Tα καλύτερα stand-up comedy specials που παίζουν στο Netflix

Αν θέλεις να γελάσει λίγο το χειλάκι σου τότε επιβάλλεται να δεις τα καλύτερα stand-up comedy specials που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Netflix.
Tα καλύτερα stand-up comedy specials που παίζουν στο Netflix
Tα κρούσματα ανεβαίνουν, ο υδράργυρος κι η τιμή της βενζίνης επίσης κι όλοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να πούμε «όλα θα πάνε καλά». Για αυτόν τον λόγο έχουμε μεγάλη ανάγκη να δούμε κάτι και να γελάσει το χειλάκι μας. Ε λοιπόν αν είσαι φίλος του stand-up ξέρεις ποια είναι η λύση. Και αν πάλι δεν είσαι, εύκολο είναι να μάθεις. Βάλε στο Netflix κάποιο από τα αγαπημένα comedy specials των καλύτερων κωμικών της πιάτσας κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γονατίσεις από τα γέλια. Αν δυσκολεύεσαι όμως να επιλέξεις, μην ανησυχείς άσε σε μας την επιλογή.

Ricky Gervais- Supernature (2022)



O Ricky Gervais μας έκανε την καρδούλα κομματάκια με τον τελευταίο σπαρακτικό κύκλο του After Life κι είχαμε ξεχάσει πόσο μεγάλος κάφρος είναι. Μην ανησυχείς ωστόσο το Supernature, που είναι το τελευταίο stand-up πόνημα του βάζει πάλι τα πράγματα στη θέση του. Ο Ricky αποτελεί κλασική περίπτωση love or hate καλλιτέχνη για αυτό αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το ασεβές, βρωμόστομο και καθόλου πολιτικά ορθό χιούμορ του καλύτερα να προσπεράσεις γιατί θα αισθανθείς τουλάχιστον άβολα. Αν ανήκεις στους fans του με το Supernature θα τον λατρέψεις λίγο παραπάνω.

Bo Burnham- Inside (2021)



Το «Inside» αποτελεί ένα comedy special του Netflix, που δημιούργησε ο Bo Burnham μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του και μόνος του, κατά το διάστημα της καραντίνας. Τούτο εδώ ήταν το stand-up special που αποθεώθηκε όσο λίγα πέρσι, αποτελώντας την προμετωπίδα του Netflix στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Burnham ο οποίος γράφει τους στίχους και τραγουδά, βάζει στο μπλέντερ του την  οικονομική ανισότητα, τα ΜΜΕ, τα social media, τον καταναλωτισμό, τον ανθρώπινο πόνο και τα υπαρξιακά αδιέξοδα του εγκλεισμού και της καραντίνας, δημιουργώντας ένα υλικό με στακάτο χιούμορ, φρέσκο κι ανεπιτήδευτο που προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων.

Bill Burr- Paper Tiger (2019)



Φωνακλάς, βρωμόστομος, πιο γρήγορος ατακαδόρος κι από τη σκιά του Λούκυ Λουκ και πάνω από όλα νευριασμένος. Με όλους και με όλα, θα σε κάνει να κυλιέσαι στο πάτωμα από τα γέλια, χαρίζοντας σου τον πιο ευτυχή πονόκοιλο, σε ένα λατρεμένο ντελιριακό μονόωρο, που δεν του γλιτώνει κανείς. Από την cancel culture και το διαδικτυακό bullying o Bill Burr όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει. Tσέκαρε όπως και δήποτε και την animated σειρά F for Family την οποία δημιούργησε ο Burr. Εκεί ο εκκεντρικός Burr κεντά σε πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και σενάριο.

Marc Maron – End Times Fun (2020)



O Marc Maron (δίνει ρέστα στο Glow) είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς των τελευταίων ετών. Καθισμένος στο σκαμπουδάκι του, τρυπώνει στην ψυχή κάθε ακροατηρίου που κάθεται απέναντί του. Τσιμπάει κάθε επιφανειακό ερέθισμα που του δίνεται και βάζει τη διεισδυτική ματιά του, να φτάσει μέχρι τέλους, συμπαρασύροντας τα πάντα στο διάβα του. O Maron μιλάει για λαμόγια με βιταμίνες, ευαγγελιστές κι ενήλικα αρσενικά σπασικλάκια, ολοκληρώνοντας με μια απολαυστικά βρόμικη εσχατολογική φαντασίωση. Δες το χθες.

Judah Friedlander - America is the Greatest Country in the United States (2017)



Στη λίστα με τους καλύτερους τίτλους stand-up comedy specials, αυτός εδώ σκαρφαλώνει με άνεση στην κορυφή. Μόνο και μόνο για αυτόν αξίζει να μπει στη συγκεκριμένη λίστα με τα καλύτερα comedy specials. Ωστόσο το μεγάλου ατού προφανώς του America is the Greatest Country in the United States είναι ο Judah Friedlander που δίνει πόνο πάνω στη σκηνή, φτύνοντας μνημειώδεις ατάκες από το μικρόφωνό του.

Εξ’ όψεως μοιάζει με συνωμοσιολόγο redneck μακρινό ξάδερφο του Νίκου Ζερβού. Ο Τζούντα ο φίλος μας, παίρνει με μεγάλη ευκολία την ηλιθιότητα που διέπει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων γύρω μας και την κάνει τέχνη, ξερνώντας κυνικώς απονενοημένα αστεία, που θα θυμάσαι μια ζωή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v