ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι

Την κινητοποίηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε το παιχνίδι «Blue Whale Challenge», το οποίο πείθει παιδιά να αυτοκτονήσουν.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι

Αυτοτραυματισμούς, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες και προτροπή για αυτοκτονία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σοκαριστικό διαδικτυακό «παιχνίδι» Blue Whale Challenge, δημιούργημα ενός 21χρονου Ρώσου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Αγίας Πετρούπολης περιμένοντας να δικαστεί.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις, διάρκειας πενήντα ημερών και πιστεύεται ότι έχει γίνει αιτία για να αφαιρέσουν τη ζωή τους περίπου 17 έφηβες ηλικίας 15-16 ετών. Το παιχνίδι έφτασε και στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εκδώσει ανακοίνωση προς γονείς εφιστώντας την προσοχή τους και καλώντας τους να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία αν υποπτευθούν πώς το παιδί τους σχεδιάζει να προβεί στις δοκιμασίες.

Το θέμα προκάλεσε επίσης την κινητοποίηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, η οποία έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί ανά την Ελλάδα περιστατικά συμμετοχής νέων στο παιχνίδι, οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.

SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY