Συμφωνείτε με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές;

Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Συμφωνείτε με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές;
Συνολικά 32 Κυριακές, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, προβλέπει η νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Συμφωνία που δεν είδε με καθόλου καλό μάτι ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος και αντέδρασε έντονα.

Το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων προκαλεί σοβαρότατες αντιδράσεις από πλευράς ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Από την πλευρά τους, οι μικρομεσαίοι και οι έμποροι προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση αυτή, ενώ ξεκινούν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για χαριστική βολή στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και θεωρεί βέβαιο ότι θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Εσείς είστε υπέρ ή κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές;

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v