10 σκηνές από την ελληνική TV για πολλά γέλια

Οι Απαράδεκτοι στη Γιουροβίζιον, ο Φωτάρας μοντέλο, ο κύκλος των βλαμμένων ποιητών κι οι υπόλοιπες φορές που γονατίσαμε από τα γέλια στην ελληνική TV.
10 σκηνές από την ελληνική TV για πολλά γέλια
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η ελληνική τηλεόραση μας έχει χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πονέσανε τα πλευρά μας από τα γέλια παρακολουθώντας σειρές ή αστεία περιστατικά σε αυτή κι ακόμη δεν τα έχουμε ξεπεράσει όπως και να έχει. Σου απλώνουμε το χέρι λοιπόν και σε προσκαλούμε να βουτήξεις στην αγνή τηλεοπτική νοσταλγία που μας προσέφερε αυτή η χώρα και να γελάσεις και πάλι μαζί μας μέχρι δακρύων όσο τα ηχεία δονούνται με το Αντώνη αγάπη μου έλα πάρε με από δω!



Οι Απαράδεκτοι στη Eurovision!



Oι Έλληνες είναι γνωστό πως έχουμε μια σχέση λατρείας με τη Eurovision. Κάθε χρόνο λοιπόν γίνεται σοβαρή δουλίτσα στην προεπιλογή του τραγουδιού που θα διαγωνιστεί στη Eurovision. Κανένα τραγούδι ποτέ ωστόσο δεν πρόκειται να ξεπεράσει την επιλογή των Απαράδεκτων που σαν άλλοι συνεχιστές των Αρχαίων Ελλήνων, φτιάχνουν μια επική τραγουδάρα που ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει. Άλλωστε όπως λέει κι ο ποιητής, Δώσαμε τα φώτα, η Ελλάς δεν είναι κότα.

Ο κύκλος των βλαμμένων ποιητών



Της Ελλάδος τα παιδιά, είναι δίχως άλλο η πιο καλτ σειρά στην ιστορία της ελληνικής TV. Δεν χρειάζεται να επιχειρήσουμε περαιτέρω. Στον κύκλο των βλαμμένων ποιητών, η Αεροποριάδα του Πλαπούτα γίνεται πιο έπος κι από την Οδύσσεια, ενώ όλοι μας μονολογούμε μαζί με τον αδελφό Χλαπάτσα «Να ζήσω ή να πεθάνω, σε ένα παστίτσιο επάνω;» Επεισόδιο που τερματίζει το καλτόμετρο.

Φιλί, φιλί με λυτρώνεις



Στην Αμαλία από το Παρά Πέντε έχουμε μεγάλη αδυναμία. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τους λόγους, που ο ρόλος αυτός της Ζέτας Μακρυπούλια έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία. Ο βασικότερος ωστόσο εξ αυτών παραμένει το συγκλονιστικό βιντεοκλίπ Φιλί, Φιλί με Λυτρώνεις που έγινε hit χάρη στην τιμημένη προφορά της Αμαλίας, που μας αποτελειώνει κάθε φορά, που το βλέπουμε και το ακούμε.

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;



Όταν ο Αλέξανδρος Θεοτοκάτος διαβάζει τα αθλητικά του νέα, πέφτει πάνω σε μια είδηση που γράφει ότι ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα φέτος κι αναρωτιέται από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; Μια από τις πιο κλασικές τηλεοπτικές ατάκες της ελληνικής tv που έγινε Meme κάποιες χιλιάδες φορές κι έχει συμβάλλει να κρατάμε ακόμη στην καρδούλα μας το Άκρως Οικογενειακόν, γελώντας υπερβολικά κάθε φορά που την πετυχαίνουμε.

