TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26 Μαΐου)

Καινούρια shows, εκπομπές και ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει η τηλεοπτική εβδομάδα. Δείτε τα καλύτερά της.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26 Μαΐου)
του Γιώργου Κόκουβα

Ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει στην τηλεόραση με τους «Ήρωες ανάμεσά μας», project που ο ANT1 αποκαλεί «μεγαλύτερο από την τηλεόραση» και σίγουρα θα αποτελέσει το τηλεοπτικό γεγονός της εβδομάδας. Δεν μας πείθει ιδιαίτερα προς το παρόν, αλλά επειδή δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι, θα του δώσουμε μια ευκαιρία. Και εν τω μεταξύ, θα δούμε και ένα σωρό ταινίες που προβάλλουν οι σταθμοί, ανοίγοντάς μας την όρεξη για το καλοκαίρι που προμηνύεται άκρως… κινηματογραφικό στην μικρή οθόνη.

*Η Ρέητσελ Παντρεύεται, Τετάρτη στις 23.40 στο Mega 
Ο πρώτος μεγάλος ρόλος απαιτήσεων για την Anne Hathaway περνά μέσα από την κλινική αποτοξίνωσης, από την οποία παίρνει άδεια για να παραστεί στον γάμο της αδερφής της, ξύνοντας τις πληγές της οικογένειας σε αυτό το indie διαμαντάκι.

*Ήρωες ανάμεσά μας, Πέμπτη στις 23.15 και Παρασκευή στις 22.15 στον ANT1
Το νέο show του ΑΝΤ1 αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει τους αφανείς και ανιδιοτελείς ήρωες της καθημερινότητας στην Ελλάδα, και η αρχή γίνεται την Πέμπτη με ένα εισαγωγικό ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Μαρία Χούκλη και την Παρασκευή με το πρώτο μέρος των παρουσιάσεων με τον Sakis.

*60’ Ελλάδα, Τετάρτη μεσάνυχτα στον ALPHA 
Η νέα εκπομπή του ALPHA αξίζει επίσης να τύχει μιας αναγνωριστικής θέασης: Ο Νίκος Μάνεσης ταξιδεύει στα απομονωμένα μέρη της Ελλάδας και επιχειρεί μια γνωριμία με τον τόπο και τα κοινωνικά του προβλήματα. Αυτή την Τετάρτη, η εκπομπή επισκέπτεται το Καστελόριζο.

*Τα Παιδιά των Ανθρώπων, Τετάρτη στις 22.00 στο STAR 
Ο Αλφόνσο Κουαρόν παίρνει την συνταγή της ταινίας καταστροφής και μας την σερβίρει με πολύ ιδιαίτερο κινηματογραφικό τρόπο, μέσα από τις εικόνες ενός μετα-αποκαλυπτικού Λονδίνου, στο οποίο βρίσκεται η τελευταία ελπίδα του ανθρώπινου είδους να γλιτώσει από έναν φονικό ιό και να συνεχιστεί: Η τελευταία έγκυος του πλανήτη που αναλαμβάνει να προστατεύσει ο Clive Owen.

*Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της οδού Φλιτ, Παρασκευή στις 1.45 στο STAR 
Ο Tim Burton σε ένα από τα κλασικά δημιουργήματά του της ‘00s εποχής του, μας σερβίρει… ανθρώπινο κρέας στο πιάτο, σε αυτή την σκοτεινή ιστορία εκδίκησης ενός φονικού μπαρμπέρη του Λονδίνου. Συνήθεις ύποπτοι, ο Johnny Depp και η Helena Bonham Carter, που σώζουν την ταινία με τις ερμηνείες τους.

*Οι Ονειροπόλοι, Κυριακή στις 1.00 στην ΝΕΤ 
Αγαπημένο σινεφίλ διαμάντι του Μπερτολούτσι με άφθονες αναφορές στην ίδια την τέχνη του σινεμά, μέσα από την περιπέτεια τριών νέων που πειραματίζονται με την ερωτική και πολιτική ιδεολογία τους στο Παρίσι, με φόντο τις εξεγέρσεις του Μάη του ’68.

*Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη, Σάββατο στις 22.00 στην ΕΤ1 
Ο Τζιοβάνι είναι ένας ανύπαντρος πενηντάρης που ζει μαζί με την απαιτητική μητέρα του στο κέντρο της Ρώμης. Η μίζερη καθημερινότητά του αποκτά νέες διαστάσεις κωμικοτραγικότητας όταν έναν ζεστό Αύγουστο αναλαμβάνει να προσέχει… άλλες τρεις γηραιές κυρίες. Η ταινία του ντι Γκριγκόριο αποτελεί μια ανάλαφρη κωμωδία αλά ιταλικά, ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό σαββατόβραδο.

*Animated…Φιλόσοφοι, Δευτέρα στις 23.00 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 17.05 στην ΕΤ3 
Η σειρά του Γιώργου Χατζηβασιλείου που παρουσιάζει τις ιδέες κορυφαίων φιλοσόφων μέσα από… κινούμενα σχέδια και συνεντεύξεις ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο εκπομπών με τον Θωμά Ακινάτη, τον άνθρωπο που καθόρισε την θεολογία του καθολικισμού στον Μεσαίωνα και επανέφερε στο προσκήνιο την αξία της… λογικής. Δείτε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε ο δημιουργός της σειράς στο in2life.
 
*Αχ Αυτή η γυναίκα μου, Σάββατο στις 22.00 στο STAR
Και η… ανάλαφρη πρόταση της εβδομάδας, η κλασική κωμωδία του Γιώργου Σκαλενάκη που έχει αφήσει εποχή με τις ατάκες της Σαπφώς Νοταρά αλλά και το γνωστό ερμηνευτικό νάζι της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με φόντο ένα ροσμπίφ και μια προαγωγή. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v