Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης

Το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών φέρνει αλλαγές τόσο στα διπλώματα οδήγησης, όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται οι εξετάσεις.
Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα απόκτησης διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου από την ηλικία των 17 ετών, ένα χρόνο δηλαδή νωρίτερα απ’ ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το δίπλωμα σε αυτή την ηλικία θα αφορά μόνο τη δυνατότητα συνοδευόμενης οδήγησης. Για να το βγάλει ένας υποψήφιος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με επαγγελματία εκπαιδευτή. Εν συνεχεία, για να αποκτήσει το κανονικό δίπλωμα στα 18, θα πρέπει να συμπληρώσει τουλάχιστον έξι μήνες και 100 ώρες συνοδευόμενης οδήγησης, και μετά να δώσει τις κανονικές εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά στη διενέργεια εξετάσεων, πλέον, κάθε όχημα που συμμετέχει σε αυτές θα πρέπει να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η σύνδεσή του με το κέντρο Ελέγχου του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών. Πλέον, εντός του οχήματος τοποθετείται κάμερα και μικρόφωνο, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η επικοινωνία του υποψήφιου οδηγού με τους εξεταστές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v