ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με αυτές τις σειρές θα μάθεις και Ιστορία

Ποιος είπε ότι από μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να λάβουμε και μαθήματα Ιστορίας; Έχουμε πέντε, για την ακρίβεια, που θα σου μάθουν πολλά.

Με αυτές τις σειρές θα μάθεις και Ιστορία


The Crown

Η σειρά-φαινόμενο του Netflix παρουσιάζει με αρκετή ιστορική ακρίβεια - και λίιιγες δόσεις μόνο έξτρα δράματος - την ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ (της τωρινής, της συμπαθητικής, με την ωραία αίσθηση του στυλ) από την δεκαετία του ’40 μέχρι και σήμερα. Και σύντομα σκάει νέα σεζόν, που τον ρόλο της μεγαλύτερης πλέον Ελισάβετ αναλαμβάνει η Οσκαρούχα Ολίβια Κόλμαν. Άρα και Ολίβια, και ένα σύντομο μάθημα σύγχρονης Βρετανικής Ιστορίας.

Rome

Το αριστούργημα του HBO που κόπηκε άδοξα στην δεύτερη σεζόν ήταν μια άριστη αναπαράσταση της αρχαίας Ρώμης και όλων των δολοπλοκιών που την έκαναν να είναι… αυτό που ήταν η αρχαία Ρώμη. Πόσο άριστη αναπαράσταση; Τόσο, που κόπηκε λόγω υπερβολικών εξόδων. To HBO έχει πλέον μετανοήσει για αυτή του την πράξη, και ελπίζουμε (στο όλο κλίμα των ασταμάτητων revivals) να το ξαναδούμε στους δέκτες μας.

Medici

Ξανά Ιταλία, αλλά σε πιο πρόσφατο παρελθόν. Η οικογένεια των Μεδίκων ήταν από τις πανίσχυρες της ευρωπαϊκής Ιστορίας, ασκώντας τεράστια επιρροή στην κοινωνία μεταξύ 15ου και 18ου αιώνα. Και αυτή είναι μια σειρά που, χωρίς να φτάνει σε ακραία σημεία το στοιχείο της σαπουνόπερας (όπως, ας πούμε, το The Tudors, που λείπει από αυτή την λίστα), μας δίνει να καταλάβουμε γιατί και πώς.

A Very English Scandal

Η σειρά που χάρισε φέτος στον Χιου Γκραντ το Emmy πρώτου ανδρικού ρόλου είναι μια πολύ καλή απεικόνιση της Αγγλίας της δεκαετίας του ’70. Αναφέρεται στο σκάνδαλο που ξέσπασε με τον πολιτικό Τζέριμι Θορπ, ο οποίος προσπάθησε να οργανώσει την δολοφονία του πρώην εραστή του που τον εκβίαζε, καταλήγοντας σε μια τεράστια δικαστική διαμάχη που σκότωσε την πολιτική του καριέρα.

Drunk History

Και πάμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά εξωφρενικά διασκεδαστικό. Και πολύ περισσότερο επιμορφωτικό απ’ ό,τι προδίδει ο τίτλος. Σε κάθε επεισόδιο, ένας διαφορετικός κωμικός αναλαμβάνει να μας εξηγήσει με απλά λόγια σημαντικά (ή και απλώς σούπερ καμένα και ενδιαφέροντα) ιστορικά γεγονότα… τύφλα στο μεθύσι. Έπειτα, κωμικοί ηθοποιοί αναπαριστούν την αφήγησή του κατά γράμμα, δημιουργώντας μερικές από τις πιο αστείες σκηνές που έχουμε δει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, και καλύπτοντας μια τεράστια γκάμα από ιστορίες. Φυσικά, η ερευνητική ομάδα της εκπομπής κάνει άριστη δουλειά και τα γεγονότα παρουσιάζονται με ακρίβεια… Εντάξει, εκτός από τους διαλόγους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v