Όσα συμβαίνουν όταν είστε ταυτόχρονα φίλοι και ζευγάρι

Όλα εκείνα τα χαριτωμένα, αστεία, γλυκούλικα ή αηδιαστικά πράγματα που συμβαίνουν όταν το έτερό σου ήμισυ είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερός σου φίλος.
Όσα συμβαίνουν όταν είστε ταυτόχρονα φίλοι και ζευγάρι
της Ηρώς Κουνάδη

Μην γελιέστε, είναι σπάνιος συνδυασμός. Πολύ. Συμβαίνει, με βάση μια εντελώς αυθαίρετη γενίκευση στηριγμένη σε απολύτως εμπειρικά συμπεράσματα, περίπου μία φορά στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Και αν. Όταν συμβεί, όμως, είναι μαγεία. Είναι η σχέση που περίμενες όλη σου τη ζωή, εκείνη την οποία ευχόσουν πάντα να έχεις, κι ας μην το ήξερες, η σχέση στην οποία το έτερό σου ήμισυ είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερός σου φίλος. Κι αυτά είναι τα (καλά, κακά, γλυκούλικα ή σιχαμένα) πράγματα που συμβαίνουν όσο τη ζεις –που ευχόμαστε να τη ζεις για πάντα.

Μαγεία, είπαμε στην αρχή; Γράψε λάθος. Δηλαδή ναι, μαγεία, αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια της μαγείας –αστέρια, ρομάντζα, μυστηριώδη βλέμματα λουσμένα στο φεγγαρόφωτο... Η μαγεία του να είσαι 100% ο εαυτός σου μπροστά στον άλλο, να λες και να κάνεις ό,τι κρυάδα σου κατεβαίνει στο κεφάλι, χωρίς να ανησυχείς τι θα σκεφτεί και αν θα αλλάξει γνώμη για το άτομό σου.

Η σεξουαλική σου ζωή και η κοινωνική σου ζωή είναι, βασικά, ένα και το αυτό. Κάνετε παρέα και περνάτε τέλεια, και κάνετε και σεξ και περνάτε (ακόμα πιο) τέλεια. Τέλειο;

Κουτσομπολεύετε μαζί κάθε φίλο, γνωστό και συγγενή σας, οπότε δεν ξεμένετε ποτέ από θέματα συζήτησης.



Μπορείτε άνετα να διαφωνείτε στα πάντα, από πολιτική και θρησκεία μέχρι ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για τους τοίχους της κουζίνας. Για την ακρίβεια, το ότι διαφωνείτε στα πάντα κάνει τόσο απολαυστικές τις συζητήσεις σας.

Νιώθετε απολύτως άνετα να εκμυστηρευτείτε ο ένας στον άλλο τα πάντα –λεπτομέρειες από την ζωή σας πριν γνωριστείτε, ανοησίες που σκέφτεστε μέσα στην ημέρα, οικογενειακά δράματα τύφλα να ‘χει ο Γιάγκος Δράκος, μυστικά από εκείνα που «δεν πρέπει να τα πεις πουθενά».

…Αυτό συχνά ενέχει τον κίνδυνο, επειδή έχεις συνηθίσει να λες στον άλλο τα πάντα, να σου ξεφύγει και το πόσο θα ψηνόσουν να κοιμηθείς με τον καινούριο σου συνάδελφο. Άουτς. Αλλά ναι, συμβαίνει.

…Και στις πραγματικά δυνατές σχέσεις, σώζεται με ένα «…αν δεν ήμασταν μαζί».

Δεν έχεις απολύτως κανέναν ενδοιασμό να κάνεις τον Σούπερμαν με την πετσέτα του μπάνιου για μπέρτα, ή τον Darth Vader με την σκούπα για φωτόσπαθο, στις πιο αδιάφορες στιγμές που περνάτε οι δυο σας στο σπίτι. Για την ακρίβεια, αυτές είναι οι στιγμές που γελάτε περισσότερο μαζί.

Αν σου ζητούσαμε να σκεφτείς γρήγορα, δεν θα έπαιρνες όρκο σχετικά με το αν το μπάνιο σας έχει ή όχι πόρτα.

Ξέρετε πάντα ακριβώς τι δώρο να πάρετε ο ένας στον άλλο. Ούτε υπονοούμενα, ούτε «μιλημένοι» φίλοι, ούτε περιοδικά τυχαία αφημένα ανοιχτά σε συγκεκριμένη σελίδα μες στο σπίτι.

Εκτός από κάποια «πολύ γυναικεία», δεν είστε 100% βέβαιοι ποια ρούχα είναι ποιανού, αφού τα φοράτε σχεδόν όλα και οι δύο.



Έχετε πάει την έννοια του τι είναι σέξι σε άλλα επίπεδα
. Κι έχετε φτάσει σε σημείο να αναρωτιέστε πώς φτάσατε τόσων χρονών χωρίς να έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σέξι μπορεί να είναι κάποιος που απλά πλένει τα δόντια του.

Το έτερό σου ήμισυ είναι ο πρώτος άνθρωπος που θέλεις να μοιραστείς τα νέα –καλά, κακά, δικά σου ή άλλων, επείγοντα ή αδιάφορα, δεν έχει σημασία.

Δεν θα βαρεθείτε ποτέ να ρωτάτε «ποιον συμπάθησες περισσότερο» ή «ποιος θα ήθελες να είσαι» κάθε φορά που βλέπετε ταινία ή σειρά μαζί. Ούτε να διαφωνείτε ώρες ατελείωτες για την απάντηση.

Στη λίστα με τα σιχαμερά πράγματα που έχετε κάνει μαζί, το να σκουπίσεις τις μύξες σου στο μανίκι του άλλου είναι το πιο λάιτ. 

Οι single φίλοι σας που λένε ότι νιώθουν άβολα να βγαίνουν με ζευγάρια, ή ότι τα ζευγάρια είναι αηδιαστικά, πάντα σπεύδουν να προσθέσουν «εξαιρούνται, βέβαια, [τα ονόματά σας], αλλά αυτοί δε μετράνε για ζευγάρι, είναι σα φίλοι».

…Και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, νιώθεις περηφάνεια κάθε φορά που το ακούς αυτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v