Νέα κατηγορία οσκαρικών ταινιών στο Ertflix

Η ώρα της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ πλησιάζει και το ΕΡΤΦΛΙΞ προσφέρει στην πλατφόρμα του, σπουδαίες οσκαρικές ταινίες για να δεις.
Νέα κατηγορία οσκαρικών ταινιών στο Ertflix
Η φετινή 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου 2021, με το κινηματογραφικό κοινό να αδημονεί για το αν η Κλόε Ζάο θα καταφέρει να σηκώσει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας για το υπέροχο Nomadland όπως και για το ποιοι ηθοποιοί θα επιστρέψουν σπίτι τους με το χρυσό αγαλματίδιο.

Το Ertflix θέλοντας να μας βάλει στο κλίμα των βραβείων πρόσθεσε στην πλατφόρμα του κάποιες εξαιρετικές οσκαρικές ταινίες που μοιάζουν σίγουρες επιλογές για να περάσεις ένα υπέροχο βράδυ μπροστά στην οθόνη σου.

Dallas Buyers Club του Ζαν Μαρκ Βαλέ (2013)



Συγκλονιστικός Τζάρεντ Λέτο τσιμπά Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, συγκλονιστικότερος Μάθιου Μακόναχι σηκώνει το Όσκαρ Ά Ανδρικού σε μια ταινία που σου δένει κόμπο το στομάχι. Το Dallas Buyers Club παρακολουθεί τη ζωή του Τεξανού Ρον Γουντρουφ (Μακόναχι) που όταν μαθαίνει ότι πάσχει από HIV δημιουργεί μια απροσδόκητη συμμαχία με μια οροθετική τρανσέξουαλ (Τζάρεντ Λέτο) αφήνοντας στην άκρη την ομοφοβία του.

Οδηγός και των δύο το πάθος τους για τη ζωή που περνά από μπροστά τους κάθε λεπτό που περνά. O αποστεωμένος Μακόναχι δίνει μια από τις σπουδαιότερες ερμηνείες των τελευταίων ετών.

Τhe Hurt Locker της Κάθριν Μπίγκελοου (2008)



To Hurt Locker κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας για το 2008, έμεινε ωστόσο στην κινηματογραφική ιστορία γιατί χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στην Κάθριν Μπίγκελοου, η οποία έγινε η μοναδική έως τώρα γυναίκα που το έχει κατακτήσει.

Βραδυφλεγές πολεμικό δράμα που διαδραματίζεται στη Βαγδάτη και περιγράφει την ιστορία του λοχίας Σάνμπορν, ενός πρώην καταδρομέα και του λοχία Έλτριτζ, οι οποίοι έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών.

Βαθιά συγκινητικό κι ανθρώπινο φέρνει σε πρώτο πρόσωπο την εύθραυστη ψυχολογία όσων στέκονται στην πρώτη πολεμική γραμμή.

Ο Λαβύρινθος του Πάνα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (2006)



Ένα υπέροχο τρομακτικό παραμύθι για ανήλικες δοσμένο από τον ιδιοφυή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, που εδώ μεγαλουργεί και πάλι πίσω από την κάμερα. Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Δημιουργεί λοιπόν έναν παραμυθένιο κόσμο αντίβαρο όσων διαδραματίζονται γύρω της που τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο Λαβύρινθος σάρωσε όπως ήταν αναμενόμενο κάθε «καλλιτεχνικό» οσκαρικό βραβείο ( Φωτπογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μακιγιάζ)

Manchester by the Sea του Κένεθ Λόνεργκαν (2016)



O Κέισι Άφλεκ παίρνει δικαίως το Όσκαρ ‘Α Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Λι Τσαντλερ, υποδυόμενος έναν επιστάτη πολυκατοικιών στη Βοστόνη που καλείται να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του μετά το θάνατο του αδερφού του.

Σπαραξικάρδιο και συγκινητικό το φιλμ του Λόνεργκαν αποκαλύπτει τις σκηνοθετικές αρετές του μαγνητίζοντας τον θεατή.

Αν δεν σου έφτασαν τα παραπάνω τσέκαρε οπωσδήποτε το Δωμάτιο με Θέα (1985)του Τζέιμς Άιβορι (Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών) που μας σύστησε το σπουδαίο ταλέντο της Ελένα Μπόναμ Κάρτερ και το υποκριτικό μπρα ντε φερ του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και του Τζέρεμι Άιρονς στο The Mission (Όσκαρ Φωτογραφίας του 1986).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v