Τα ρομπότ του σεξ είναι το μέλλον (;)

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την… κυριαρχία των ρομπότ του σεξ, τα οποία όπως φαίνεται ήρθαν και θα μείνουν.
Τα ρομπότ του σεξ είναι το μέλλον (;)

Άκρως ρεαλιστικά, με δέρμα σιλικόνης και εντυπωσιακή τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ του σεξ αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους της «επιστήμης».

Όμως μέλη του Ιδρύματος Υπεύθυνης Ρομποτικής συνιστούν προσοχή και παραμένουν επιφυλακτικοί με την ρομποτική αυτή επέλαση, τονίζοντας συγκεκριμένα πράγματα που οφείλει να αναλογιστεί ο ανθρώπινος πληθυσμός.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται πως η κοινωνία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τον αντίκτυπο των ρομπότ του σεξ και οι αρμόδιοι να απαγορέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ρομπότ που μοιάζουν με παιδιά.

«Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν δράση και ο κόσμος να αποφασίσει τι θα είναι αποδεκτό και τι όχι», αναφέρει ο εμπνευστής του Ιδρύματος Υπεύθυνης Ρομποτικής και διδάσκων ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης του βρετανικού πανεπιστημίου Σέφιλντ, Νοέλ Σάρκι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο προσδιορισμός του αριθμούν των ρομπότ για σεξ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι δύσκολος, αφού οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν δεν δημοσιεύουν τα νούμερα. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο πάντως, υπάρχουν δεκάδες επιλογές που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Πρωτοπόρος στη δημιουργία ρεαλιστικών ομοιωμάτων είναι η Abyss Creations, η οποία κυκλοφόρησε φέτος την πρώτη κούκλα με τεχνητή νοημοσύνη. H Harmony μπορεί να κουνάει το κεφάλι και τα μάτια της και να μιλά μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Η έκθεση του Σάρκι εξετάζει και ορισμένες επιλογές για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα ρομπότ: ως ιερόδουλες σε οίκους ανοχής, ως σεξουαλικοί σύντροφοι για ανθρώπους μόνους ή ηλικιωμένους, ως μέθοδος σεξουαλικής θεραπείας, ακόμη και ως εργαλείο θεραπείας βιαστών και παιδόφιλων, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της εγκληματικότητας.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή σε λανθασμένα πρότυπα που θα δημιουργηθούν για τη σεξουαλική επαφή, αφού τα ρομπότ θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. «Αν τα ρομπότ δεν έχουν δικαιώματα, τότε δε θα απαιτείται συναίνεση από εμάς για να τους συμπεριφερθούμε με συγκεκριμένο τρόπο, είτε αυτό σημαίνει να τα κλωτσάμε είτε να κάνουμε σεξ μαζί τους. Όμως και πάλι θα μπορούσαμε να ζητάμε συναίνεση, ακόμα και αν τα ρομπότ δεν έχουν δικαιώματα. Αν είναι σημαντικό για την κοινωνία να μαθαίνει ότι το σεξ απαιτεί συναίνεση, τότε δεν είναι παράλογο να ‘χτίσουμε’ αυτές τις αξίες στην αλληλεπίδραση ανθρώπου και ρομπότ», αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή. 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v