«Καμένες» κωμικές σειρές που αξίζει να δεις

Έχεις βαρεθεί τα sitcoms με τα ηχογραφημένα γέλια; Ψάχνεις κάφρικο χιούμορ και καμένα αστεία; Σου παρουσιάζουμε τις καλύτερες κωμικές σειρές της πιάτσας.
«Καμένες» κωμικές σειρές που αξίζει να δεις
Όπως θα έχεις καταλάβει είμαστε σειράκηδες. Εν τω μεταξύ λίγο, το λοκντάουν που περάσαμε, λίγο οι πάμπολλες επιλογές που μας δίνουν οι αγαπημένες μας πλατφόρμες, το λιώσιμο έχει περάσει στο επόμενο στάδιο κι άμα λάχει κι η σειρά είναι καλή, βαράμε μεταμεσονύχτιες υπερωρίες για να τελειώσουμε τον κύκλο. Τελευταία για κάποιο περίεργο λόγο αποζητούμε όλο και πιο συχνά κωμικές σειρές για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας. Επειδή όμως έχουμε κάπως βαρεθεί τα sitcoms με τα ηχογραφημένα γέλια και τις κωμικές σειρές που έχουν 2 καλά αστεία το επεισόδιο, ψάχνουμε αγνό κάφρικο χιούμορ και καμένα αστεία για να ευφρανθεί το μέσα μας. Αν είσαι στην ίδια φάση με εμάς άδειασε το πρόγραμμα σου τις επόμενες μέρες, γιατί είναι σίγουρο ότι θα κολλήσεις με κάποια από τις παρακάτω σειράρες.

It’s Always Sunny in Philadelphia (2005- σήμερα, 14 σεζόν)



Ξέρεις πολλές κωμικές σειρές που βρίσκονται στην 14η σεζόν τους κι ακόμη έχουν 8,8 στα 10 στο Imdb; Μάλλον όχι. Ξέρεις πολλές κωμικές σειρές που μετά από 154 επεισόδια συνεχίζουν να σκαρφίζονται κάφρικα αστεία που διπλώνουν το στομάχι σου στα δύο από τα γέλια; Μάλλον όχι. Για αυτόν τον λόγο το It’s Always Sunny in Philadelphia παραμένει μια ανίερη απόλαυση που ποσώς νοιάζεται για την πολιτική ορθότητα και πολύ καλά κάνει. Δημιούργημα της θεότητας που ακούει στο όνομα Rob McElhenney περιγράφει τις περιπέτειες 5 ημιαποτυχημένων μισάνθρωπων που πάσχουν από έντονο παρτακισμό και συγκρούονται για κάθε πιθανό κι απίθανο λόγο.

Η συμμετοχή του Danny DeVito ανεβάζει το καλτ λέβελ της σειράς πιο ψηλά κι από παλιό κουρτινόξυλο στο πατρικό της μάνας σου.

Who is America? (2018)



To Who is America? προβλήθηκε στις οθόνες μας το 2018 κι ήταν ίσως το πιο extreme εγχείρημα του Σάσα Μπάρον Κοέν. Όταν μιλάμε όμως για τον Borat, τον Bruno, τον Ali G και τον Δικτάτορα, πρόκειται σίγουρα περί κατορθώματος. Ο Κοέν έχει μάθει να σατιρίζει κάθε κοινωνική ομάδα που βρεθεί απέναντί του, δίχως να βάζει ποτέ ένα πολιτικά ορθό όριο στην κριτική του. Στο Who is America? τα βάζει με όλον τον βαθιά ριζωμένο συντηρητικό κόσμο των Ρεπουμπλικάνων και θριαμβεύει δίνοντας μας μια ανατριχιαστική, εφιαλτικά αστεία, σατιρική αναπαράσταση, που ισοπεδώνει οτιδήποτε έχει προβληθεί ποτέ, στην καλωδιακή τηλεόραση.

Αν δεν το πιστεύεις, τότε να σε ενημερώσουμε πως κινηματογραφεί τον Dick Cheney (πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ) να υπογράφει σε waterboarding kit (εργαλείο βασανισμού που χρησιμοποιεί το αμερικανικό κράτος κατά καιρούς), λοιπούς ρεπουμπλικάνους να λανσάρουν μπροστά στην κάμερα χωρίς καμία αιδώ όπλα για νήπια και παιδιά κάτω των δέκα ετών, ενώ ο Jason Spencer (ένας ακόμη Ρεπουμπλικάνος της υψηλής διανόησης) μας δείχνει τα οπίσθια του, γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα βάλεις με τους ομοφοβικούς τρομοκράτες που μέμφονται την πατρίδα σου.

Ο Κοέν οικειοποιείται το ανήκουστο, σερβίροντας το, στο τηλεοπτικό μας πιάτο. Και ενώ το σαγόνι μας μοιάζει να έχει αποκολληθεί, εκείνος ανηλεής, γδέρνει το ρατσιστικό τομάρι θρησκόληπτων πατριωτών, υποστηρικτών της οπλοκατοχής.

Santa Clarita Diet (2017-2019, 3 σεζόν)



Στη λίστα με τις πιο αδικημένες κωμικές σειρές πρέπει να μπει πολύ ψηλά το διαμαντάκι του Netflix που ακούει στο όνομα Santa Clarita Diet. Υπεύθυνο για το τηλεοπτικό comeback της αγαπημένης μας Ντρου Μπάριμορ το Santa Clarita Diet, περιγράφει την ήσυχη κι ολίγον βαρετή ζωή ενός ζευγαριού μεσιτών, της Sheila Και του Joel (τον οποίο υποδύεται ο πάντα εξαιρετικός Τίμοθι Όλιφαντ του Justified και του Deadwood).

Σε μια καθιερωμένη επίδειξη σπιτιού, η Sheila δεν αισθάνεται και τόσο καλά με αποτέλεσμα να κάνει λίγο εμετούλη και να πεθάνει αιφνιδίως. Όταν ο σύζυγός της, προσπαθεί να τη συνεφέρει εκείνη ξυπνά και γίνεται ένα πλήρως λειτουργικό ζόμπι, που έχει μόνο ένα μικρό τόσο δα κουσούρι. Νιώθει καλύτερα όταν τρέφεται με ανθρώπινο κρεατάκι.

Κωμωδία τρόμου με σαρδόνιο χιούμορ, τραγελαφικές καταστάσεις και πανέξυπνες ατάκες, που αγαλλιάζει την καρδούλα σου κι ας είναι βουτηγμένη στο αίμα. Η Ντρου Μπάριμορ είναι καταπληκτική κι αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία.

Dead Set (2008, 1 σεζόν)



Ο Charlie Brooker έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην παγκόσμια τηλεοπτική βίβλο, μιας και είναι ο δημιουργός του Black Mirror. Ωστόσο, ο «Μαύρος Καθρέφτης» δεν είναι η μόνη σειρά, για την οποία ο δηλώνει περήφανος ο Charlie αφού το 2008 είχε κυκλοφορήσει τη μίνι σειρά Dead Set, δίνοντάς μας την καλύτερη βρετανική κωμική σειρά τρόμου ever.

Στο πλατό του Big Brother, οι παίκτες συνεχίζουν την βαρετή τηλεοπτική ζωή τους, χωρίς να ξέρουν ότι στον υπόλοιπο κόσμο, ξέσπασε μια επιδημία που μετατρέπει σε χρόνο ρεκόρ τους πάντες σε ζόμπι. Σύντομα οι νεκροζώντανοι θα την πέσουν στο σπίτι του Big Brother με στόχο να κατασπαράξουν εργαζόμενους και παίκτες. Καταπληκτική κοινωνική σάτιρα από τον Brooker που,. όπως συνηθίζει, κλείνει το μάτι στον θεατή, μέσα από την αλληγορική του σεναριακή ματιά. Στα bonus η εξαιρετική ερμηνεία του άγνωστου τότε Riz Ahmed, πολύ πριν προταθεί για Όσκαρ Ά Ανδρικού με το Sound of Metal.

The Good Place (2016-2020, 4 σεζόν)



O Michael Schur είναι ένας δημιουργός που άνετα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κωμική ιδιοφυία μιας και κρύβεται πίσω από τα Parks and Recreation, Brooklyn Nine Nine και το αγαπημένο του «παιδί» που ακούει στο όνομα The Good Place. Ο Schur φτιάχνει μια κωμωδία που καταπατά κάθε μυθοπλαστικό όριο σερβίροντας μαθήματα ανατρεπτικής ηθικής όσο οι έννοιες του παράδεισου και της κόλασης εναλλάσσονται με πολυσύνθετο κι ανατρεπτικό τρόπο.

Λόγω ενός λάθους, η εγωκεντρική Eleanor Shellstrop (Θεά η Κρίστεν Μπελ) φτάνει στον Τόπο των Καλών μετά το θάνατό της. Αποφασισμένη να μείνει, προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Μετά ξεκινάει ένα ταξίδι στο οποίο συνυπάρχουν μαθήματα αριστοτέλειας ηθικής, χωροχρονικά ταξίδια, flashbacks, εμπνευσμένες ατάκες, σπαρταριστοί διάλογοι κι ένας Τεντ Ντάνσον στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

Wilfred (2011-2014, 4 σεζόν)



Ο Ελάιζα Γουντ, δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα περίμεναν πως θα ακολουθούσε ο Φρόντο Μπάγκινς. Ωστόσο κατάφερε να παίξει σε μια από τις πλέον καμένες κι εξίσου αδικημένες κωμικές σειρές που δημιούργησε και συμπρωταγωνίστησε ένας περίεργος τύπος εν ονόματι Τζέισον Γκαν. Πρόκειτα για την ιστορία ενός μανιοκαταθλιπτικού που κάνει απόπειρα αυτοκτονίας (ο Ελάιζα Γουντ) ο οποίος για κάποιον λόγο που κανείς δεν κατάλαβε, βλέπει τον σκύλο της γειτόνισσας σαν έναν άνθρωπο σε σκυλίσια στολή. Όλοι οι υπόλοιποι τον βλέπουν ως σκύλο.

Η σειρά είναι ξεκαρδιστική μιας και δεν μένει μόνο στα εύκολα αστεία αλλά σκάβει κάτω από την επιφάνεια αυτής της παράδοξης σχέσης. Κολληματικό κι ιδιαίτερα εθιστικό, το Wilfred είναι η πιο απολαυστική καμένη σειρά, που δεν πίστευες ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v