Κωμωδίες στο Netflix όντως για να γελάσεις

Δεν είναι όλες οι κωμωδίες αστείες, ειδικά στο Netflix. Αυτές όμως εδώ, αν είσαι και εσύ ευδιάθετος, μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις.
Κωμωδίες στο Netflix όντως για να γελάσεις

γαπάμε την κωμωδία. Και επειδή ακριβώς την αγαπάμε, είμαστε εκλεκτικοί με τις ταινίες του είδους και αρκετά καχύποπτοι (και σνομπ) με εκείνες που ισχυρίζονται πως μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις. Σε αυτές εδώ όμως τις ταινίες, τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν άξιο των προσδοκιών μας.

Sorry to Bother You του Boots Riley (2018)



Αν υπάρχει μία σύγχρονη δουλειά που μπορεί άνετα να παράξει κωμωδία αυτό είναι το πόστο του υπαλλήλου τηλεφωνικού κέντρου. Το Sorry to Bother You περιγράφει τη ζωή ενός αφροαμερικανού υπαλλήλου σε τηλεφωνικό κέντρο ο οποίος με όπλο τη κάθε άλλο παρά μαύρη φωνή του ανελίσσεται στην ιεραρχία της εταιρείας μέχρι να πει «Καλημέρα σας, είμαι ο Κάσιους Γκριν» εξαιτίας του υψηλού αριθμού πωλήσεων που επιτυγχάνει.

Σάτιρα που γλεντάει τον φυλετικό ρατσισμό με «μαύρο» χιούμορ, «μαγικό ρεαλισμό» κατά τα λεγόμενα του Riley,  κι ένα αλλοπρόσαλλο σενάριο που της δίνει πόντους καλτνες. 

Mindhorn του Sean Foley (2016)



Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που πιστεύουμε ότι η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος σινεμά, γιατί απλά είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει. Το Mindhorn το πετυχαίνει με την badass αισθητική του και την σουρεάλ αυτή πλοκή: Ένας διεστραμμένος δολοφόνος, λέει πως θα μιλήσει μόνο με ένα τηλεοπτικό ντετέκτιβ της δεκαετίας του 80, για να δώσει στοιχεία για τα εγκλήματά του. Ο ηθοποιός, που υποδύεται τον ντετέκτιβ και πια ζει παραγκωνισμένος, δέχεται, και οι εξελίξεις είναι ο ορισμός του «καλά πήγε αυτό».

Hot Fuzz του Edgar Wright (2007)



Μετά το επικό Shawn of The Dead, ο Nick Frost και ο Simon Pegg αναλαμβάνουν να φέρουν στις οθόνες μας μία ακόμα κάφρικη κωμωδία, αυτή τη φορά παίζοντας με τις αστυνομικές περιπέτειες Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Nicholas Angel (Simon Pegg), τον καλύτερο δηλαδή αστυνομικό έχει δει το Λονδίνο.

Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Employer of the month» αφού σπάει τα κοντέρ των συλλήψεων και είναι το καμάρι του Σώματος, μέχρι που μαθαίνει ότι τον μεταθέτουν σ' ένα ήσυχο χωριό μόνο και μόνο επειδή οι επιδόσεις του επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις των άλλων αστυνομικών. Το βρετανικό χιούμορ δεν απογοητεύει ποτέ, κι αν είσαι και φαν του Brooklyn 99, εδώ βρήκες την ταινία σου.

The Dictator του Larry Charles (2012)



Λίστα με κωμωδίες από όπου κι αν προέρχονται δεν είναι λίστα με κωμωδίες αν δεν υπάρχει μέσα το όνομα του Sacha Baron Coen. Αυτός ο ιδιοφυής ηθοποιός κόβει σε υποκριτική και σενάριο και ο Larry Charles ράβει. Καθόλου πολιτικά ορθά αστεία, ούτε χλιαρό χιούμορ, μόνο καφρίλα και κυνισμός. Η ταινία δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, σατιρίζοντας κάθε κοινωνική ομάδα, συντηρητική ή προοδευτική. Ο Κοέν προβοκάρει και προκαλεί, χωρίς όριο, σερβίροντας μία ταινία η οποία δεν έχει σκοπό να σου «περάσει μηνύματα», αλλά να σου προσφέρει αγνή και καθαρή σάτιρα.

Toc Toc του Vicente Villanueva (2017)



Έξι ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΤOC), έχουν ραντεβού με έναν διακεκριμένο, παγκοσμίου φήμης ψυχίατρο, με την ελπίδα ότι θα ξεφορτωθούν τους ψυχαναγκασμούς τους. Όταν, όμως, φτάσουν σχεδόν όλοι μαζί στο ιατρείο του, εκείνος θα λείπει λόγω απρόοπτου γεγονότος και κάπως έτσι θα συγκεντρωθούν έξι ψυχαναγκαστικοί με τους ψυχαναγκασμούς τους σε μία αίθουσα αναμονής. Τρομακτικά αστεία ισπανική κωμωδία η οποία επαναπροσδιόρισε το είδος και μας χάρισε κάποια από τα πλέον τραγελαφικά Gags που είδαμε τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό σινεμά. Στα υπέρ της, ο ανεπιτήδευτος και απενοχοποιητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ψυχισμό αυτών των ατόμων – 100% κωμωδία, 0% στίγμα.

Between Two Ferns The Movie του Scott Aukerman (2019)



O Zach Galifianakis κατάφερε με το Between Two Ferns να αναδειχθεί στον βασιλιά του κωμικού YouTube με θρόνο του μία καρέκλα ανάμεσα σε δύο φτέρες. Σε ένα φαινομενικά freestyle talk show, ο Galifianakis, μέσα από μια σειρά άβολων ερωτήσεων και καμένων αστείων βρέθηκε αντιμέτωπος με όλους τους μεγάλους stars του Hollywood με αποκορύφωμα φυσικά το επεισόδιο με τον Obama. Το 2019 έβγαλε και την Between two Ferns ταινία, η οποία παρότι δεν άγγιξε στο 100% τις προσδοκίες μας, έδωσε 90 τίμια λεπτά ανεπιτήδευτου κάφρικου χιούμορ και τρομερές cameo εμφανίσεις με τον Matthew McConaughey να κλέβει τις εντυπώσεις. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v