Πράγματα που θα καταλάβουν όσοι έχουν συγκατοικήσει

Δώδεκα αλήθειες βγαλμένες από την ζωή, με τις οποίες θα ταυτιστείτε αν είχατε ποτέ συγκάτοικο.
Πράγματα που θα καταλάβουν όσοι έχουν συγκατοικήσει
Για κάθε άδειο ρολό τουαλέτας που βρίσκεται δίπλα σας ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεστε περισσότερο στην πλήρη εκδοχή του, υπάρχει ένα φρεσκομαγειρεμένο (ή φρεσκοφερμένο από delivery) φαγητό κάποιο βράδυ που γυρνάτε ράκος από τη δουλειά. Καλωσήρθατε στον κόσμο των κοινών σαλονιών και της μοιρασμένης ζωής.

Το μπάνιο, ειδικά όταν το μοιράζονται άνθρωποι διαφορετικών φύλων, μοιάζει βγαλμένο από συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε εσπευσμένα. Κάπως έτσι:



Την πρώτη φορά που θα συνειδητοποιήσεις πόσο, εχμ, ερεθιστικό είναι να ακούς κάποιον να κάνει σεξ στο διπλανό δωμάτιο, θα ντραπείς λίγο. Την δεύτερη, θα το συνηθίσεις.

Αν ο ένας από τους δύο είναι λίγο πιο μανιακός προσεκτικός με την καθαριότητα, εκείνος θα καταλήξει να κάνει τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι, όσο δίκαια μοιρασμένες και αν είναι. Απλούστατα γιατί δεν θα αντέξει να βλέπει τα πιάτα στον νεροχύτη μέχρι την ώρα που σκοπεύει να τα πλύνει ο άλλος.

Έχεις πάντα παρέα όταν τη χρειάζεσαι: Να μοιραστείς την πίτσα, να αράξεις με μπύρες ή αυτοσχέδια μοχίτο Δευτέρα βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, να κλαφτείς για τα χάλια στη δουλειά, βρε αδερφέ.

Έχεις πάντα παρέα και όταν δεν την χρειάζεσαι. Εκείνα, ας πούμε, τα βράδια που γυρνάς σπίτι και το μόνο που θέλεις είναι να βάλεις death metal στη διαπασών και να αναλογιστείς πόσο πολύ δεν θέλεις να μιλάς σε άνθρωπο. Αποκλείονται και τα δύο, με συνοπτικές διαδικασίες.

Συμβιβάζεσαι με την ιδέα ότι υπάρχει στη ζωή σου ένας άνθρωπος που σε ξέρει καλύτερα από το έτερό σου ήμισυ, και από τους κολλητούς σου. Και ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε μέχρι πρότινος να είναι ένας άγνωστος.

Από ένα σημείο και μετά, διπλασιάζεις την γκαρνταρόμπα σου, αφού δανείζεστε συνεχώς ο ένας τα ρούχα του άλλου.

Οι πιθανότητες για delivery διπλασιάζονται –ένας από τους δύο μπορεί να έχει λεφτά όταν ο άλλος έχει ξεμείνει. Κι αν όχι, τουλάχιστον έχεις έναν συνεργάτη για κάθε αποτυχημένη απόπειρα μεταμεσονύχτιου μαγειρέματος.

Η λίστα των προβλημάτων σου παύει να περιλαμβάνει φορέματα με φερμουάρ στην πλάτη και βραχιόλια με δύσκολα κλιπ –το δράμα των ανθρώπων που μένουν μόνοι τους.

Έχεις πάντα κάποιον να σε συνοδεύσει στα πάρτι –και να σε πείσει να ξεκουνηθείς από τον καναπέ, αμέσως πριν από αυτά.

Πριν το καταλάβεις, έχετε υιοθετήσει ο ένας τον τρόπο ομιλίας και τις εκφράσεις του άλλου.

Και ανακαλύπτετε διαρκώς νέα είδη μουσικής, ταινιών, βιβλίων και καμένης τηλεόρασης, που χωρίς συγκάτοικο δεν θα είχατε μπει ποτέ στη διαδικασία να δείτε/ διαβάσετε/ ακούσετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v