Η τούμπα του Τάκη Τσουκαλά



Ξέρουμε ότι δεν είναι σωστό να γελάμε όταν ο άλλος πέφτει. Δεν πρέπει να είμαστε κάφροι, γιατί είναι πιθανό να χτυπήσει άσχημα κάποιος όσο εμείς έχουμε σχεδόν κατουρηθεί από τα γέλια. Όμως σε ετούτη τη θρυλική τούμπα του Τάκη Τσουκαλά, που συμπαρασύρει το πλατό, τον καμεραμάν, τον ηχολήπτη και τους από κάτω, δεν γίνεται να μην πλαντάξεις στο γέλιο.

Ο Φωτάρας μοντέλο



Τα Εγκλήματα είναι μια κατάμαυρη κωμική σειρά, με ένα ιδιοφυές σενάριο που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ένας από τους αγαπημένους δεύτερους χαρακτήρες των Εγκλημάτων, ήταν κι ο Φωτάρας από το χωριό που θέλει να κάνει την Κορίνα γυναίκα του και βασίλισσα. Στυλιστικά ωστόσο έχουμε ένα πρόβλημα για αυτό και ζητάει τη βοήθεια του Μιχαλάκη και του Τζώνη προκειμένου να καταπλήξει τα πλήθη και την Κορίνα. Η επίδειξη μόδας του λοιπόν είναι τουλάχιστον Α Π Ο Λ Α Υ Σ Τ Ι Κ Η.

Το σαβουριασμένο μηχανάκι που κινείται με νερό



Οι Έλληνες όπως και να το κάνουμε, έχουν καλή σχέση με την ευρεσιτεχνία. Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι είμαστε ο λαός της πατέντας. Για αυτό λοιπόν όταν μάθαμε ότι ένας συμπατριώτης μας έφτιαξε ένα μηχανάκι (σε όψη καγκούρικου παπιού) που κινείται με νερό, πιάσαμε στασίδι μπροστά στην τηλεόραση για να δούμε την επίδειξη. Τα πράγματα ωστόσο δεν πήγαν και πολύ καλά και βρεθήκαμε με πονεμένο νεφρί από το γέλιο.

Η Κραυγή του Μίστερ Μπούτια



Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε τις αντιδράσεις των περισσοτέρων ανθρώπων του πλανήτη τον καιρό του κορωνοϊού και να τις συνοψίσουμε σε ένα βίντεο που με το ζόρι ξεπερνά το ένα λεπτό, τότε δίχως άλλο θα επιλέγαμε την ιστορική κραυγή του Μίστερ Μπούτια στην εκπομπή του Φίλιππου Καμπούρη όπου και εξετέλεσε μια σκηνή αρχαίου θεάτρου.

Το τζαμπαντάν ταξίδι του Λάζαρου στην Αυστραλία



Το Είσαι το ταίρι μου είναι από τις πιο αγαπημένες μας σειρές κι ο Λάζαρος, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που συμβαίνει αυτό. Η καλύτερη ίσως σκηνή του είναι όταν εξηγεί στον Γρηγόρη πώς να πάει στην Αυστραλία σχεδόν τσάμπα προκειμένου να βρει τη Βίκυ, που τον παράτησε για να επιστρέψει στη χώρα των καγκουρό. Ένα ταξίδι διατλαντικό ταξίδι που περιλαμβάνει καμήλες, ελέφαντες, Τούρκους νταλικέρηδες, φελούκες, πιρόγες κι ένα φοιτητικό εισιτήριο με το Πειραιάς- Χίος. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω, ο Μοϊκανός της καρδιάς μας τα είπε όλα.

Ο Λαός δεν θα πει «Νο» στον Κατακουζηνό



Όταν ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός θέλησε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής η Ελένη Βλαχάκη έτριψε τα χέρια της με ικανοποίηση για όσα επρόκειτο να συμβούν μετά, κοιτώντας προφανώς το συμφέρον της. Εμείς από την άλλη έχουμε αποστηθίσει όλα τα σωστά χουλιγκάνικα συνθήματα «Ο λαός δεν θα πει Νο, στον Κατακουζηνό» και «Το ΒΥΖΑΝ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» για να αποδώσουμε φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον καμένα επεισόδια που προβλήθηκαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v