Τα αδέρφια θα σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους

Σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα αδέρφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Δείτε τι θα προβλέπει.
Τα αδέρφια θα σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους
Θέμα ημερών είναι να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέπει στα παιδιά της ίδιας οικογένειας να σπουδάζουν στην ίδια πόλη και στους οικονομικά αδύναμους φοιτητές να σπουδάζουν στην πόλη των γονιών τους.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν και 2 σπίτια για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Δεν μπορεί να γίνει αυτό άλλο.  Μια αριστερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει. Εμείς θα νομοθετήσουμε άμεσα ότι καμιά οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι και κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά εάν θέλουν θα μπορούν να έρχονται εκεί που μένει η  οικογένειά τους.  Θα το καταθέσουμε αυτές τις μέρες θα ψηφιστεί και θα ισχύει από το δεύτερο εξάμηνο μετά το Φεβρουάριο».

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το λύκειο, ειδικότερα για τη Γ’ λυκείου, με τη δραματική μείωση των μαθημάτων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, καθώς επίσης και στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v