ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

Από την μία πλευρά ντρεπόμαστε. Από την άλλη, ας δούμε αυτή την έρευνα ως μια ευκαιρία να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Statista πριν λίγες ημέρες έβγαλε στο φως τις πεποιθήσεις των ευρωπαίων ανδρών και γυναικών από επιλεγμένα κράτη σχετικά με το ποιος ασχολείται περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού, συγκεκριμένα το μαγείρεμα και το καθάρισμα. Και τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά για την Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα βλέπουμε την μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, καθώς για τις γυναίκες, το ποσοστό βρίσκεται στο 85% (και είναι και το υψηλότερο στην Ευρώπη), ενώ για τους άνδρες στο 16%. Η μόνη χώρα με χαμηλότερο ποσοστό στους άνδρες ήταν η Ουγγαρία, με 14%, αλλά η Ουγγαρία είχε επίσης το μικρότερο ποσοστό γυναικών που δήλωναν ότι έκαναν τις δουλειές, με 56%.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Σουηδία, όπου η διαφορά ήταν λιγότερο από 20% μεταξύ των δύο φύλων, με 74% και 56% σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα. Δείτε παρακάτω το γράφημα με τις απαντήσεις των υπόλοιπων χωρών και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια: Ποιος κάνει τις δουλειές στο δικό σας σπίτι;ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY