ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το Google Maps σε προειδοποιεί αν το λεωφορείο είναι γεμάτο

Από σήμερα στο Google Maps βλέπεις πόσο θα αργήσει το λεωφορείο που περιμένεις, και πόσο… φίσκα είναι. Ναι, παίζει και στην Αθήνα.

Το Google Maps σε προειδοποιεί αν το λεωφορείο είναι γεμάτο

Το Google Maps δεν είναι πολύτιμο εργαλείο μόνο για τους οδηγούς, που βλέπουν εδώ και καιρό την κίνησε σε πραγματικό χρόνο στις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη (μεταξύ αυτών και η Αθήνα) αλλά πλέον και για όσους χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η νέα υπηρεσία που ανακοίνωσε η δημοφιλής εφαρμογή χαρτών, είναι από σήμερα πραγματικότητα σε 200 πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, και αφορά τη live ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στα λεωφορεία και τις προβλέψεις συνωστισμού.

Μάλιστα, η υπηρεσία θα παρέχεται ακόμα και σε σημεία όπου δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα των συγκοινωνιών. Πλέον, αν το λεωφορείο αργεί, μπορείς να δεις πόσο ακριβώς θα αργήσει, με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας στη διαδρομή που σε ενδιαφέρει –εννοείται σε πραγματικό χρόνο. Θα βλέπεις, επίσης, πάνω στον χάρτη ακριβώς σε ποια σημεία της διαδρομής σημειώνονται οι καθυστερήσεις.

Η πρόβλεψη συνωστισμού, επίσης, θα σου δείχνει πόσο γεμάτο θα είναι το επόμενο λεωφορείο, τραίνο ή μετρό που έρχεται, με βάση προηγούμενες διαδρομές, για να μπορείς να αποφασίσεις αν θα στριμωχτείς ή θα περιμένεις λίγο ακόμα για το επόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY