Τι γίνεται τελικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Δείτε τι ισχύει τελικά για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τις νέες κάρτες για τα Μέσα, καθώς και τι αλλάζει από σήμερα 6 Νοεμβρίου.
Τι γίνεται τελικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;
Διαθέσιμα προς πώληση από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων είναι από σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μεμονωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια των 1,40€ για τις μετακινήσεις με τα αθηναϊκά ΜΜΜ.

Τις πρώτες ημέρες αποκλειστικής χρήσης νέου τύπου εισιτηρίων, αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα που συνάντησαν όσοι ήθελαν να κάνουν μία και μόνο διαδρομή με τα ΜΜΜ, αλλά χρειαζόταν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών με τουλάχιστον 7€ (ήτοι για πέντε διαδρομές). Από σήμερα, θα εκδίδονται κανονικά και μεμονωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια των 1,40€, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο θα διατίθενται και μεμονωμένα εισιτήρια μειωμένου κομίστρου (0,60€) για τους αντίστοιχους δικαιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως τις 15 Νοεμβρίου, καθώς εντός του μήνα θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό, που θα ανοίγουν πλέον μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Και τι γίνεται με τις ουρές για τις προσωποποιημένες κάρτες;
Στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό θα… στηθείτε μόνο εφόσον θέλετε να παραλάβετε άμεσα την προσωποποιημένη κάρτα σας. Ωστόσο, πιο βολική, για να αποφύγετε τις ουρές που βλέπετε στις ειδήσεις, είναι η διαδικασία του ανοιχτού φακέλου. Σε οποιονδήποτε σταθμό μετρό, προσκομίζετε σε σημείο με ειδική σήμανση (ρωτήστε τον υπεύθυνο του σταθμού για να μην περιμένετε σε λάθος ουρά) ανοιχτό φάκελο Α4 που θα έχει γραμμένα πάνω του ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και ταχυδρομικό κώδικα και θα περιέχει τα εξής δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).
2.Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.
3.Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
4.Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr (χρειάζεται μια εγγραφή στην υπηρεσία του ιστότοπου, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες)
5.Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

Η κάρτα θα σας σταλεί ταχυδρομικά μέσα σε λίγες ημέρες. Σημείωση: Για ανέργους και άλλους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, καθώς και για κατόχους παλιών τριμηνιαίων, εξαμηνιαιών ή ετήσιων καρτών, δεν έχει προβλεφθεί ακόμη διαδικασία απόκτησης κάρτας και θα εισέρχονται στα Μέσα από ειδικές εισόδους που θα παραμένουν ανοιχτές για αυτούς.

Και τι γίνεται μέχρι να παραλάβω την κάρτα και να τη φορτίσω;
Η τελευταία ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρει ότι οι χάρτινες κάρτες του Οκτωβρίου θα ισχύουν ως και τις 15 Νοεμβρίου για την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού. Μετά από αυτή την ημερομηνία, οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες. Αν δεν έχετε παραλάβει την κάρτα σας μετά τις 15 Νοεμβρίου, θα πρέπει, μέχρι να σας παραδοθεί, να εκδώσετε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σημειώνεται ότι έκδοση προσωποποιημένων καρτών θα πραγματοποιείται και μετά τις 15 Νοεμβρίου – απλώς τότε παύει η ισχύς των παλιών χάρτινων καρτών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v