Τι κάνουν οι παρουσιαστές των παιδικών που βλέπαμε μικροί;

Μας έπιασε μια νοσταλγική διάθεση για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τι έχουν απογίνει οι παρουσιαστές των αγαπημένων μας παιδικών εκπομπών.
Τι κάνουν οι παρουσιαστές των παιδικών που βλέπαμε μικροί;

Λοιπόν, άκου ή μάλλον για να ακριβολογούμε διάβασε τι θα κάνουμε τώρα. Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα σε πάμε στην παιδική σου ηλικία, τότε που δεν σε ένοιαζε πως θα πληρώσεις το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ, ούτε πού θα βρεις τη φθηνότερη βενζίνη. Τότε σε ένοιαζε μονάχα, να αράξεις στο κρεβάτι ή στον καναπέ, αφού είχες καβατζώσει προηγουμένως το τηλεκοντρόλ και να δεις τα αγαπημένα σου παιδικά.

Πέρα από τα καρτούν ή μίκι μάο (όπως τα ονομάτιζαν τα αγαπημένα παππούδια μας) υπήρχαν και κάποιες λατρεμένες εκπομπές που παρακολουθούσαμε φανατικά. Επειδή μας έπιασε μια νοσταλγία λοιπόν είπαμε να ψάξουμε και να βρούμε τι κάνουν οι παρουσιαστές των αγαπημένων μας εκπομπών.

Λυκούργος Μαρκούδης (Disney Club)



Ο Λυκούργος ήταν η πλέον χαρακτηριστική φιγούρα στο Disney Club που προβαλλόταν τα σαββατοκύριακα από τη συχνότητα του Mega (1993-1999).  Για περίπου επτά χρόνια, το Disney Club ήταν η πλέον δημοφιλής παιδική εκπομπή με τον Λυκούργο να κρατά τον ρόλο του βασικού παρουσιαστή. Ο Λυκούργος μετά το τέλος του Disney Club δάνεισε τη φωνή του στον Γάιδαρο του Shrek σε 4 ελληνικές μεταγλωττίσεις. Ακολούθως πήρε τη θέση του διευθυντή προγράμματος στον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ενώ επανήλθε πριν κάποια χρόνια στη δημοσιότητα χάρη δυστυχώς σε ένα ξέσπασμα του ενάντια στους μετανάστες.

Καρολίνα Παναγοπούλου (Disney Club)



Η έτερη παρουσιάστρια του Disney Club, ήταν μια από τις πλέον συμπαθείς φιγούρες της ελληνικής τηλεόρασης, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Παρόλα αυτά, μετά το τέλος του Disney Club, δεν έκανε την καριέρα που αναμενόταν καθώς επέλεξε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τελείως. Φημολογείται ότι έχει ανοίξει δική της επιχείρηση στην επαρχία ωστόσο συνεχίζει να μην εμφανίζεται τηλεοπτικά πουθενά, παρότι πολλοί την αναζητούν για flashback άρθρα.

Χρήστος Δημόπουλος (Oυράνιο Τόξο)



Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην συμπαθεί τον Χρήστο Δημόπουλο, τον βασικό παρουσιαστή και ιθύνοντα νου του Ουράνιου Τόξου. 15 χρόνια προβολής, περισσότερες από 1850 εκπομπές, κι αμέτρητες κυριολεκτικά επαναλήψεις. Από το 1986 μέχρι το 1989 κι έπειτα από το 2001 μέχρι το 2013 από το πλατό του Ουράνιου Τόξου πέρασαν πάνω από 2000 παιδάκια για να παρεΐσουν με τον Ήπιο τον Θερμοκήπιο, τον Λόγιο τον Λεξιλόγιο, τον Φώντα Λαδοπρακόπουλο και τον τιτανομέγιστο βοηθό του Χρήστου τον ξακουστό Πιτιπάου.

Ευτυχώς ο Χρήστος συνεχίζει το αγαπημένο του άθλημα, σκαρώνοντας υπέροχους χαρακτήρες, παιχνίδια κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα για τους μικρούς μας φίλους στην εκπομπή τα Χίλια Χρώματα του Χρήστου η οποία προβάλλεται στη συχνότητα της ΕΡΤ 2, ενώ γράφει και παιδικά βιβλία.

Neil Buchanan (Αrt Attack)



Kάθε επεισόδιο του Art Attack ήταν και μια καλλιτεχνική σπαζοκεφαλιά. Βλέπεις ο Neil Buchanan, παρουσιαστής του παιχνιδιού, μπορούσε να φτιάξει ένα έργο τέχνης με οποιαδήποτε υλικά υπήρχαν στο σπίτι σου. Από το παλιό ντιβανομπάουλο της γιαγιάς μέχρι το κουτί των δημητριακών και μια παλιά παντόφλα, κάθετι μπορούσε να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο πανέμορφο. Ο Neil σήμερα παραμένει αλάνι καθώς έχει μια heavy metal μπάντα τους Marseille, με την οποία παίζει κατά καιρούς σε διάφορα ροκ κλαμπς, την ώρα που υπάρχει ένας στρατός από fans του Art Attack οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Neil κρύβεται πίσω από τον Banksy.

Παρασκευούλα Γεωργιάδου (Του κουτιού τα παραμύθια)



Η Παρασκευούλα Γεωργιάδου πρωταγωνιστούσε σε μια από τις πιο νοσταλγικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, υποδυόμενη ένα κοριτσάκι που κάτω από το κρεβάτι του έκρυβε ένα κουτί που έκρυβε όλου του κόσμου τα παραμύθια. Ο διάλογος «Καληνύχτα μαμά, καληνύχτα Παρασκευούλα και φρόνιμα» στιγμάτισε τα παιδικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς που σίγουρα θα θέλει να μάθει τι απέγινε άραγε η Παρασκευούλα. Σύμφωνα με συνέντευξή της που δόθηκε πριν 2 χρόνια, η Παρασκευή δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική, αλλά αντίθετα εργάζεται σε φαρμακείο την ώρα που ξεκινά δειλά δειλά τις συγγραφικές της προσπάθειες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v