ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Εφαρμογή ειδοποιεί όταν σας πλησιάζει κουνούπι!

Εφαρμογή που αναγνωρίζει το βούισμα των κουνουπιών δημιούργησαν ερευνητές, βάζοντας στόχο να μας σώσουν από τα ενοχλητικά τσιμπήματα και από τον κίνδυνο της ελονοσίας.

Εφαρμογή ειδοποιεί όταν σας πλησιάζει κουνούπι!

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εκμεταλλεύτηκαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, για να αναπτύξουν εφαρμογή για έξυπνα κινητά, που ανιχνεύει την ύπαρξη κουνουπιών στον γύρω χώρο.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν διαφορετικούς ήχους του χαρακτηριστικού «βουίσματος» κουνουπιών όταν πετούν και τα αξιοποίησαν σε βάση αναγνώρισης στην εφαρμογή τους ώστε όταν ένα κουνούπι πετά κοντά στο κινητό, το app να βγάζει προειδοποιητικό ήχο.

Το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία της εφαρμογής δεν είναι να γλιτώσει τον μέσο άνθρωπο από τα ενοχλητικά κουνούπια στις διακοπές του, αλλά τους κατοίκους χωρών που μαστίζονται από ελονοσία, νόσος που μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια.

Περίπου πενήντα είδη κουνουπιών μπορούν να εξαπλώσουν το παράσιτο της ελονοσίας, ενώ τα «θύματά» τους αυξάνονται τα τελευταία χρόνια – η ασθένεια σκότωσε πάνω από 400.000 ανθρώπους το 2016, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική.

Προς το παρόν, η εφαρμογή μπορεί να ανανγνωρίσει το πέταγμα του κουνουπιού σε ακτίνα δέκα εκατοστών γύρω από το κινητό, αλλά αυτή η ακτίνα αυξάνεται όταν βρίσκεται κοντά σε μέρος ή λάμπα που προσελκύει περισσότερο τα κουνούπια.

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να βελτιώσουν την εφαρμογή ώστε να διακρίνει τους διαφορετικούς ήχους των κουνουπιών, ώστε να μπορεί να ξεχωρίσει αν πρόκειται για κουνούπι που μπορεί να μεταδώσει ελονοσία, καθώς αυτά «βουίζουν» με διαφορετικό τρόπο από άλλα είδη.

Πηγή: Guardian

SPONSORED LINKS

"Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, η τεμπελιά είναι το μόνο για το οποίο έχω ακόμα δυνάμεις."

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν
    1949 - Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει πλήρως το ορεινό συγκρότημα του Βίτσι, απωθώντας τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού προς την Αλβανία. Τερματίζεται ουσιαστικά ο από του 1946 μαινόμενος Εμφύλιος Πόλεμος
    1962 - Ο 18χρονος Πέτερ Φέχτερ σκοτώνεται από ένοπλο φρουρό στο τείχος του Βερολίνου, όταν προσπαθεί να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της πόλης

© 2002-2018 MEDIA2DAY