Είναι η θέση της γυναίκας στο σπίτι;

Πιθανότατα δεν θα εκπλαγείτε, αλλά να τι απαντήσαμε οι Έλληνες και τι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σε μεγάλη σχετική δημοσκόπηση.
Είναι η θέση της γυναίκας στο σπίτι;
Πολύ πάνω από την Δύση στην οποία, εχμ, «ανήκουμε» βρέθηκαν οι απαντήσεις των Ελλήνων στην ερώτηση του Ευρωβαρόμετρου «θεωρείτε ότι ο σημαντικότερος ρόλος μιας γυναίκας είναι να φροντίζει το σπίτι και την οικογένειά της;».

Συγκεκριμένα, το 69% των Ελλήνων απάντησε ότι «συμφωνεί πολύ», ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Δυτικής Ευρώπης, που βρέθηκε στο 44%.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, οι μόνες χώρες στις οποίες το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ξεπερνά το δικό μας είναι το πρώην ανατολικό μπλοκ. Το υψηλότερο ποσοστό κατέχει η Βουλγαρία, με 81%, και ακολουθούν η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Πολωνία.



Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Σουηδία, όπου μόλις το 11% των ερωτηθέντων συμφώνησε πως ο ρόλος των γυναικών είναι να προσέχουν σπίτι και οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ερώτηση έγινε σε ίσο ποσοστό ανδρών και γυναικών –δεν είναι, δηλαδή, μόνο άνδρες που εξέφρασαν την συγκεκριμένη άποψη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v