Το 60% των Ελλήνων πιστεύει στο ξεμάτιασμα

Μέσα στα πράγματα που συμβαίνουν φέτος, μαθαίνουμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύουν πως το ξεμάτιασμα γιατρεύει τον πονοκέφαλο.

Μια νέα έρευνα της Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας αναφέρει πως 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως το ξεμάτιασμα είναι ικανό να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο. Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας, που είναι στις 12 Σεπτεμβρίου, και συμμετείχαν 10 χιλιάδες πολίτες.

Ο πονοκέφαλος, παρά το γεγονός ότι μπορεί όντως να εκδηλωθεί και σε περιπτώσεις άσχημης ψυχολογίας, δεν παύει να είναι πρόβλημα βιολογικό. Πολλοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για ημικρανίες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ενώ τα πράγματα που μπορεί να πυροδοτήσουν μία ημικρανία είναι πάρα πολλά, και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο: υπάρχουν τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν άσχημη αντίδραση, ενώ ορισμένοι οργανισμοί είναι πιο ευαίσθητοι στο αλκοόλ. Υπάρχουν, από την άλλη, και εντελώς άσχετοι με την διατροφή παράγοντες, όπως μια απότομη αλλαγή του καιρού, ακόμα και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας για αυτό; Πιστεύετε στο ξεμάτιασμα;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v