Τέλειες σειρές για να… ζήσεις την Ιστορία

Πόλεμοι, επαναστάσεις, ήρωες και αντι-ήρωες, σε απολαυστικές ιστορικές σειρές που βλέπονται μονορούφι. Και λεπτομέρειες για το πού θα βρεις την καθεμία.
Τέλειες σειρές για να… ζήσεις την Ιστορία

Θα ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Μάλλον η καλύτερη (βλέπε πιο ακριβής) ιστορική σειρά όλων των εποχών είναι το Rome του ΗΒΟ. Στην απίθανη περίπτωση που δεν το έχεις δει, ξεκίνα από αυτό, και πας μετά και στα επόμενα.

Πόλεμος και Ειρήνη

Ολόκληρο το έπος του Τολστόι αφηγείται σε οκτώ επεισόδια αυτή η αριστουργηματική σειρά του BBC, που θα σε μεταφέρει στην προεπαναστατική Ρωσία του 1805, για να μάθεις πέντε πράγματα για τους ναπολεόντειους πολέμους και τον άγνωστο εν πολλοίς 19ο αιώνα. Διαθέσιμη εντελώς δωρεάν στο Ertflix.

The Liberator

Ολοκαίνουρια σειρά animation (για ενήλικες, προφανώς) του Netflix, δεν έχει μια βδομάδα που έκανε πρεμιέρα, το Liberator εξιστορεί μια από τις πιο αιματηρές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήρωές της είναι οι Thunderbirds, μια ομάδα Αμερικανών, Μεξικανών και Ιθαγενών Αμερικανών, που πολεμούν στην υπό ναζιστική κατοχή Ευρώπη το 1943. Τέσσερα 45λεπτα επεισόδια που βλέπονται με κομμένη την ανάσα.



The Crown

Η τέταρτη σαιζόν του έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Κυριακή στο Netflix, κι έχει… σύγχρονη βρετανική Ιστορία με το τσουβάλι: Και Μάργκαρετ Θάτσερ, και Κάρολο-Νταϊάνα και βασιλικές ίντριγκες και γενικώς όλα τα 80s σε δέκα ωριαία επεισόδια που σαρώνουν τις κριτικές. Αν δεν την έχεις δει, εξαιρετική (και ιστορικά ακριβής) είναι και η προηγούμενη, τρίτη σαιζόν, που εκτυλίσσεται στα 70s.

The Last Czars

Ανήκει στο είδος που λέγεται docuseries, ένα υβρίδιο μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, αποτελείται από έξι 45λεπτα επεισόδια, και αφηγείται –αν δεν το μάντεψες από τον τίτλο– την πτώση της Αριστοκρατίας στη Ρωσία, μαζί με όλα τα πώς και τα γιατί της Επανάστασης ιδωμένης από την οπτική της τελευταίας βασιλικής οικογένειας των Ρομανόφ. Το βρίσκεις κι αυτό στο Netflix.

The Last Kingdom

Το σωτήριο έτος 886 μ.Χ., η Βρετανία είναι χωρισμένη σε επτά βασίλεια (λάτρεις του Game of Thrones, χαμογελάσατε;) και οι Βίκινγκς έρχονται να κατακτήσουν και να λεηλατήσουν. Ο κεντρικός μας ήρωας, ο Uhtred, είναι Σάξονας, μεγαλωμένος από Βίκινγκς, που καλείται να πάρει θέση. Τρεις σαιζόν, από 8 ωριαία επεισόδια οι δύο πρώτες και 10 η δεύτερη, διαθέσιμες στο Netflix.



The Spy

Θα το είδες λογικά πέρυσι, αν βλέπεις σειρές γενικώς, αλλά για την απίθανη περίπτωση που δεν: Εδώ έχουμε την ιστορία του ισραηλινού κατάσκοπου Έλι Κόεν ο οποίος διεισδύει στα υψηλά κλιμάκια της Δαμασκού υποδυόμενος τον Άραβα, λίγο πριν τον πόλεμο των Έξι Ημερών –πόλεμο που οι ιστορικοί αναλυτές λένε ότι το Ισραήλ δεν θα είχε κερδίσει ποτέ χωρίς τη δουλειά του. Απολαυστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Σάσα Μπάρον Κόεν, αποδεικνύει πως είναι πολλά περισσότερα από τον Μπόρατ που αγαπήσαμε. Έξι επεισόδια, μια ωρίτσα το καθένα, τα βρίσκεις στο Netflix.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v