Ελληνικά stand up που αξίζει να τσεκάρεις στο YouTube

Γελάσαμε μέχρι δακρύων βλέποντας τα καλύτερα stand up comedy specials Ελλήνων κωμικών που κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube.
Ελληνικά stand up που αξίζει να τσεκάρεις στο YouTube
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ζωή είναι σκληρή και δεν αστειεύεται καθόλου με τους ανθρώπους της. Για αυτό ίσως τους πετά δεκάδες εμπόδια τα οποία οφείλουν όλοι να υπερπηδούν μέχρι τελικής πτώσεως. Πάλι καλά ωστόσο που ανάμεσα μας κυκλοφορούν κάποιοι υπέροχοι/ες τύποι/τύπισσες που γελούν κατάμουτρα στη ζωή μιας και σκαρφίζονται λατρεμένα κάφρικα αστειάκια, με τα οποία βομβαρδίζουν όρθιοι το κοινό τους κατά ριπάς. Καλά κατάλαβες, μιλάμε για stand-up κωμικούς που δεν νερώνουν το κρασί τους και τα λένε πάντοτε έξω από τα δόντια. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την ντόπια παραγωγή της χώρας, ξεσκαρτάροντας τα καλύτερα comedy specials που κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube.

«Δεν επιθυμώ» των Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Μιχάλη Μαθιουδάκη



Παρακαλούμε να σηκώσει χέρι εκείνος ο μικρός Θεούλης που ζήτησε να δει stand up σε χασαποταβέρνα, ώστε να τον δούμε κι έπειτα να τον παλαμοκροτήσουμε μαζί με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και τον Μιχάλη Μαθιουδάκη, που ένωσαν δυο παντοτινές αγάπες μας.

Κλείνοντας 4 χρόνια συνεργασίας με εντατικές εμφανίσεις και πολλές περιοδείες, οι δύο κωμικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο. Την άρνηση που νιώθουν για την ίδια τη δουλειά. Μεγαλώνουν, βαραίνουν, βαριούνται, χάνονται στη σκέψη τους νυστάζουν και σίγουρα δεν αντέχουν το ξενύχτι. Ο ένας σκέφτεται την οικογένεια, ο άλλος τα φυτά, ο ένας θέλει σούσι, ο άλλος παϊδάκια, ο ένας θέλει να φτιάξει server στο σαλόνι, ο άλλος πέργκολα στο μπαλκόνι του. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κανένας από τους δύο δεν επιθυμεί να πάει για δουλειά. Τα υπόλοιπα επί του βίντεο.

«Θα γίνει κιαμαλά» του Δημήτρη Χριστοφορίδη



Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης έδωσε λίγες αλλά ηρωικές παραστάσεις την περίοδο της πανδημίας με τον πλήρως αποστομωτικό μα συνάμα κι επεξηγηματικό τίτλο « Θα γίνει μα****α». Ο κωμικός της καρδιάς μας με τα μπουκλάκια και το μελαγχολικό βλέμμα τα βάζει με όλους και με όλα μα πιο πολύ με εκείνους που σε διορθώνουν όταν λες κατ’ αρχήν, τους ταρίφες πού σε ρωτάνε αν ξέρεις πώς να πας στον προορισμό σου και εκείνους τους χορευταράδες των κλαμπ.

«Ό,τι πολυτιμότερο έχω» της Xρύσας Κατσαρίνη

 

Η πρώτη solo παράσταση της Χρύσας Κατσαρίνη είναι ό,τι πολυτιμότερο χρειάζεσαι για να την βγάλεις καθαρή μετά από μια βαρετή ή δύσκολη μέρα στη δουλειά. Μια παράσταση που θα συνδέσει μαγικά έναν ευγενικό κλέφτη που έχει «φτιαγμένο» αυτοκίνητο, μια Ελληνίδα μάνα που βρίζει κατά λάθος στα αγγλικά, και ένα σπανακόρυζο, το οποίο θέλησε να γίνει space cake. Και ίσως να διαπιστώσεις τελικά, πως όλες αυτές οι ιστορίες, δεν συμβαίνουν μόνο σε εκείνη. Απολαυστικό show, βλέπεται απνευστί.

«Χάπι» του Στέλιου Ανατολίτη



Ο Στέλιος Ανατολίτης βουτά στο καφροχιούμορ που λατρεύουμε και στήνει μια παράσταση για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα και γενικά όλα τα θέματα που θα έπρεπε να συζητάει με ψυχολόγο. Που το κάνει κι αυτό, αλλά γιατί να μην το κάνει και δημόσια;

Το Χάπι περιόδευσε τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας κι έστησε στον τοίχο όλους εκείνους που γελούσαν με ηλίθια και πολυφορεμένα αστεία για αυτήν. Το «Χάπι» είναι μια παράσταση πιο σκοτεινή από τις “Μάχες με Νεράιδες” κι ο Στέλιος πατάει πάνω σε προσωπικά βιώματα και περιστατικά για να βγάλει από μέσα του οτιδήποτε του φαίνεται παράλογο και καταπιεστικό. Στον τέλος της προβολής θα αναφωνήσεις με τιμή και καμάρι και πολύ καλά κάνει.

«Για γυναίκα καλή είναι» της Ήρας Κατσούδα



Ας ξεκινήσουμε με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο της παράστασης. Όπως λέει η Ήρα ένας από τους βασικούς λόγους που ονόμασε έτσι την παράσταση, είναι ότι την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε πει την φράση «Για γυναίκα, καλή είναι» δεν θα σημαίνει τίποτε παραπάνω πέρα από τον τίτλο μιας παράστασης.

Με αιχμηρό, ατακαδόρικο και φουριόζο λόγο η Ήρα περνάει από θεματικές της καθημερινότητας, κι από βιωματικές ιστορίες σε καταστάσεις που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε σαν νορμάλ, αλλά αν τις κοιτάξεις από το πρίσμα της κωμωδίας, μόνο νορμάλ δεν είναι! Από εμάς είναι μεγάλο ναι!

«Τουρλού» του Αριστοτέλη Ρήγα



Το Τουρλού είναι μια μουσικοκωμική παράσταση με απονενοημένα λογοπαίγνια που θα σε κάνουν να βροντοφωνάξεις πως είναι ο βασιλιάς του είδους. Μαζί του έχει πάντα και τους G-Spot experiment οι οποίοι δίνουν πόνο με τα όργανά τους στις εκτελέσεις των τραγουδιώνε που ξεκινούν από το λαΪκό και τερματίζουν στο ροκ και τούμπαλιν. Αν είσαι φαν του είδους θα σε πιάσει στομαχόπονος από τα γέλια, αν πάλι όχι, αξίζει να δοκιμάσεις να τεστάρεις τα όρια σου.

Το φιλέτο της αγοράς του Άγγελου Σπηλιόπουλου



Δεν ξέρουμε αν είσαι φαν των σύντομων αστείων. Αν είσαι τότε μάλλον ξέρεις τον μάστερ του είδους, Άγγελο Σπηλιόπουλο. Αν δεν είσαι, τότε πρέπει να δεις το Φιλέτο της Αγοράς με τον Άγγελο Σπηλιόπουλο για να γίνεις παντοτινός φαν του. Ο κωμικός της καρδιάς μας σου φέρνει τα καλύτερα, κοφτερά σύντομα αστεία του και σε βάζει σε ένα σύμπαν που φτιάχνεται και διαλύεται κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Πάτα το Play χθες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v