Σελέμπριτι που έγιναν cancel για τις αποτρόπαιες πράξεις τους

Διάσημοι stars βρέθηκαν από το ζενίθ στο ναδίρ, όταν αποκαλύφθηκε το σκοτεινό τους πρόσωπο κι έγιναν cancel από εκατομμύρια fans σε όλο τον πλανήτη.
Σελέμπριτι που έγιναν cancel για τις αποτρόπαιες πράξεις τους

Το φαινόμενο του cancelling σελέμπριτι μετά από κάποια ειδεχθή ή αποτρόπαια πράξη τους είναι πλέον πολύ σύνηθες. Μια διαδικτυακή βόλτα στα social media αρκεί για να διαπιστώσεις πως εν ριπή οφθαλμού ένας star βρίσκεται από το ζενίθ στο ναδίρ του, με τους απογοητευμένους και προδομένους fans να ακυρώνουν το έργο του. Δυστυχώς ολοένα και περισσότεροι θέση βρέθηκαν σε παρόμοια θέση, χάρη σε σχόλια, πράξεις, αλλά και γενικότερες απαράδεκτες συμπεριφορές. Ας δούμε τις πλέον γνωστές περιπτώσεις cancel διάσημων και ποια είναι η ζωή τους σήμερα. Αν θες να εντρυφήσεις ωστόσο στο ευρύτερο θέμα του cancel culture, μπορείς να το κάνεις τσεκάροντας τον ακόλουθο σύνδεσμο

Louis C.K.



Ο Louis C.K. το 2017 βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, με το κοινό και τους κριτικούς να τον αποθεώνουν για το ταλέντο του. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που τον κατήγγειλαν 5 διαφορετικές γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση. Το HBO, το Netflix και το FX είχαν διακόψει αμέσως τους δεσμούς με τον κωμικό, ενώ το κοινό που τον λάτρευε στάθηκε δικαιολογημένα απέναντί του. Εκείνος έβγαλε μια σχετική ανακοίνωση στην οποία έγραψε ότι θα έκανε ένα βήμα πίσω για να ακούσει, παραδεχόμενος τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ένα χρόνο μετά το 2018, ο Louis C.K. ξεκίνησε παραστάσεις ενώ εμφανίστηκε και στη χώρα μας παρουσιάζοντας stand up comedy specials που κρίθηκαν τουλάχιστον ως αμφιλεγόμενα.

Φέτος ο Louis C.Κ. κέρδισε μάλιστα και το Grammy καλύτερου κωμικού άλμπουμ διχάζοντας ακόμη περισσότερο τους υποστηρικτές και τους haters του.

Κέβιν Σπέισι



Τον Οκτώβριο του 2017, ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον Σπέισι ότι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1986, σε ηλικία 14 χρονών, υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός απάντησε ότι του οφείλει την πιο ειλικρινή του συγγνώμη για αυτό που ήταν «μια εξαιρετικά απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου γέρου μπεκρή». Η καριέρα του Σπέισι πήρε αμέσως την κατιούσα. Εκδιώχθηκε από το House of Cards, όπου πρωταγωνιστούσε, όπως κι από σειρά κινηματογραφικών ταινιών που βρίσκονταν τότε στα σκαριά.

Πάμπολλες κατηγορίες παρενόχλησης είδαν το φως της δημοσιότητας έκτοτε, με τον Κέβιν Σπέισι να πηγαίνει από το ένα δικαστήριο στο άλλο υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Περισσότερα από 30 άτομα τον κατηγόρησαν για παρενοχλητική συμπεριφορά. Φέτος επρόκειτο να κάνει την κινηματογραφική του επιστροφή με το «1242 - Gateway To The West» ωστόσο το Μάΐο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις κατά 3 ανδρών.

Μέριλιν Μάνσον



Ο Μέριλιν Μάνσον βρέθηκε σε δίνη καταγγελιών που σόκαραν την παγκόσμια μουσική- κι όχι μόνο- κοινότητα. Κανιβαλισμός, βασανιστήρια, κάπνισμα οστών ήταν κάποιες από τις πιο ακραίες ιστορίες στις οποίες φέρεται να πρωταγωνίστησε ο διάσημος τραγουδιστής.

Συνολικά ο Μάνσον έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και σωματική κακοποίηση από περισσότερες από 15 γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της τρεις φορές υποψήφιας για Χρυσές Σφαίρες Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Η δισκογραφική του εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Αντίστοιχα τον απέλυσαν και agencies με τα οποία συνεργαζόταν . Παράλληλα, ακυρώθηκαν και οι περιοδείες του διάσημου μουσικού και τραγουδιστή, ωστόσο το ντουέτο του με τον Kanye West ήταν προτεινόμενο στα Grammys 2022 χωρίς να παίρνει το βραβείο.

Τζόνι Ντεπ- Άμπερ Χερντ



Το πολύκροτο διαζύγιο του διάσημου ζευγαριού μονοπώλησε το ενδιαφέρον σκανδαλοθηρικών και μη μέσων με την Άμπερ Χερντ αρχικά να κατηγορεί τον Τζόνι Ντεπ πως την κακοποίησε. Ο διάσημος ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες κι ακολούθησε μια σειρά από δίκες, οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μέχρι σήμερα. Ο Τζόνι Ντεπ δέχθηκε τα πυρά μερίδας του τύπου και των fans του όταν είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση, ενώ αποπέμφθηκε από την τελευταία ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Στην τελευταία δίκη το δικαστήριο δικαίωσε τον Ντεπ κι ήρθε η ώρα της Άμπερ Χερντ να γνωρίσει το cancelling. Πρωτοσέλιδα, ομάδες στο facebook, αλλά και εκατομμύρια χρήστες σε όλα τα social media, στάθηκαν απέναντι στην «πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική», όπως την χαρακτήρισε η Κόρτνει Λοβ, συμπάσχοντας μαζί της, καθώς όπως δήλωσε είχε βρεθεί στην αντίστοιχη θέση μετά τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν. Η δημοτικότητα του Ντεπ επανέκαμψε κάπως μετά την τελευταία νικηφόρα δίκη του, με τους fans του που τον στήριξαν πολύ να αναμένουν και την κινηματογραφική του επιστροφή.

Άρνι Χάμερ



Ο Άνρι Χάμερ δεν είναι πια ο πρωταγωνιστής του υπέροχου Call Me By Your Name κι άλλων εξαιρετικών ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε. Αντίθετα όλοι αναφέρονται σε εκείνον με την ταμπέλα «Ο Κανίβαλος του Χόλιγουντ». Ο Άρνι Χάμερ πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του, Ελίζαμπεθ Τσέιμπερς τον περασμένο Ιούλιο, ενώ αποσύρθηκε από τα γυρίσματα μίνι σειράς με τίτλο «The Offer», αλλά και από την κωμωδία «Shotgun Wedding» εξαιτίας; των καταγγελιών από κάποιες γυναίκες για κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση.

Τον χορό των καταγγελιών άνοιξε μια 25χρονη σήμερα πρώην σύντροφος του Χάμερ, η οποία μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη και τον εθισμό του ηθοποιού στο κανιβαλιστικό σεξ. Τα δημοσιεύματα με τα μηνύματα που είχε στείλει ο γνωστός ηθοποιός δεν άργησαν να διαρρεύσουν. Σύμφωνα με αυτά ο Χάμερ φαντασιωνόταν να «τους κόψει το κεφάλι», να «ξεριζώσει την καρδιά τους και να την κρατήσει στα χέρια του», «να φάει κομμάτια τους». Η καριέρα του ηθοποιού μπήκε στον πάγο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του 2022 το πέρασε σε ιδιωτική κλινική κάνοντας αποτοξίνωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v