Αίτηση για να απαγορευτεί το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους

Μία κίνηση που θα συζητηθεί. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους;

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία έκανε αίτηση για απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους, πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης. Η πρακτική έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τον τελευταίο καιρό, με τελευταία το Παρίσι.

«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Η εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και στις παραλίες, μάλιστα, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Στις παραλίες, ειδικά, το θέμα του τσιγάρου έχει συζητηθεί πολύ, καθώς οι πεταμένες γόπες αποτελούν τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον. Τέλος, η Εταιρία διαθέτει πινακίδα όπου αναγράφεται “Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!”, και προσφέρεται σε όποιον δήμο την ζητήσει για να την εγκαταστήσει σε παιδικές χαρές.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτήν την εξέλιξη;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v