Τι ενδιαφέρον παίζει τώρα στην ελληνική τηλεόραση;

Δράματα, κωμωδίες, και ιστορικές παραγωγές θα μας κρατήσουν συντροφιά με μπόλικη ίντριγκα σε μια από τις πιο πλούσιες σεζόν της ελληνικής τηλεόρασης.
Τι ενδιαφέρον παίζει τώρα στην ελληνική τηλεόραση;

Η μυθοπλασία μπήκε δυναμικά τη νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση με δεκάδες σειρές να έρχονται δυναμικά στις οθόνες μας από τον Σεπτέμβρη, ενώ άλλες ετοιμάζονται για πρεμιέρα σύντομα.

Τι ενδιαφέρον θα δούμε φέτος στους δέκτες μας;

Έρωτας φυγάς

Καθημερινά στις 17:45 στο OPEN

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης στην αγροτική Μεσσηνία. Στους κεντρικούς ρόλους η  Ντάνη Γιαννακοπούλου, ο Σταύρος Σβήγκος, η Πέμυ Ζούνη και ο Αντώνης Καρυστινός. Στη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος και ο Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.



Παγιδευμένοι

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 22.00 στον ΑΝΤ1

Η νέα αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Μετανάστευσης, επικεντρώνεται στη συνεργασία ενός δικηγόρου και ενός Εισαγγελέα, οι οποίοι αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν τον πραγματικό ένοχο της δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Δημήτρης Μαρκέτος) και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ (Άννα Ροδίτη). Η σκηνοθεσία είναι της Βίκυς Μανώλη.



Κόκκινο Ποτάμι

Κάθε Κυριακή στις 21.00 στο OPEN

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το τέλος της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη, το Κόκκινο Ποτάμι επιστρέφει δριμύτερο, χωρίς να βασίζεται αυτή τη φορά στο βιβλίο. Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Πρωταγωνιστούν:  Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης κ.α.



Τα Νούμερα

Κάθε Παρασκευή στις 22:00 από την ΕΡΤ1

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε συνεργασία με τον Σπύρο Κρίμπαλη δημιουργούν ένα φιλόδοξο πρότζεκτ στο κρατικό κανάλι. Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, τα «Νούμερα» παντρεύουν την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και υπόσχονται να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.



Γλυκάνισος

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 στον ΣΚΑΙ

Ένα πλοίο πέφτει σε φουρτούνα. Ένας καταυλισμός προσφύγων γίνεται στόχος εμπρηστών. Δύο τραγικά γεγονότα συνηγορούν για να συναντηθούν οι δρόμοι του Στρατή (Γιώργος Παπαγεωργίου) και της Ραζάν (Έλενα Πιερίδου). Μια επίθεση είναι η αφορμή για να ξεκινήσει ο μεγάλος έρωτάς τους. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης και τη σκηνοθεσία ο Σταύρος Ποταμάρης, σε μια σειρά που ασχολείται με θέματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως το μεταναστευτικό.



στΟργή

Κάθε Δευτέρα στις 21 στον ΣΚΑΙ

Μία μεσήλικας αποπειράται να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο. Ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Παίζουν οι Μαρία Ναυπλιώτου (γιατρός), Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Νεφέλη Κουρή (Καίτη), Σοφία Πριόβολου (Αγνή) κ.α.



Άγρια Γη

Καθημερινά στις 18.50 στον ΣΚΑΙ

Ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη και ακραίες καταστάσεις δοκιμάζουν καθημερινούς ανθρώπους στη δραματική σειρά του ΣΚΑΙ. Σε μια επαρχιακή πόλη, η ζωή κοντά στη γη κάνει τα πράγματα πιο απλά, πιο ουσιαστικά. Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα (Όλγα Γρίβα), Στέφανος Μιχαήλ (Άρης Μάρκου), Παναγιώτα Βιτετζάκη (Ελπίδα Γρίβα), Ορέστης Τζιόβας (Γιώργος Χαρίσης) κ.α. Η σκηνοθεσία είναι του Λίνου Χριστοδούλου και Γιώργου Κικίδη.



Μαύρο Ρόδο

Κάθε Δευτέρα στις 22.30 στο MEGA

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, η νέα σειρά του MEGA επικεντρώνεται στην απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή. Οι δύο νέοι αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, θα αμφισβητήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και θα φτάσουν στα όριά τους. Θα επιλέξουν το «πρέπει» ή το «θέλω» για να βρει ο καθένας τη δική του σωτηρία; Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης κ.α.



Αυτή η νύχτα μένει

Πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου στις 22.40 στον ALPHA

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, η νέα σειρά του Alpha μας μεταφέρει στο Αγρίνιο του 1984 και στο νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Το «Όνειρο» είναι ο ναός της νύχτας, το σπίτι των ηρώων, το μπουζουξίδικο που ανοίγει για να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει τον καημό, την καψούρα, το λυγμό, τον έρωτα, τη ζωή ξεγυμνωμένη από τα «πρέπει» της ημέρας. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας κ.α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου.



Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη

Πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου στις 21.00 στο MEGA

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, υπογράφουν το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία στη νέα κωμική σειρά του MEGA. Tρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές ζωές. Το μόνο που έχουν κοινό είναι το όνομά τους: Μαίρη. Η Βάσω Λασκαράκη, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Νίκη Λάμη υποδύονται τις τρεις ηρωίδες που ζουν μία γνώριμη σε όλους μας καθημερινότητα με απρόοπτα, παρεξηγήσεις και σπαρταριστές ιστορίες.



Maestro

Πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου στο MEGA

Ο… μαέστρος των τηλεοπτικών ειδυλλίων Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια σειρά, ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα. Μια ακολουθία συμβάντων βαθιά ανθρώπινων, ρεαλιστικών, συγκινητικών με εκρηκτική έκβαση. Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη κ.α.



Κάνε ότι κοιμάσαι

Κάθε Δευτέρα στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του. Η ανατρεπτική ψυχολογική σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σε μια έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά φέρνει στις οθόνες μας ένα ενδιαφέρον κοινωνικό νουάρ. 



Το βραχιόλι της φωτιάς

Αναμένεται σύντομα στην ΕΡΤ1
 
Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία, Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου. Παίζουν μεταξύ άλλων, οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης κ.α.



Μια νύχτα του Αυγούστου

Κάθε Κυριακή στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο, Μαρία Καβογιάννη κ.α. Αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί» και καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα και αγάπη.



Εκτός Υπηρεσίας

Κάθε Δευτέρα - Τρίτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1

Η Σοφία Μπακάλη (Άνδρη Θεοδότου), Αρχηγός του Τμήματος στο νησί Κάβουρας, και οι δυο Υπαστυνόμοι, Αλέκος Πιπίνης (Πάνος Βλάχος) και Μένιος Κλωτσοτήρας (Αλέξης Βιδαλάκης,) «βαρούν στην κυριολεξία μύγες». Γι’ αυτόν το λόγο έρχεται διαταγή απ’ τα Κεντρικά να κλείσει το Τμήμα. Οι τρεις αστυνομικοί θα μετατεθούν σε άλλες περιοχές και θα πρέπει να πουν αντίο στο νησί, αλλά και ο ένας στον άλλον. Όλοι, όμως, έχουν από έναν σοβαρό λόγο να παραμείνουν στη θέση τους και, μόλις τους έρχονται τα μαντάτα, φτάνουν στα όρια της απελπισίας. Θα καταφέρουν να κρατήσουν το αστυνομικό τους Τμήμα ανοιχτό;



Ποιος Παπαδόπουλος;

Κάθε Τετάρτη – Πέμπτη στις 21.00 στον ΑΝΤ1

16 χρόνια πριν. Ένα βροχερό βράδυ, δύο αντρόγυνα, ο Αρίστος (Κρατερός Κατσούλης) και η Μελίνα (Μαριάννα Τουμασάτου), ο Γιάννης (Γιάννης Δρακόπουλος) και η Περιστέρα (Ελένη Ουζουνίδου), γίνονται γονείς στο ίδιο μαιευτήριο. Δεν ξέρουν, όμως, ότι ένα blackout και το κοινό τους επώνυμο, Παπαδόπουλος, θα τους ενώσει. Το σενάριο υπογράφει το δίδυμο Βασίλης Ρίσβας – Δήμητρα Σακαλή και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μυριανθόπουλος.



Ο παράδεισος των κυριών

Δευτέρα με Πέμπτη στις 20.00

Ένα λαμπερό πολυκατάστημα, δύο συνέταιροι, ένας μεγάλος έρωτας… κι ένας φόνος που θα ανοίξει το πιθάρι της Πανδώρας. Με φόντο τον λαμπερό κόσμο της μόδας και μιας Αθήνας που μεταμορφώνεται από μέσα σε μέρα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και τσιμεντούπολη, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σε ένα πολυκατάστημα. Πρωταγωνιστούν οι: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη κ.α. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Βασιλειάδης με τη συνεργασία του Σταμάτη Πατρώνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v