Τι να δεις αν ήσουν λάτρης του Sex and the City

Για όσες και όσους λάτρεψαν το Sex and the City έχουμε μερικές προτάσεις για σειρές με έντονο το γυναικείο παρεΐστικο στοιχείο.
Τι να δεις αν ήσουν λάτρης του Sex and the City

Αναμφίβολα το Sex and the City άφησε εποχή. Το ανδρικό φύλο το λοιδορεί, ωστόσο και τους χαρακτήρες γνωρίζει, και την υπόθεση, και για όλες τις πτυχές της σειράς βρίσκει κάτι να σχολιάσει. Το Sex and the City ανερυθρίαστα πρόβαλλε δονητή, τότε που ακόμη οι δονητές ήταν απενεχοποιημένοι μόνο στο Cosmopolitan- κι ούτε εκεί δηλαδή. Είχε τα προβληματικά του σημεία, αλλά είτε θεμιτά είτε αθέμιτα έφερε στην επιφάνεια διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τη δεκαετία του 2000 οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους. 

Το Μακεδονία TV σταμάτησε τις επαναλήψεις της σειράς και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπούμε στη διαδικασία να την ξαναδούμε. Αντ’ αυτού, θα προτιμήσουμε κάποια από τις παρακάτω.

The Bold Type (2017-2021, 5 σεζόν)



Σε ένα γυναικείο περιοδικό στη Νέα Υόρκη, ίσως εμπνευσμένο από το Cosmopolitan, μία παρέα τριών μιλένιαλ κοριτσιών προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και ταυτόχρονα να διαχειριστούν καριέρα, έρωτα, φιλία και ζωή στη μεγάλη μητρόπολη των ΗΠΑ. Πιο ανάλαφρο από το Girls της Λένα Ντάνχαμ, στοχεύει στο να συνεχίσει το έργο του Sex and the City, απενεχοποιώντας τη σεξουαλικότητα των γυναικών και αναδεικνύοντας τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν έναν μιλένιαλ τη δεκαετία του 20’. Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι -θα σε κάνουν να νιώσεις ότι έχεις αργήσει να πετύχεις τους στόχους σου βέβαια, αλλά θυμήσου ότι είναι σειρά- κι όλο και κάποιον θα βρεις να ταυτιστείς.

Cable Girls (2017 – 2020, 6 σεζόν)



Το Cable Girls ή στα ισπανικά Las Chicas Del Cable ή στα ελληνικά Τηλεφωνήτριες είναι μία πρωτότυπη σειρά του Netflix, η οποία αφορά τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών που εργάζονταν ως τηλεφωνήτριες στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία της Μαδρίτης, στα τέλη του 1920. Βρισκόμαστε στην εποχή του Μεσοπολέμου. Η Ισπανία βρίσκεται στη φάση κατά την οποία οι ανδροκρατούμενες επιχειρήσεις ακμάζουν, “κυβερνούν” έχουν οι εύπορες οικογένειες και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πλάσματα δεύτερης κατηγορίας. Την ίδια στιγμή, οι νέοι εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους, τη διασκέδαση, τις καταχρήσεις και πειραματίζονται με τις καινοτομίες της βιομηχανικής επανάστασης. Η ασυγκράτητη ορμή τους , η παρουσία των παθιασμένων σουφραζέτων, ο χαρακτήρας του «μεταβατικού» εκείνης τηςεποχής, συνθέτουν μία γοητευτικά νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Dead To Me (2018-2019. 2 σεζόν)



Οι δύο πρωταγωνίστριες, Τζεν και Τζούντι συναντιούνται σε μια ομάδα υποστήριξης, η οποία απευθύνεται σε άτομα που βιώνουν πένθος. Η Τζεν είναι μια δυναμική μεσίτρια με εκρηκτικό ταπεραμέντο, της οποίας ο άντρας σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα, όταν κάποιος τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του και τον εγκατέλειψε κοντά στο σπίτι τους. Το δίδυμο Τζεν-Τζούντι είναι τόσο αταίριαστα ταιριαστό, γεγονός που το καθιστά ξεκαρδιστικό, με τον δικό του «μαύρο» τρόπο. Προετοιμάσου, γιατί κάθε επεισόδιο προκαλεί ρόλερ κόστερ συναισθημάτων, με τρόπο φυσικό χωρίς να το προσπαθεί.

GLOW (2017 – 2018, 3 σεζόν)



Γκέτες, περμανάντ, φλουό φούτερ, νέον επιγραφές, vintage ηλεκτρονικά παιχνίδια, κομμένα στα δάχτυλα γάντια, συνθεσάιζερ, όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα από τη δεκαετία του ‘80 συνθέτουν το σκηνικό του- κάτι μεταξύ δράματος και κωμωδίας- GLOW. Μία αποτυχημένη ηθοποιός σε μία ύστατη προσπάθεια να βρει δουλειά περνάει από οντισιόν για έναν θίασο ψευδο-παλαιστριών για χάρη μίας τηλεοπτικής εκπομπής της γνωστής WWF. Η σειρά προσφέρει κοινωνικό σχολιασμό δίχως να βαρύνει το κλίμα με φόντο το Λος Άντζελες του 1985. Είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της ομάδας των «Gorgeous Ladies of Wrestling» (G.L.O.W.) που κινήθηκε στα σκοτεινά βάθη των 80's προσφέροντας στημένη γυναικεία πάλη, γραφικά στερεοτυπικούς χαρακτήρες αλλά και μπόλικο σέξι υλικό στους άρρενες θεατές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v