φαρμακερό χιούμορ και πολιτική ευφυΐα.

*Ο Ζακ και η Μίρι γυρίζουν πορνό, Παρασκευή στις 3.00, STAR 
Όταν ο Ζακ και η Μίρι μένουν άφραγκοι και η σχέση τους έρχεται σε τέλμα, αποφασίζουν να λύσουν τα προβλήματά τους γυρίζοντας ένα πορνό. Όντας πρωτάρηδες, ωστόσο, καταλήγουν σε ένα σωρό γκάφες που μετατρέπουν την τσόντα σε… κωμωδία. Με τους Ελίζαμπεθ Μπανκς και Σεθ Ρόγκεν.

*Απλώς δε σε γουστάρει, Σάββατο στις 22.45, STAR 
Αν υπάρχει βασιλιάς των ρομαντικών κομεντί με πλούσιο καστ, αυτή εδώ η ταινία διεκδικεί επάξια τον θρόνο, καθώς στις σπονδυλωτές ιστορίες αγάπης και… χυλόπιτας σπεύδουν να αναλάβουν ρόλους οι: Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Άνιστον, Ντρου Μπάριμορ, Τζένιφερ Κόνελι, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπράντλει Κούπερ και δεκάδες ακόμα ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Hollywood.

*Boogie Nights, Κυριακή στις 2.00, STAR 
Η ταινία της Κυριακής είναι… ακατάλληλη: Ένας από τους μεγαλύτερους τεχνίτες της έβδομης τέχνης, ο Πολ Τόμας Άντερσον, εξιστορεί την πορεία ενός νεαρού ηθοποιού που συναντά έναν παραγωγό αισθησιακών ταινιών, ο οποίος τον κάνει σούπερ σταρ της βιομηχανίας πορνό. Από εκεί και έπειτα, η ζωή του παίρνει περίεργη τροπή. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τζον Σι Ραιλι και Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν.

*Γεώργιος Παπανικολάου: Μεγάλοι Έλληνες, Σάββατο στις 9.00, ΣΚΑΪ 
Το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για έναν από τους «Μεγάλους Έλληνες» προβάλλεται σε επανάληψη και είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την ιστορία, την πορεία, τις επιστημονικές ανακαλύψεις του ανθρώπου που έγραψε Ιστορία στην γυναικολογία, καθώς και την σχέση του με την ιδιαίτερη πατρίδα του.

*Ντοκιμαντέρ στον ΣΚΑΙ: 
Lonely Planet (Σάββατο στις 20.00) και Θαύματα του Σύμπαντος (Κυριακή στις 20.00) 
Υπέροχες εικόνες, αξιοπερίεργα της φύσης, αλήθειες χαμένες στην άκρη του ηλιακού συστήματος και ταξίδια σε παράξενους προορισμούς μας περιμένουν τα απογεύματα του σαββατοκύριακου στα ντοκιμαντέρ που έχει εξασφαλίσει ο ΣΚΑΪ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v