Ο κήπος της Ακρόπολης ξαναγεννιέται!

Η Παρασκευή 20 Απριλίου σηματοδοτεί την αρχή της αναγέννησης του κήπου και της παιδικής χαράς της Ακρόπολης.
Ο κήπος της Ακρόπολης ξαναγεννιέται!
Ένας κήπος με ελιές που ακουμπούν στον ιερό βράχο, ένας χώρος ο οποίος στη Μεταπολίτευση εξοπλίστηκε με παγκάκια και λειτούργησε με λίγα παιχνίδια ως παιδική χαρά της περιοχής.

Ένας πνεύμονας πρασίνου ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου ερήμωση, τα παγκάκια μισοκαταστράφηκαν, τα παιχνίδια απομακρύνθηκαν, τα δέντρα και η βλάστηση αφέθηκαν.

Με πρωτοβουλία της ΕΛΛΕΤ και την συμπαράσταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατοίκων Πλάκας, και πιο πρόσφατα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης» και της Κίνησης Κατοίκων Θησείου, ο κήπος αυτός ξαναγεννιέται.

Μετά από ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, με τη σύμπνοια του Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ξεκίνησε η υλοποίηση του οράματος: τα παγκάκια αναμορφώνονται και ένα μεγάλο άνοιγμα που ήδη υπάρχει διατηρείται ελεύθερο για τις γιορτές των κατοίκων.

Ένας φιλικός δημόσιος χώρος μας καλεί αυτήν την Παρασκευή 20 Απριλίου να τον γνωρίσουμε, στους πρόποδες του πιο ιστορικού μνημείου του πλανήτη.

Και είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούμε!



Πρόγραμμα:

17:30  Εσπερινός σύντομος για παιδιά στον Άη Γιώργη με τον πατέρα Αλέξανδρο, Ενορία Αγ. Νικολάου Ραγκαβά

18:00 Παραδοσιακά παιχνίδια & παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών από: Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και σχολεία της περιοχής (Αγκάλη, 72ο και 74ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Σχολή Χιλλ)

19:15  «Ο πλανήτης που φτιάχτηκε από φούσκες…» (Μπουρμπουλήθρες) από La Petite Marguerite

20:00  Διονύσης Σαββόπουλος …Τραγουδοπαραμύθι για όλους

20:30  Θίασος Χαρίδημου - Καραγκιόζης

21:00  Η Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδάει για την αγαπημένη της γειτονιά

21:30  «Αθήνα. Αναζητώντας τη Χαμένη Πόλη»: Ταινία με εικόνες από ταινίες της Παλιάς Αθήνας, των Σούλας Δρακοπούλου, Μαρκ Γκαστίν διάρκεια 78’
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v