Τελικά, είναι καλύτερο να μένεις μόνος;

Να συγκατοικήσεις ή να μη συγκατοικήσεις; Ιδού η απορία. Και μαζί, μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά του να μένεις μόνος, για όσους βρίσκονται στο δίλημμα.
Τελικά, είναι καλύτερο να μένεις μόνος;

Δεν έχεις κανέναν να σε πρήζει να σηκώσεις τα ρούχα σου από το πάτωμα την ώρα που το μόνο που θέλεις είναι να μισοκοιμηθείς στον καναπέ, αλλά δεν έχεις και κανέναν να σε ξυπνήσει όταν έχεις αργήσει για τη δουλειά. Δεν δίνεις λογαριασμό για το ποιον θα φέρεις στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχει κάποιος να μοιραστείς την αγαπημένη σου extra large πίτσα.

Τελικά είναι καλύτερα να μένεις μόνος ή με παρέα; Είναι προτιμότερο να έχεις την ησυχία και την ανεξαρτησία σου, ή να δώσεις ευκαιρία στην συγκατοίκηση με φίλους ή με την σχέση σου; Αν έχεις μπει σε σκέψεις, ο παρακάτω κατάλογος με τα υπέρ και τα κατά του να μένεις μόνος, θα σε βοηθήσει.

Μοναξιά σου όλα…

Στο σπίτι σου, χωρίς συγκάτοικο, περνάς και μόνος/η σου καλά, γιατί…

Μπορείς να κυκλοφορείς όπως θέλεις, ακόμα και χωρίς ρούχα, ανά πάσα στιγμή.

Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τα ράφια του ψυγείου και να αναρωτιέσαι κάθε λίγο αν αυτό μπορείς να το φας/αν είναι δικό σου.

Αντίστοιχα, δεν εξαφανίζεται ποτέ «μαγικά» το δικό σου φαγητό ή το παγωτό που φυλούσες για μια ώρα "ανάγκης".

Τα άπλυτα πιάτα είναι για έναν περίεργο λόγο πολύ λιγότερο ενοχλητικά όταν είσαι εσύ αυτός/ή που δεν τα έπλυνε.

Δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τον εαυτό σου και τον/την παρτενέρ σου να κάνετε ησυχία κατά την διάρκεια του σεξ.

Ούτε χρειάζεται να ανεχτείς το επικριτικό βλέμμα ή τα πειράγματα άλλων όταν φέρνεις «πρόσωπο» για one night stand ή τον/την πρώην σου.

Καθαρίζεις όποτε κρίνεις εσύ απαραίτητο και όχι σε προσυμφωνημένους χρόνους για να μην χαλάσετε τις καρδιές σας με κάποιον συγκάτοικο

Μπορείς να τραγουδήσεις άνετα μπροστά στον καθρέφτη σου και να παριστάνεις τον/την ροκ σταρ χωρίς να την πατήσεις σαν τον Χιου Γκραντ την πρώτη του μέρα στην Downing Street στο Love Actually.



Έχεις ένα μέρος με απόλυτη ησυχία, όταν το θελήσεις.

…Και το μπάνιο όλο δικό σου. Για να κάνεις τρίωρα αφρόλουτρα, να διαβάσεις ένα ολόκληρο περιοδικό όσο κάθεσαι για το «χοντρό» σου, να κάνεις όση ώρα θέλεις για να ετοιμαστείς για μια έξοδο.

Αποφεύγεις καυγάδες για μικροπράγματα – όπως το ποιος ξέχασε τα σκουπίδια, γιατί δεν πληρώθηκαν τα κοινόχρηστα, ποιος γέμισε νερά το πάτωμα, γιατί δεν έχει ζεστό νερό… απλές αφορμές για συγκρούσεις που μπορούν να τελειώσουν σχέσεις χρόνων.

Η διακόσμηση είναι εντελώς δικό σου θέμα – δεν χρειάζεται να ανεχτείς τα περίεργα γούστα κάποιου άλλου στο σαλόνι, τον οικτρό πίνακα της ξαδέρφης του συγκατοίκου ή τα λαμπιόνια και τις καρδούλες μιας ρομαντικής συγκατοίκου.


Μοναξιά σου τίποτα...

Ίσως να μην είναι «πιο καλή η μοναξιά» τελικά, γιατί…

Πρέπει να αναλάβεις εσύ το καθάρισμα ενός ολόκληρου σπιτιού. Μερικές φορές, η αίσθηση του να γυρίζεις σπίτι και να είναι «μαγικά» όλα σε τάξη είναι λυτρωτικό.

Δεν έχεις κάποιον να μοιραστείς τον ενθουσιασμό για το τέλος του νέου επεισοδίου GoT.

Ή την προσφορά για δύο από την πιτσαρία της γειτονιάς που ντρέπεσαι (ή έχεις ξεμείνει από λεφτά) για να παραγγείλεις μόνος/η σου.

Δεν έχεις κάποιον να σε… σύρει έξω απ’ το σπίτι για βόλτες, για ποτά, για ένα πάρτι, την ώρα που μουχλιάζεις στον καναπέ χωρίς λόγο ύπαρξης.

Απελπίζεσαι κάθε φορά που πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιο.

Και όχι μόνο: Είναι και τα κοινόχρηστα, οι λογαριασμοί, το σούπερ μάρκετ…

Δεν έχεις κάποιον να κάνει αυτά που εσύ δεν αντέχεις – π.χ. να σκοτώσει μια κατσαρίδα ή να φτιάξει τη βρύση.



Και κυρίως, να δει αν ήταν βήματα αυτό που ακούστηκε στις 3 το χάραμα από το χολ, όταν σε έχουν πιάσει οι φοβίες σου.

Το μαγείρεμα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό όταν το κάνεις με κάποιον άλλον – ιδίως αν εσύ δεν το ΄χεις και πολύ με την κουζίνα.

Δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις/να κλάψεις στον ώμο του/να μοιραστείς ένα νέο/να γκρινιάξεις/να κουτσομπολέψεις όλο το βράδυ επειδή δε σε παίρνει ο ύπνος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v